Ѓорѓе Балашевиќ во арената Борис Трајковски - 12.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
Мене уште не ми е јасно зошто беа забранети фото апарати? Глупости, претресуваа на влезот како дрога да ќе внесе некој, ташните на девојките ги отвараа. Демек некој ако слика ќе ги продава фотографиите или што е работава, стварно не можам да сфатам :toe:
Other than that, концертот беше супер :music3:
Можеби Балашевиќ не сака да му светкаат блицеви во фаца секоја втора секунда?

Легенда. Само криво ми е што не ја испеа живот је море. :toe:
Ќе искочи официјално двд од концертот? Пошто старциве ме напнаа, криво им падна што не беа

В крај беше концертот... али сакав да го слушнам и менует и не ломите ми багреме

Живот је море,Не ломите ми багреме,Јарослава,Не волим јануар,Седам осмина,За тречу смену.... Овие требаше да ги испее.

тоа во саботата во Борис Трајковски беше нешто што не се опишува со зборови.. нешто што еднаш се доживува... нешто што ќе се раскажува долгооооооо... тие што го пропуштија овој настан има и за што да жалат :) одличен Балашевиќ, Панонската Морнарица исто така одлична, феноменална публиката која што покажа и докажа дека на Македонија и фалат вакви концерти... сите што бевме на концертот веројатно се прашуваме зошто ја немаше Ne lomite mi bagrenje, зошто ги немаше Luzer и Мenuet, зошто ja немаше Ne Volim Januar и на крај зошто ја немашееееееее Zivot Je More !?!? најверојатно ќе мора да почекаме до следната прилика за да ги слушнеме овие песни, се надевам нема да чекаме долго :) Svirajte mi jesen stize dunjo moja, D moll, Devojka so cardas nogama, Ringispil, Slovenska, Neki novi klinci, Boza zvani Pub, Lepa protina kci, Naposletka, Divlji Badem, Miholjsko Leto сите звучеа одличноооо, но концертот достигна кулминација во моментот кога Балашевиќ ја запеа Prica o Vasi Ladackom...колку само емоции имаше во оваа песна, немаше човек што не се пронаjде во некој стих.. и Балашевиќ убаво кажува во неговата книга "Kao Rani Mraz": " Vasa Ladački nije ime čoveka...To ti je pre...Ime sudbine..."

Емоции чудесни емоции ми пробуди мојата биографска Прва љубав! Знаеше знаеше дека мора да ми ја испее! :)

Ежење предизвикаа стихови како ''Jedino mi vazno bilo da postanem levo krilo il' centarfor skolskog tima'',''nije vise bila klinka, pocela je da se sminka i da zeli stvari skupe''... A особено делот ДАНАС ЈЕ НА СЕДМО НЕБУ,КАЖУ МИ ДА ЧЕКА БЕБУ!!!! Песната за мене!

Каков само лик е Балашевиќ

Легенда, и легендарен помин. Мислам дека да не бев во прилично алхохолизирана состојба немаше да издржам да не се расплачам... Немам коментар сепак ми е криво шо не го шверцав апаратот а можев и шо немаше Не волим јануар и Не ломите ми багрење, ама зато имаше Чалетова Песма, Бездан а ме раскина на Д-мол...

Маестрално!
До ден пред концертот се мислев да ја продадам картата и да идам на Архангел,среќа што не го направив тоа.

Настрана што не испеа некои песни кои сакав да ги слушнам во живо, концертот беше нешто врвно и неповторливо. Се надевам ќе доживеам барем уште еден негов концерт.
Инаку не беше малку нејасен звукот од филмот?

п.с му љубоморам на девојчето што ја доби капата! :) :)

Од кога Јарослава е песна за Скопје ?

Инаку, концертот беше прекрасен. Мојте колку сакате да јајте лајна дека е скапо, дека се преценва и слично, не ме занима то. И 100€ да беше картата ќе одев. Атмосферата беше одлична, чоеко си ја сработи својата работа како прав професионалец.
Со еден збор кажано, одлично!

Од кога Јарослава е песна за Скопје ?

Инаку, концертот беше прекрасен. Мојте колку сакате да јајте лајна дека е скапо, дека се преценва и слично, не ме занима то. И 100€ да беше картата ќе одев. Атмосферата беше одлична, чоеко си ја сработи својата работа како прав професионалец.
Со еден збор кажано, одлично!

Хахахахахахах
шта је писац хтео речи.
а од кога Јарослава е Јулија? :tapp:

песната ја постирав зашо ми беше интересна :)

бтв. ДВД од концертот има ли??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom