Goal.com's 50

Алооо чил... мисли малце. За изминатава сезона Виља > Ибра во индивидуални и тимски достигнувања. Тоа е тоа, џабе приврзаноста кон тимот за кој навиваш, секој реален фан ке ти го каже истото.
На Ибра никој не му мести топки, он сам го дрибла цел тим... :pos: Може е шампионче 8 години по ред во лига, али затоа две години по ред, тимовите кои Ибра ги НАПУШТИЛ освојуваат ЛШ. Истотака чудна коинциденција нели. :)
ибра го носеше цел тим на милан на грб шо би се рекло... имаше 11 асистенции и 14 гола во серија а.
кога на милан не му одеше, он знаеше со еден потег да ја реши утакмицата на милан...

да да, барса ја напушти и одма освои лига на шампиони, сигурно заради него било. или па интер што се засили ненормално со ѕверови играчи што таа сезона растурија.

Еве една поасална листа, направена според некој логичен систем а не според гласања на навивачи...
Нормално, во секоја ваква листа ке може да се најде нелогичност, али самиот факт што Виља е едно 20-тина места понапред од Ибра ја прави порелевантна од гол.ком. :P

And even when Messi wasn’t scoring, he was utterly dominating games. Take, for example, the era-defining 5-0 win over Real. Messi provided two glorious through-balls to turn the Clasico from a match into a massacre. And they both contributed to his total assist haul of 22 – a European record last season.

Абе, веќе видена приказна. Како во темата Ето вс Ибрахимович. Само Миланезите го гледаат во Ибрахимович тоа што сите ние неможеме да го видиме, колку е тој добар играч. :D

Иначе, Алвес е 20-ти. Нешто што не го очекував. Барем во топ 10 очекував да биде. Како и Снајдер, дури 28ми е. И чудно ми е што Пасторе и Еден Хазард се пред Ди Марија.:unsure:
Жервињо, Хазард, Пасторе, Хумелс, Туре.. сите тие се пред Раул, кој имаше одлична сезона. :rolleyes:
снајдер и не беше нешто којзнае што минатата сезона ;)

раул имаше далеку од одлична сезона, можда за годините одлична...

а не го пцуевте вие ето кога немаше дадено гол цела полусезона? дека со ибра ќе газите?
--- надополнето: Aug 10, 2011 3:13 PM ---
И каде е тука одговорот како Ибра е подобар од Виља у сезона 2010/2011 ?
подобар е!
во барса има и други коишто решаваа утакмици, за разлика од милан ланската сезона, кога ибра најважните утакмици во серија а ги решаваше.
--- надополнето: Aug 10, 2011 3:16 PM ---
Еве една поасална листа, направена според некој логичен систем а не според гласања на навивачи...
Нормално, во секоја ваква листа ке може да се најде нелогичност, али самиот факт што Виља е едно 20-тина места понапред од Ибра ја прави порелевантна од гол.ком. :P
ја мислам дека на листата на гоал.ком нема гласања од навијачи

тоа ја прави bullshit листа...
а и тоа може само голем непознавач на фудбалот да го поддржи, за жал :(
--- надополнето: Aug 10, 2011 3:17 PM ---
http://www.goal.com/en/news/2466/goalcom-50/2011/08/10/2606001/goalcom-50-thiago-silva-18

тиаго силва многу го потцениле :/

еве и еден коментар :

Play 33 league games and got only 1 yellow card is not fair for this best CB last season ... He should be in top 10

"I am not A.C.Milan fan. BUt wtf here? Ibrahimovic 21 , Silva 18 ? Thigao Silva is best defender on the world for me, Ibrahimovic is in best 5 CF. Be real."

Ова е подебавање со цела Сериа А не само со Милан,најдобриот напаѓач во лигата и најдобриот централен одбрамбен во Италија и еден од најдобрите во Европа што играат во тим кој ја освои лигата не се ни во топ 10. Што повеќе сакаш од ваква листа кога ја прават аматери.

50. Винсент Компани (Ман. Сити)
49. Чаби Алонсо (Реал М.)
48. Марио Геце (Борусија Д.)
47. Лукас Бариос (- | | -)
46. Виктор Валдес (Барселона)
45. Фабрегас (Арсенал)
44. Раул (Шалке)
43. Жервињо (Лил)
42. Матс Хумелс (Борусија)
41. Јаја Туре (Ман Сити)
40. Касиљас (Реал М.)
39. Марсело (Реал М.)
38. Насри (Арсенал)
37. Пујол (Барселона)
36. Ди Марија (Реал М.)
35. Пасторе (Палермо)
34. Гигс (Ман Јун)
33. Еден Хазард (Лил)
32. Вилшер (Арсенал)
31. Марио Гомез (Баерн М.)
30. Нејмар ()Сантос
29. Бускетс (Барселона
28. Снајдер (Интер)
27. Модрич (Тотнем)
26. Агуеро (Атл. Мадрид)
25. Ди Натале (Удинезе)
24. Џузепе Роси (Виљареал)
23. Хулк (Порто)
22. Виља (Барселона)
21. Ибрахимовиќ (Милан)
.............................................................................
20. Алвес
19. Бејл
18. Тиаго Силва
17. Руни
.............................................................................

абе врска немаат вие сахин на 14 место го ставиле

ИБРА Е КЛАСА!
без сомнение Ибра > Виља
од денешниве напаѓачи сигурно е во ТОП 5.

е сеа шо е тврдоглав и го боли к*р за се,и можи да се заебава со кого сака тоа си е друга работа.
сезоната кога играше во барса ги даде клучните голови во првенството,и тоа 70% од утакмиците беа кога не играл Меси,туку Ибра сам ги има решено.
Мајорка,Осасуна,Еспањол,Реал,Гетафе,Малага.
сите овие утакмици ги има решено,пола резултат 1:0
а на другите го отворал резултатот.

Човекот е висок 195цм,ниту еден играч во светот со таа висина нема онаква брзина,дриблинг,потег и асистенција.
за шут неќам да правам муабет.
од ниеден клуб не си замина со празни раце.

Стварно,значи по твојава логика и Педро е подобар од Ибра зошто е поуспешен во 2010-11 ?

Мислам дека изборов не е за тоа кој е подобар туку кој имал поуспешна сезона.Без разлика што Ибра е подобар индивидуално а другиов зависи од тимот ако си ги искористил шансите тимот што му ги ствара и ако постигнал некој резултат повеќе од Ибра лани разбирливо е да биде место пред него.

Озил 8-ми, солидна позиција за најдобрата чиста 10-ка на денешницава, најдобар асистент во ЛШ, втор најдобар во примера. Има да се подобри само кондиционо и голгетерски.

Значи лесно е да бидеш Виља во оваа Барса !!

Погледни ги бројките на Ибра лани во Барса, колку меча изигра, колку минути колку постигнати голови, и бројките на Виља сезонава и напрај компарација !!

Нејсе, од една стара полу саката екипа Ибра напрае шампионска екипа која доминираше у Италија, и донесе шампионски менталитет, и го дигна нивото на играта за 2 класи. Ибра лани имаше 16 асистенции.
Ибра е роден победник, играч кој се одвојуе играч кој прае разлика !

Да го споредуеш Виља бате со Ибра у моментов у било која категорија неможеш, зборим индивидуална нормално !!

А, најсмешно ми е кој ќе го видим овја Герет Бејл пред куп играчишта позади него ми се сере, све ради тој пусти Мајкон !!

И да, прв ќе биде Чави иначе идем и ги тепам Карло Гарганезе и Крис Воакс !!

Значи лесно е да бидеш Виља во оваа Барса !!

Погледни ги бројките на Ибра лани во Барса, колку меча изигра, колку минути колку постигнати голови, и бројките на Виља сезонава и напрај компарација !!

Нејсе, од една стара полу саката екипа Ибра напрае шампионска екипа која доминираше у Италија, и донесе шампионски менталитет, и го дигна нивото на играта за 2 класи. Ибра лани имаше 16 асистенции.
Ибра е роден победник, играч кој се одвојуе играч кој прае разлика !

Да го споредуеш Виља бате со Ибра у моментов у било која категорија неможеш, зборим индивидуална нормално !!

А, најсмешно ми е кој ќе го видим овја Герет Бејл пред куп играчишта позади него ми се сере, све ради тој пусти Мајкон !!

И да, прв ќе биде Чави иначе идем и ги тепам Карло Гарганезе и Крис Воакс !!
не би рекол дека ибра е роден победник ама се согласвам дека е подобар од Виља

Меси прв ќе биди, Чави веројатно втор

Алексис Санчез е 7-ми пред, Виља, Ибра, Тиаго Силва и 20 други кои што имале 50 пати подобар сезона од него, овие тотално одлепиле... Санчез, да не им дадеше 4 гола на Палермо во гости никој немаше да чуе за него ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom