ГМО - генетски модифицирана храна

  • Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Ај сега прочитај што си напишал и утврди си ја контрадикторноста...:)....да ти помогнам ?:)....
Ти кажа :" исто како јас што не коментирам за некоја болест а реално можеби не знам ни како настанува ни како се лекува"..
.:)
Сеа и за годините се фати. :) Немој жити се :)
Да, заборавив можеби да ставам погоре. Или да не знам, што знам некое латинско име на некоја коска или мускул. Тоа беше како пример ставено, немој да ситничариш сеа. :)
Не реков дека сум експерт, aма трагично е лекар да нема истражено за ГМО. За нешто што сите не засега.
Еве истражи кога ќе имаш време, ќе дискутираме. Доблест е твоја што призна дека немаш истражено, не прифаќаш сугестии од другите на темава, барем досега, затоа сама истражи.
Не е нервоза, таман работа, кога нешто не знам или немам доволно информации не се расфрлам со линкови како ти на претходните страни со блогот на некој професор од биохемија или не знам што. Или да се контрам со некој што можеби години и години го студира ова. :)
Значи истражи и врати се на темата, посебно прочитај го мојот коментар со професорот од Земјоделски и изгледај го видеото од професорката од Земјоделски, која 45 минути труби како не е докажано дека е штетно, за кога ја прашаа неа, да се побие самата во 20 секунди.
Поздрав :)
 
Ефектите од ГМО храната врз организмот на човекот се суште практично непознати. Но тоа не заради што не е штетна а зарди тоа што сеуште е релативно нова во исхраната, потребно е време да кумулира. После определено време(евентуално но повеќе од сигурно) ќе излезат на јаве резултатите и за жал можеби ние ќе сме првата генерација на која што науката ќе се чуди што е ова.
 
Сеа и за годините се фати. :) Немој жити се :)
Да, заборавив можеби да ставам погоре. Или да не знам, што знам некое латинско име на некоја коска или мускул. Тоа беше како пример ставено, немој да ситничариш сеа. :)
Не реков дека сум експерт, aма трагично е лекар да нема истражено за ГМО. За нешто што сите не засега.
Еве истражи кога ќе имаш време, ќе дискутираме. Доблест е твоја што призна дека немаш истражено, не прифаќаш сугестии од другите на темава, барем досега, затоа сама истражи.
Не е нервоза, таман работа, кога нешто не знам или немам доволно информации не се расфрлам со линкови како ти на претходните страни со блогот на некој професор од биохемија или не знам што. Или да се контрам со некој што можеби години и години го студира ова. :)
Значи истражи и врати се на темата, посебно прочитај го мојот коментар со професорот од Земјоделски и изгледај го видеото од професорката од Земјоделски, која 45 минути труби како не е докажано дека е штетно, за кога ја прашаа неа, да се побие самата во 20 секунди.
Поздрав :)
Значи за совети давање сте први :LOL: .....и да, не прифаќам сугестии да читам информации од идиотски портали...ако имате нешто на пример од овде http://www.cohrane.org/cohrane-reviews , пратете ми, ќе прочитам...позз:)
 
Снежно ние НЕ ги напаѓаме докторите (иако во МКД 50% треба да се избркаат од работа) туку системот според кој работат, јасно ни е дека ако кажете против ќе бидете избркани и казнети ама па до толку слепо да верувате во тој систем и тоа не иде. Во минатото има случаеви каде познати и признаени доктори си ја завршиле домашната и резултатите и ги презентирале на јавноста. Последиците од тоа за нив биле негативни.

Побарај на нет книгата од dr.John Tilden - Toxemia Explained па ќе видиш колку храната влијае кај здравјето на луѓето.имаш и од познат dr. Weston A. Price - Nutrition and Physical Degeneration да видиш дали Шеќерот и Брашното се здрави за нас. Цел свет го прошетал и истражувал. Неговите сознанија за мене се доволни да се одлучам.

Битката против ГМО и останати глупости е одамна изгубена и тоа не поради Монсанто и остала компанија , туку поради самите себеси и нашите избори кои ги правиме секојдневно. Ама се надевам дека сме мала држава па ќе ни остават некој си избор
Ете се согласувам дека во МКД треба 50% да се избркаат од работа и да им се забрани секаков контакт со медицина....а во странските држави како стојат работите?....
Потребна е коренита промена, не само козметичка, од самото запишување на студентите на факултет....впрочем, и лекарите се луѓе...и меѓу нив има и добри и лоши, и чесни и нечесни, и способни и неспособни, за жал...затоа треба да профункционира казнувањето, односно одземање на лиценца ако некој не работи како што треба..па веројатно сите ќе сфатат дека за да бидеш доктор немој ни да помислуваш дека ќе протрчаш низ факултет со на татко ти врските, и ќе си платиш специјализација, туку дека ќе треба напорно да учиш и чесно и совесно да работиш...сепак има и кај нас одлични,високостручни лекари кои се подготвени да помогнат во секое време...системот не се менува со тоа што ќе почнеме да веруваме во друг, полош систем каде се главни надрилекарите.
Тие што си ја завршиле домашната, барем според она јас што го читав, во најголем дел го направиле заради себепромоција, односно се збогатиле со тоа што продаваат книги, соковници, природни препарари и што уште не....што не ги прави ништо поразлични од оние против кои се завртеле...
За книгите малку покасно...:)
 
Студиите покажуваат дека американците годишно во просек јадат повеќе ГМО од нивната телесна тежина

http://stopgmomk.wordpress.com/2014/01/08/студиите-покажуваат-дека-американци/#respond

Американската организација на потрошувачи издаде нова студија што ја пресметува просечната консумација на генетски модифицирани организми кај американците. По проценка на бројките, која што оваа организација признава дека се подценети, просечниот американец консумира ГМО на годишно ниво повеќе од својата телесна тежина. Тоа е реалност која што шокира затоа што не се познати долготтрајните последици од консумирањето на ГМО.
За нивнтата студија, истражувачите имаат користено документи од Одделот за земјоделие на САД од 2011 година во кои се има пресметано консумирањето на различни ГМО продукти по глава на жител, вклучувајќи во тоа засладувачи како пченкарен сируп и масла од пченка, и разни други пченкарни продукти. Потоа тие бројки се анализирани по основа на процентот на сите посеви употребени за да се направат продукти кои се гентски модифицирани во САД.

http://stopgmomk.wordpress.com/2014/01/08/студиите-покажуваат-дека-американци/
 
Откриени лагите на Монсанто

Leave a reply
Во мај, изминатата година, два милиони луѓе од повеќе од педесет земји ја изразија својата лутина поради желбата на Монсанто да ја контролира понудата со храна во светот преку генетички изменети и патентирани семиња со што се загрозува иднината на целиот жив свет.
Генетски модифицираните организми настануваат откако растение или животно генетички се вкрстува со вирус, бактерија или друго растение или животно, кои во нормални услови во природата не би се вкрстиле. Па така, би сакале или не, јадеме генетски изманипулирана храна, без наше одобрение.
Познат политички научник и дипломат, Хенри Кисинџер, изјавил: Оној кој ја контролира храната, ги контролира луѓето; оној кој ја контролира енергијата ги контролира континентите; оној кој ги контролира парите, го контролира светот. Па така, според оваа идеа се водат сите алчни, опасни луѓе и корпорации гладни за успех.

http://stopgmomk.wordpress.com/2014/01/09/откриени-лагите-на-монсанто/
 
Мекдоналдс во 2014 е подготвен да прифати нов начин на одлегување на ГМ компир

Leave a reply

Нов вид на генетски модифициран компир може да се појави во Ајдахо (САД) уште уште во 2015.
Речиси пред 13 години потрошувачите се побунија против монсантовиот NewLeaf ГМ компир, кој што во себе содржеше синтетичка бактерија која ги убиваше инсектите. Сега, нова компанија со име J.R. Simplot Co., планира да го врати ГМ компирот во државата и насекаде.
Комисијата за компири во Ајдахо, претставувајќи ја тамошната индутрија за компири која тежи 3 билиони долари, го поддржува новиот ГМ компир но се загрижени од отпорот на потрошувачите. Доколку потрошувачите не се подготвени да го прифатат овај продукт, тогаш тој нема да биде успешен, рече Френк Муир кој што е претседател на комисијата.

http://stopgmomk.wordpress.com/2014/01/13/мекдоналдс-во-2014-е-подготвен-да-прифати/
 
458817.jpg
 
Само да знаеш дека изгледа лесно на хартија,тешко да го направиш во реалност.
Млад си проверувај факти пред да пише некој нешто!
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom