Горештини - преживување

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
НЕ дај Бог

U krajevima s velikim vrućinama u pravilu je slijedio - potres!
Uzmite primjer Skopja i potresa 1963., Makarske i potresa 1962., Banje Luke i potresa 1969., Mostara… Nakon potresa, ti krajevi više nisu najtopliji, sada je to, u posljednjih dvadesetak godina Slavonija… Nadam se da nisam u pravu… - kaže Bartol, koji ipak više voli ljeto od zime.

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=145711

Преживување...за пауза некој ден со банана и јогурт, некој ден со бадеми (150 грама држи до 5-6 попладне). Барем додека е топло.

Постарите кажуваат како за време жетва и полски работи јаделе чинија со вода оцет и лук или кромид. Добро правеле, оцетот намалува чувство на жед.

Јас преживувам со климата пуштена на 22ка,и литри литри вода од фрижидер

Блазе си им на обожавателите на лето:pos:!
Ја го преживувал лето со работно,во работа таму и сум ја пиел Пела Роса и тој Горска со лимон.

Незнам кај да се обратам... више пукнаф!
46 под сенка:vozbud:

Најубаво преживување во подрумот со 2 гајби Златен Даб ама задолжително Wireless :D Поззз до сите пробајте најјако е сеа лошо е ако имате не среден подрум па да имате и глувци со вас друшво да ви праат

Не бе што ти е, на телевизија кажаа 38 степени дека е.

КОГО ЛИ ЛАЖАТ НЕ МИ Е ЈАСНО?!

Тропски горештини ,градските термометари покажуваат температура под сенка 42 степени, на сонце 48 степени

Kанал 5

мене не ми смета.. се додека имам вода покрај себе за да се прскам како мало дете :D

Климата на 22 пуштена незнам колку вода препив,ама пукнав више! Премногу е топло до тој степен што веќе и нервоза ми ствара:confused:

Не ми смета горештината се додека не треба да правам нешто што бара многу труд.
Во најжешкото сум излегувал да се шетам, ама оди натерај ме да учам :pos:

мене не ми смета.. се додека имам вода покрај себе за да се прскам како мало дете :D

think.gif
ne ti smeeeeeeeeta!?
sakash da kazhesh celo leto nikade ne iskachash - i si so crevo u raka u dvor i se prskash?!

викам не ми смета се додека има вода до мене... али ми смета кога мора да шетам и кога ми зоврива глава и ми иде да излезам од кожа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom