Големото око - Google Earth

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Штом ги нема кулите близначки во Њујорк значи снимкиве се по 2001-ва :lol: се зезам.

Мислам дека снимкиве се направени од сателит и програмот директно ги зема од интернет од некоја база со податоци на слики.... а како што забележувам таму доле пример пишува 2005 (c) EarthSat и мислам снимкиве дека се направени 2005-та година.... незнам точно :lol:

vodkamixx напиша:
Штом ги нема кулите близначки во Њујорк значи снимкиве се по 2001-ва :lol: се зезам.

Мислам дека снимкиве се направени од сателит и програмот директно ги зема од интернет од некоја база со податоци на слики.... а како што забележувам таму доле пример пишува 2005 (c) EarthSat и мислам снимкиве дека се направени 2005-та година.... незнам точно :lol:

Сите фотографии се по 2002 година.
Најдолу во лејерите имате опција да вклучите DG Coverage, таму најточно ќе видите кои фотографии кога се снимени. Инаку базата се апдејта секојдневно.

А приметивте овие денови, дека со Google Earth и низ Скопје може да се шета на висина од 700 метри... баш зградата си ја најдов кај живеам... хихи лудница е си седам дома а гледам надвор пред зграда што се дешава (ех да беше во живо само) :lol: :lol:

Еве еден „скрин шат“ од центарот на Скопје...
skopje.jpg

Јако е цело Скопје е на видик од 700-800 метри... :lol:

Сум ја видел темава на блиц и не ми текна дека има ваква. Мој пропуст, отоврив нова во Мистерии.

Леле се шекнав со програмава еј!!!

еј не сум знаел дека и скопје го имало :lol:

И зашто не ми ги отвара сите градови? На пример кога го има Скопје зашто би ги немало Будимпешта и Загреб?

gerard напиша:
И зашто не ми ги отвара сите градови? На пример кога го има Скопје зашто би ги немало Будимпешта и Загреб?

Како мислиш не ти ги отвара gerard?
Погледни по опциите лево и под дисплејот.

Не знам од која причина за тие два града не ми даваше ништо. Ќе прелета до нивната положба ама не даваше ништо. Нема везе. Сега е ОК. Ги отвори:)

..и според ова што разгледав до сега Барселона од птичја перспектива изгледа фасцинантно. Чудо!

Јас живеам во строг центар, ама барав, барав, и никако неможев да си ја препознаам околината! Сликите беа ептен матни... :?

Acid напиша:
Јас живеам во строг центар, ама барав, барав, и никако неможев да си ја препознаам околината! Сликите беа ептен матни... :?

многу си зумирал, или па не ти се виѓава, земи си наочари

Acid напиша:

Јас колку што ве разбрав со брат ти кога игравме фудбал живеете тука некаде во овој црвениот круг. Не знам која точно зграда.

Инаку жолтата стрелка е местото каде јузерите ги мачкаа на модераторите :D :D :D :D :D во фудбал нели

untitled4qv.jpg

:D :D :D :D :D
Хахаха, точно точно. Само што модераторите ги смачкаа јузерите на тоа место! 6-5 тепавме, нека ти текне... Вие не победивте на друго игралиште :wink:

Како и да е, не ве фаќа малку страв кога ги гледате вака сликиве?
Значи ова американциве се не гледаат... :?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom