Mene mi e cudno so site se palite na goli devojki. Eve ja primer, abe kakov saka neka e ubav zgiden vakov takiv, ne me privlekuva na prv pogled. Znaci, ima nekoj dopolnitelen element koj treba da me privlece (da ima iskra) za jas bilo sto da posakam da mu pravam.
I zosto mislite deka postojat "fenomeni" vakvi? Mazi i zeni koi ne gi pali sexy telo na sprotivniot pol (so iskl na pederi i lezbejki)? Mene nikad ne mi se svigjale "alfa" jaki silni (fizicki) zgodni mazi. Pa i gol da mi se soblece, kolku saka zgoden neka e, ako go nema toj 'dopolnitelen(ni) element(i). Zosto kaj vas mazite e "stom ja vidam gola, me predizvikuva i me privlekuva"? A eve, tyka ima i zeni sto se izjasnija deka bi go sekoh sto e zgoden i ne znam..."razbildan i sexy"? Lol

Jas u grad idam mnogu "provokativno" oblecena. Kako i site devojki vo Skopje, a i posiroko (visoki stikli, kratki fustancinja, gol grb, transparentni bluzi i sl.) i ne vikam ne, me zagleduvale i mi se pustale radi toa sto dobro izgledam, ama nikad tie tipovi ne vleguvaat vo konkurencija so onie na koi bas im e gajle kako sum oblecena i uopste pogledot nema da go simnat od ocite podolu. Jas se oblakam za da bidam superiorna. Ne deka mi fali vnimanie, ama sepak, poubavite, pozgodnite i podobro oblecenite se tretiraat razlicno od onie koi ne se tolky rassobleceni. Prost primer, nikogas, ama bas nikogas ne sum bila vo situacija da cekam red za da vlezam vo diskoteka. Doagjas i vratarot gi trga site sto se pred tebe i ti veli "ajde devojko, moze". Znaci primerov ne go fakjajte zdravo za gotovo, nego eden od nacinite na koi posexy devojkata manipulira so situacijata. Jas so toa sto taka se oblekuvam mnogu polesno manipuliram so situacijata. Mozam mnogu lesno da zavedam nekoj, so cel da izvlecam korist, taka? Manipuliram so site, od kelneri, do vratari, do asistenti, do gazdi na restorani itn. Imam primeri na devojki koi nit po karakter se superiorni nit nisto, no samo zaradi toa sto dobro izgledaat, se "pocituvani" od site, pa duri i od subjekti od ist pol. Koga ke vidat nekoja zgodna, doterana, kacena na stikli, vednas im se javuvaat nekoi vnatresni misli. Najcesto i mislam deka ovaa e pricinata radi koja taka se oblekuvaat devojkite. Tie po priroda be se "sponzorusi" (uslovno kazano) NO, znaejki ja taa vasa nepokorliva zelba za seks, ve predizvikuvaat, ve manipuliraat, izvlekuvaat korist od vas. Bilokakva korist.
Vo pravo ili ne?
Primer, decko sto ne "se pali" na devojka na prv pogled e mnogu potesko da go izmanipuliras. To est, toa nema da ti uspee so edni visoki stikli.
I od vasive mislenja, jas zakluciv deka vie ste mnogu lesni za manipulacija. Sto svve bi storile za edna "gola devojka"... :-D
Simbolikata na "golata devojka" i "oblecenata devojka" ja razbirate?
Bez razlika na toa sto ne e gola, vo bukvalna smisla.
I zosto, o, zosto, posexy oblecenite devojki razlicno gi tretirate? Ako nekoja zgodna ja pustis preku red vo banka mislite deka ke ja pridobiette? Zosto "golite devojki" imaat razlicen tretman kaj mazite?
I dali e toa normalno? :-D
Ja eve mislam deka ne e. Ne bi trebalo masko, MAZ, da reagira na zgodna "gola" devojka, porazlicno otkolku sto bi reagiral na "oblecena", ako me razbirate.
Vo taa nasoka mi bese postaveno prasanjeto i sakav natamu da se odviva diskusijata.
P. S. Ne mora "golata" nuzno da bide gola, tuku dovolno za da probudi seksualna fantazija vo eden maski um. Nekoi se palat i na "delovno obleceni" vo tesni delovni pantaloni i sako. Na zgodna devojka. Razbirate?
Prakticno, tip na koj seksualnata fantazija ne mu se razgoruva od tesni pantaloni, nema da mu se razgori, pa makar taa i gola da se soblece. Vo pravo sum ili ne?
I dali tip koj lesno mozes da go predizvikas (so edni tesni pantaloni a negoli so nesto poprovokativno - duri i gola da mu se sobleces) mozes polesno da go manipuliras (primer da go nateras da ne moze da te odbie koga ke go prasas dali moze da mu se butnes preku red vo banka - pak naglasuvam, PRIMER)?
I za kraj, dali vie razlicno gi tretirate devojkite koi vi razgoruvaat seksualna fantazija, od onie koi ne vi razgoruvaat iako mozebi i tie isto taka dobro bi izgledale da ja nosat taa garderoba (ili da ne nosat garderoba, seedno)…?