Ѓорѓи Иванов кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата kolize
  • Време на започнување Време на започнување
по послушен кандидат за преседател не можеше и да најде грујо ,,, само валандовската калинка брате си е црвена хаххаха ,уште еден од сдс на контото на дпмне ... каде и да е ке се формира дпмне-комунистичка хаххаха

Abre cuski,vie komunjarite pojma nemate,pa Ivanov e bre nepartiski opredelen ekspert i patriot! :)

проф-др. Ѓорге Иванов е роден 1960 година во Валандово и преселен во Скопје. Дипломирал во 1982 година. Од 1988 до 1995 година се занимавал со уредувачката политика на Третата програма на Македонското радио. Магистрирал 1994 година и наредната станал асистент, докторирал 1998 и е избран за доцент. За цело време беше истакнат активист на СДСМ, а пред тоа беше и во југословенската младина (со Бранко Азески). Се' до 2005 година бил голем активист во СДСМ. За жал, таа година, неговиот брат, функционер во МВР, е фатен и осуден за шверц со луѓе! Е, тоа кандидатот за претседател на РМ не можел да им прости на СДСМ и се одметнал од партијата. Значи, 45 години наведениот кандидат бил левичар (како што љубат некои: комуњар), ама, поради братот, во последните три години станал десничар. И веднаш - кандидат за претседател!

Стварно неам ништопротив човеков

....
Стварно неам ништопротив човеков

ако ти немаш ништо, јас имам многу против.
со смалените ингеренции, викаат дека нашиот нов претседател ќе биде нешто како англиска кралица,

ако екс-левичаров по потреба преобразен во независен, победи, ќе имаме англиски пион а не англиска кралица за претседател

ако ти немаш ништо, јас имам многу против.
со смалените ингеренции, викаат дека нашиот нов претседател ќе биде нешто како англиска кралица,

ако екс-левичаров по потреба преобразен во независен, победи, ќе имаме англиски пион а не англиска кралица за претседател

Смалени ингеренции жими таквото, немало да добива апанажа и обезбедување, дрн дрн.........

А тоа што имаш против тоа е твоето демократско право, и истото можеш да го оствариш на мирни и демократски избори (дај боже), и да гласаш за кој сакаш односно ако не те присили некој со разни методи да гласаш спротивно од твоето убедување.

Bravo be!kako samo me svativte.Ne mesaj patriotizam so fasizam.I branko e makedonec pa sto!I Ljube e makedonec ama ovoj izgleda e najgolemiot!Zboram za fasizam.Edno e da si patriot drugo e da si neonacist vo svoite mislenja.Logikata e edno a cuvstvata i emociite se drugo,kas za kogo ke glasma e moe licno zagorantirano pravo ne keniec ako saka neka e osama bin laden ili stalin!Moj glas e ama da me osuduvate za toa sto javno vi plesnav deka ne razlikuvata necionalizam ,patriotizam i nacizam ne razlikuvate.Samo se e bumerang!

Ne sum protiv nitu eden od kandidatite.Skoj Ima svoja sansa.I narodot neka odluci.Neka odluci za toa koj misli deka e najdobar.Na site kandidadite im pozeluvam se najdobro i neka pobedi najdobriot.

Najdobriot za ovaa drzava i so nadez deka ke bide podobro i podobra za nasite gragani vo drzavata.

Ѓорѓи Иванов е советник и веројатно еден од творците на политиката на ВмроДпмне во врска со спорот со нашето име ... тој го застапува ставот за непопуштање во нешто што неможе да се попушти, бидејки нашето име е одраз на нашиот идентитет ... и често во последно време вели дека и да сакаме некаде да попуштиме ние само се залажуваме бидејки Грција е таа која не попушта ни за јота, така всушност ја злоупотребува позицијата која ја има во меѓународната заедница, НАТО и ЕУ ... За Грција е поразно да станеме членка на НАТО, бидејки тогаш ке и отпадне главниот аргумент за нејжиното противење во ЕУ интегрирањето на Македонија а тоа се добрососедските односи и територијални претензии ... бидејки Иванов вели во една трибина ако станеме членка на НАТО, тогаш како ке се правда Грција дека сме опасност по нејзината територија и интегритет ...

http://video.google.com/videoplay?docid=8157215523637864976

Prof. Gjorgji Ivanov - Antichka politichka misla

http://www.mazedonium.org/?p=86

Ushte kje im veruvash na komunjarite? :)

Не реплицирај по автоматизам затоа што ти е криво оти немаш противтежа.
Сосема ирелевантно ми е од која партија е или бил, се додека во неговите ставови можам да го пронајдам и мојот дел.

Не реплицирај по автоматизам затоа што ти е криво оти немаш противтежа.
Сосема ирелевантно ми е од која партија е или бил, се додека во неговите ставови можам да го пронајдам и мојот дел.
Доколку ВМРО не застане зад Иванов и се кандидира како независен јас сум убеден дека човекот нема да има повеќе од 2-3 илјади гласови.

Доколку ВМРО не застане зад Иванов и се кандидира како независен јас сум убеден дека човекот нема да има повеќе од 2-3 илјади гласови.

Доколку му се овозможи простор за промовирање, барем онолку доволно за да неутрализира дел од “популарноста“ на останатите кандидати, народот ќе ги препознае оние вредности што во овој момент се неопходни за еден Претседател.

Ajde de,do vchera se pronaogjashe vo Brat Ljube sega pa vo EKS SDSM chlen i posle chudise koga kje vi rechat deka simpatizerite na dpBne nemaat sopstven stav.

Ajde de,do vchera se pronaogjashe vo Brat Ljube sega pa vo EKS SDSM chlen i posle chudise koga kje vi rechat deka simpatizerite na dpBne nemaat sopstven stav.

Немам намера до утре да си префрлувам, ирелевантно е да се спори со партиско гласило.

Ако имам потреба да ги оспорам СДСМ нема ти да бидеш медијаторот, затоа одмори малце, олабави.

И кога применуваш споредби, зашто ти би бил против “свој“ бивш партиец?

За Љубе нема потреба повеќе да се скоментира, може само да се пастираат неговите ставови, тоа ќе е сосем доволно.
Со “обете ручки“. :tapp:

Би било особено интересно наскоро да гледаме дебати помеѓу Иванов, Бошкоски и керим....Особено интересно...

Би било особено интересно наскоро да гледаме дебати помеѓу Иванов, Бошкоски и керим....Особено интересно...

Прашање од водител:

Кој е вашиот став за спорот со името??

интересно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom