Го вртевме лепчето и паричката се падна кај ...?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ние правиме лепче само за Бадник. Мене никогаш не ми се паднала паричката, а местенки не сме практикувале никогаш (не е фер така). Па вечер ќе видиме кај кого ќе се падне и ќе пишам пак:wink:

Ние правиме лепче само за Бадник. Мене никогаш не ми се паднала паричката, а местенки не сме практикувале никогаш (не е фер така). Па вечер ќе видиме кај кого ќе се падне и ќе пишам пак:wink:

Немој да заборавиш те молам и сите други кои постиравте дека уште немате свртено, направете го истото и веднаш постирајте. Еднаш. И уште еднаш. И уште еднаш.

:wink::wink::wink::wink::wink::wink: итн итн

Ние само за баник вртиме лепче со паричка и еве само што завршивме со вечерата и паричката оваа година се падна кај татко ми.Лани се падна кај мене а кога не се пага во мене воопшто не се лутам пошто нема ни со кого да се карам околу тоа.Срекни празници на сите:smir:

Луѓе, вие бадниковата вечера ја сервирате на маса или на под?

Кај мене традиционално на под.
Еј да? Зашо на под? Ние на маса. И после не требало да се крева цела ноќ масата па лом ми е трпезаријата до сабајлето... :icon_lol:

Шо знам, јас не сум многу мераклика за празници од ваков тип. Дури и ме нервираат сите тие традиционални официјалности, ама од друга страна знае и да е симпатично поради семејниот дух.
Иначе в`тевме пред пола саат и се падна кај Господ мислам. Кај мене се нема паднато од кога престанаа да ми ја местат, што беше последен пат пред некои... 10 години :toe:

едит: Среќни празници.

Coveci,kaj nas parata padna kaj mama i sum mnogu sreken kaj mene tesko paga skoro ic ama jas i vaka i taka sum sreken posebno ovaa godina sto izmina mi bese top sakam 2009 uste poubavka da mi bide samo zdravje i se ke e vo red a za postenje se omrsiv ja uste sabaale si apnav kaskavalce ic neznam da postam ama neka mi prostava gospod :toe:

Ете ние само што вечеравме и иако јас потајно се надњевав дека ке ми се падне на мене паричката и се падна на мама , па нека и е срекна годинава што доага и уште многу после оваа

Кај нас паричката се падна кај Господ! :helou:

Кај мајками....веќе трета година кај неа се паѓа.....претходно кај брат ми 2-3 пати, а пред тоа се паѓаше де во делот кај господ, де во делот за здравје и среќа...мене лично и персонални ниту еднаш....*шмрк* *шмрк*

Кај нас се падна во господ! :toe:

Де бре, не е рано.... јас мислам приквечер се прави тоа, барем во Струга. Ние се бериме цело маало, со свирка, опааа за убо да е. И вртиме лепчето за паричка, интересно е сите заедно.

Го втевме втевме вепчето и паличката се падна кај тато :pipi:
И многу ми е мило.

Ах се прејадов пита, печено домашно лепче, риба, гравче, секаков вид овошје и зеленчук прекрасно ех секој ден вака да си јадеме :pipi:
Сега може да се одмара и да се чека Божик.
Трпезата си стои до утре па кај и да е и вечер ќе навратам да се најадам пак :icon_lol:

Луѓе, вие бадниковата вечера ја сервирате на маса или на под?

Кај мене традиционално на под.

е како на под ??? а сламата и дрвцето дека ке стоат ??? кај нас подмасата стојат и после ги изгореме....

Овој ми е еден од поинтересните празници,вечер очекувам паричката кај мене да се падне :)

Кај нас традиционално јадењето на маса се сервира и таму стои до утре,а бадникови гранчиња и такви ствари немаме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom