Горештини - преживување

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Најефикасен контра напад против горештината е преселување на спалната или дневната во фрижидерот.

-Натопете пар памучни чорапи и добро исцедете ги така да да не бидат мокри. Така оладени облечете ги. Со ладење на стопалата го ладите целото тело.

вака имам пробано и како помочан се чувствував цело време. пробајте нешто друго :smir:

:pos::pos::pos::pos::pos: пробајте клима

Дома седење до 6, по можност. Јас гледам колку помалку да излагам преку ден. И функционира донекаде. А клими мразам, затоа што мајка ми увек ја пушта климата и кога ќе влезам во дневна се осеќам ко на северен пол. :))))

Шетање на сонце, од 12 до 5, седење под клима в гла да ти дува, воденење на мајцата шо ја носиш и клавање на тебе, пиење на големо количество жестоки алкохолни пијалоци , ќе ти ја скрата маката посовреме. Ќе нема потреба да преживуваш

Kлима?Не благодарам.Денсека ја пуштив 10-ина минути дур гледав фудбал малку да ме излади и почна да ме боли главата.

Јас ја тепам горештинава ненормално добро...ако сум на плажа од 12 до 6 во вода......ептен кул.Ако сум дома,седан на долниот спрат,ролетните спуштени,ладна вода и сл.

Трпете...:)што да ви правам кога немате рибари по комшилукот... јогурт му е мајката,ладен, свеж, пола литар од сабајлето,пола на пладне и доволно ви е...мене ми создава пријатна терморегулација на телото,би требало да делува и на вас.

Се утепав од спиење ... се туширам неколу пати на ден и не помага ... сега комарци ме изедоа .... аууу

1.јадете сендвичи, салати и манџи, избегавајте пржени ствари, башка сеа кај и да е ќе искочат бостаните, со нив секоја вруќина полесно се преживува
2.такоџе скратете на дркање, поштедете се од непотребни потења... :)

Ако не сум на работа лесно е...користам т.н. бавчанџиско црево и прскалка за трева. Прска цело време, маме му расплакав на бетонот :)

А што ако треба да одиш на работа од сабајле до пладне, и да мораш со секакви запотенковци во бус да се дружиш !? Спас !? Камо.

Во склоп на запотенковците, најсмрт ми е коа некој од нив ќе се допре толку блиску до мене што со раката ќе ја забрише потта на мојата рака. Агххххх... и при самава помисла сега, ми се слоши. :pov:

На секои 25 кила телесна тежина, треба да се пие 1 литар вода. Ако имате 50 кила - 2 литри вода, ако имате 75 - три литри, ако имате стотче - четири литри. Водата се пие балансирано и не одеднаш, него во текот на целиот ден по малку. Тоа ќе ве одржи свежи и ќе помогне при разладувањето.

Не ги гледајте оние што имаат 5 кила шминка на лице, така уште потопло ви станува :)

Станете во 10 сабајле , веднаш после станување влезете во замрзнувачот во најблискиот маркет и не излавајте до 19:00

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom