"Голема" Албанија, и што сега?

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
... пак ќе останат сите гладни?
... пак ќе останат повеќето неписмени... :uvo:

ноу хард филингс за сите што се замараат или залагаат кон оваа цел, но поентата на темава е да дискутираме... која е целта на голема албанија?

Nivnite 5 minuti se tuka, sve se menja i sve se plaka.
Znam samo edna stvar, sveti zemji na pravoslavieto nemat nikogash da bidat ostaveni na islamot da gi rushi. Za tie sto sakat da se borat protiv Golema Albanija i protiv islamot ke se borime a tie sto sakat da mu bidat slugi odete izvolte.

Коа сите се стремиме кон една држава Европа и ја не сфаќам зашо се прават овие борби за територии.

Ама таа идеологија е стара и незнам зашто е толку поддржувана од САД.

a tie sto sakat da se borat protiv Golema Albanija i protiv islamot ke se borime a tie sto sakat da mu bidat slugi odete izvolte.

И шо мешаш вери сеа..коа прашањево е сосема друго..Има и Македонци муслимано кои се залагаат за суверена и цела Македонија,има и христијани,католици Албанци од Албанија кои се залагаат за голема Албанија.

како прво идеологија и идеа не е исто :) - голема албанија не е идеологија.

сепак, Америка најверојатно се стреми кон таа идеа со надеж дека ако им дадат на луѓето што бараат - ќе нема немири на балканов.

но јас мислам, дај им прст ке те одгризаат цел, зарем не?

Целта е да се сместат сите шконтери во една држава. И тоа да биде нешто како резерват. Светот така полесно ќе може да ги притисне. Кругот се стеснува околу албанија и околу босна. Европа нејќе муслимани.

Коа сите се стремиме кон една држава Европа и ја не сфаќам зашо се прават овие борби за територии.

И шо мешаш вери сеа..коа прашањево е сосема друго..Има и Македонци муслимано кои се залагаат за суверена и цела Македонија,има и христијани,католици Албанци од Албанија кои се залагаат за голема Албанија.
Ova e islam protiv pravoslavie, e ne e samo srbija protiv albancite tuku mnogu poveke od toa.
Katolickite albanci se uste podabeter od muslimanskite i imat podrska od vatikanot za unistuvanje na pravoslavni crkvi.

Целта е да се сместат сите шконтери во една држава. И тоа да биде нешто како резерват. Светот така полесно ќе може да ги притисне. Кругот се стеснува околу албанија и околу босна. Европа нејќе муслимани.

Problem e sto vo DEPONIJATA pardon GERIZOT ja esapat i Makedonija..... :)

И сеа овие шо се муслимани во Македонија или во Голема Албанија или да се убијат а?

Јас не гледам на тоа така.Јас мислам дека нема врска верата кој шо сака нека си е по вера нека си слави ккој празник сака,само нека има држави кои одлично ке функционираат економски и во секој др аспект.

И сеа овие шо се муслимани во Македонија или во Голема Албанија или да се убијат а?
Kaj sum rekol da se ubijat? Ama ne e grev da si go branish svoeto, nemoze kaj da odat da kazuvat ova bila ilirska zemja a vie slovenite ja okupirate i zatoa ke vodime vojna i ke ve izbrkame od ovde.
Ako nema verata vrska zosto unishtuvat sve pravoslavno na Kosovo i Metohija i vo Makedonija? Crkvi, manastiri, grobovi?

i sea ovie sto se muslimani vo makedonija ili vo golema albanija ili da se ubijat a?
_______________________________-

pa site vojni se vodeni poradi verata.taka e i sega.pravoslavieto kako nikogas porano ne e pritisnato od islamot.nema da se predademe nikogas,samo toa go znam zatoa sto od iskona slovenite se borele za sve sto e nivno.
kosovo ke se vrati vo ramkite na srbija.koga evreite se vratija vo erusalim togas i nie ke se vratime na naseto kosovo.

.

abe amerika ja podrzuva za da nema edna drzava evropa koja ke vide pojaka. toa e moe mislenje

Што бе, Голема Албанија се прогласи, а јас незнам? Чудо видиш ...:uvo:

Значи што ќе велев ... аман со овие теми, аман! Прво, не правете од ништо нешто и дефинирајте си приоритети во животот. Доста веќе со тоа гледање во дворот на комшијата, како да е се` во ред со вашиот.
Наместо во овој краток период да се ангажирате да се собере повеќе народ на плоштад и да покаже колку си ја сака државата и колку нејќе да си го даде името за ништо, вие ќе терате празни муабети полни омраза.
Кршите секаков филм што може човек да го има. Страшна работа.

Голема албанијае само СОН.Колку побрзо нашите браќа го сватат тоа, повеќе шанси имаат да го избгнат разочарувањето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom