Goal.com's 50

А најчудно е воопшто што МАрио Гомез го има на листава а реално гледано дури и Тричковски е поквалитетен напаѓач и имаше поуспешни настапи од него минатата сезона!:D

Не заебавај Гомез имаше 30 гола дадено прошлава сезона, најдобар стрелец беше во Бундес.

Меѓу Виља и Ибра, статистички е Виља подобар, плус од тимски успех има титула повеќе (ЛШ) во однос на Ибра. Златан е можеби подобар индивидуалец но не поуспешен од Виља лани.

Али goal.com, си ги менуваат критериумите ко навивачите на Барса :P пишав, според мене Хулк треба да е бар 3-4 места понапред од овие двајца.

хаха провери кај тетка вики дали е подобар индивидуално оваа сезона.
А и неутрален да бев ќе те направев будала да ми кажеш дека Вила е подобар напаѓач од Ибра,мислам please оди глеј фудбал па ќе правиме муабет. Ама тоа е тој дебилен и затворен став што го имаат повеќето навивачи на барса(чест на исклучоци)само од барса играчите се најдобри,само барса е најдобра и толку,тука завршува фудбалот. Ало бре,отворете очи има и други што играат фудбал,мислам дека сезонава ќе се вратите во реалноста,само уште фабреГАЗ ви фали. ;)
Не мењај тема сеа, од анализа на навивачи на Барса до играчи на Арсенал стигна...
Како тоа Ибра бил боље од Виља оваа сезона ? Според што ?
Асистенции ? :ROFLMAO:
И пак никако да сфатиш дека се работи само за изминатава сезона...

Самото тоа што на листава има играчи од различни позиции ја прави идиотска. Како да го споредиш Касиљас со Марио Гомез да речеме ? Или Пујол со Вилшер ?
Или на пример ако Чаби Алонзо е 16 места позади Еден Хазард од никаквата француска лига, тогаш Хулк треба да е во топ 10...

И само ТИ, најпаметниот, се најде да ја браниш листава заради омилениот играч...

Незнам тебе што не ти е јасно,прво поставуваш дебилна теза демек статијата е срање зошто некој ко Ибра бил пред "класа" напаѓачот Вила кој ако не му ја наместат меси или чави во 90% од случаите благе везе си нема гол да даде. А за споредба меѓу нив двајца и индивидуално и тимски како сакаш Ибра е класа пред Вила,само ќе кажам 8 години по ред шампион каде и да отиде.
А кога беше во Валенсија и кога беше најдобар стрелец? Или и тогаш само Меси и Чави му ја местеа

А кога беше во Валенсија и кога беше најдобар стрелец? Или и тогаш само Меси и Чави му ја местеа

Добро значи уште во првата реченица се збори дека се избираат најдобрите играчи за претходната сезона ти ни кажуваш Виља во Валенсија :tapp:
Викам јас ваквиве теми се тотално без врска секој својте си ги брани па макар требало да пише и дека Виља е подобра од Ибра :D Можда има некој гол дадено повеќе од Ибра минатата сезона но секој што прати фудбал знае дека Ибра може лекции да му држи на Виља.Не дека навивам за Милан али Ибра ми е 3 пати покомплетен напаѓач од Виља.

Добро значи уште во првата реченица се збори дека се избираат најдобрите играчи за претходната сезона ти ни кажуваш Виља во Валенсија :tapp:
Викам јас ваквиве теми се тотално без врска секој својте си ги брани па макар требало да пише и дека Виља е подобра од Ибра :D Можда има некој гол дадено повеќе од Ибра минатата сезона но секој што прати фудбал знае дека Ибра може лекции да му држи на Виља.Не дека навивам за Милан али Ибра ми е 3 пати покомплетен напаѓач од Виља.
И пак, зборуваме за минатата сезона, сезона во која Виља освои ЛШ и Ла Лига, а Милан испадна лани од Тотенхем уште во прва нокаут рунда. Значи, можда е индивидуално подобар Ибра, но минатата сезона Виља заслужи барем пласман во топ 10 и да е подобро пласиран од Ибра. Не знам зошто напамет зборувате, коа е очигледно како стојат работите сезонава.

А дека е безвезе листава е...

Не памтам баш добро ама колку месеци беа кога Виља немаше гол дадено минатата сезона? За разлика од Ибра кој беше константен, Виља се изнададе повеќето голови во почетокот од сезоната и после беше импотентен како како евнух.

И пак, зборуваме за минатата сезона, сезона во која Виља освои ЛШ и Ла Лига, а Милан испадна лани од Тотенхем уште во прва нокаут рунда. Значи, можда е индивидуално подобар Ибра, но минатата сезона Виља заслужи барем пласман во топ 10 и да е подобро пласиран од Ибра. Не знам зошто напамет зборувате, коа е очигледно како стојат работите сезонава.

А дека е безвезе листава е...

Чекај малце не ми мешај брзини Милан,Барса,Тотенхем немаат никаква врска со играчиве.Кога сме веќе тука не е Ибра крив што Робињо во Лондон утна скоро празен гол па да гледаме кога испаднал Милан ...Додека сме на клупско ниво Милан минатата сезона направи тим додека Виља дојде во Барса која што е максимално воиграна за разлика од Милан ...
Веќе втората реченица е поврзана со темава...Не можда туку Ибра сигурно е подобар на индивидуален план од Виља.Тие карактеристики што ги поседува Ибра максимално ги посакува секој напаѓач.(висина,удар,дриблинг,брзина,снажен играч,како му влагаат во дуел така се одбиваат од него)

Чекај малце не ми мешај брзини Милан,Барса,Тотенхем немаат никаква врска со играчиве.Кога сме веќе тука не е Ибра крив што Робињо во Лондон утна скоро празен гол па да гледаме кога испаднал Милан ...Додека сме на клупско ниво Милан минатата сезона направи тим додека Виља дојде во Барса која што е максимално воиграна за разлика од Милан ...
Веќе втората реченица е поврзана со темава...Не можда туку Ибра сигурно е подобар на индивидуален план од Виља.Тие карактеристики што ги поседува Ибра максимално ги посакува секој напаѓач.(висина,удар,дриблинг,брзина,снажен играч,како му влагаат во дуел така се одбиваат од него)
И каде е тука одговорот како Ибра е подобар од Виља у сезона 2010/2011 ?

Абе, веќе видена приказна. Како во темата Ето вс Ибрахимович. Само Миланезите го гледаат во Ибрахимович тоа што сите ние неможеме да го видиме, колку е тој добар играч. :D

Иначе, Алвес е 20-ти. Нешто што не го очекував. Барем во топ 10 очекував да биде. Како и Снајдер, дури 28ми е. И чудно ми е што Пасторе и Еден Хазард се пред Ди Марија.:unsure:
Жервињо, Хазард, Пасторе, Хумелс, Туре.. сите тие се пред Раул, кој имаше одлична сезона. :rolleyes:

се воздржуам да не те навредам некако....ајт батали,покажи ми дел од мојот пост кај шо реков јас дека е подобар од Ибрахимовиќ?? Ме нервира величењето на некои играчи до небо,а омаловажувањето на други...

Ме нервира величењето на некои играчи до небо,а омаловажувањето на други...

Да а,епа тоа кажи му на другар ти што пиша кога ќе видиш Ибра пред Вила се ти е јасно,демек Вила играчиштето.

И каде е тука одговорот како Ибра е подобар од Виља у сезона 2010/2011 ?

Друже ако си ги следел и Милан и Барса прошлата сезона сам ќе си видел зошто е Ибрахимович боље од Виља.Најверојатно како одговор очекуваше да постава некој статистики за голови/асистенции,курци палци али не се замарам јас со тоа сум го гелдал Милан цела сезона сум ја гледал и Барса на повеќето утакмици и мојот заклучок е тој на кој му се свиѓа му се свиѓа на кој Не не и готово ...
--- надополнето: Aug 9, 2011 5:55 PM ---
се воздржуам да не те навредам некако....ајт батали,покажи ми дел од мојот пост кај шо реков јас дека е подобар од Ибрахимовиќ?? Ме нервира величењето на некои играчи до небо,а омаловажувањето на други...

Зошто да ме навредиш те навредив јас тебе или некој друг ?
Јас не величам никој освен ако за величење не ги сметаш карактеристиките на Ибра кој ги набројав и кој што за жал на некој стварно ги поседува напаѓачов ...
--- надополнето: Aug 9, 2011 5:59 PM ---
Абе, веќе видена приказна. Како во темата Ето вс Ибрахимович. Само Миланезите го гледаат во Ибрахимович тоа што сите ние неможеме да го видиме, колку е тој добар играч. :D

Тоа доброто во него го гледаа и некој други ама откако си отиде од кај нив некако почнаа да го забораваат,а кога прејде во Милан се чини скроз го заборавија...

Викам јас секој ќе вика дека играчот што игра во неговиот тим е подобар од другиот така да безцелна е дискусијава која што искрено немам намера да ја продолжам...
Да беше споредбава Ибра-Меси сигурно немаше да речам Ибра е бољи али кога со Ибра се споредува Виља тогаш ...

Како што гледам ова е топ 50 играчи, што значи индивидуалната игра е битна. Ако беше кој колку постигнал на првите 20-30 места ќе беа сите фудбалери од Барселона, ама не се.

Еве една поасална листа, направена според некој логичен систем а не според гласања на навивачи...
Нормално, во секоја ваква листа ке може да се најде нелогичност, али самиот факт што Виља е едно 20-тина места понапред од Ибра ја прави порелевантна од гол.ком. :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom