Глуво-нем купувач задавен од обезбедувањето поради наводно крадење

• Креатор на темата Креатор на темата old_School_mk
  • Време на започнување Време на започнување

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.197
Поени од реакции
6.037
Локација
Ново Лисиче, Скопје

Мене видеово ме потресе. Ваква бруталност не треба да се употребува ни на убиец, а не па на наводни "крадци", кои всушност биле глуво-неми. И кај нас има вакви имбецили кои мислат дека се семоќни. Само тужба за нив. Ништо друго. Можеби и не е за во ЧДА, ама па мислам дека и не е баш за во "Свет и дијаспора". Ако мисли модераторот поинаку нека го префрли. Еве го инфото од видеото:
This is what I know, The two guys who are deaf were in the Clothing store XXI and apparently they were shopping, Staff must have seen them do something to suspect them of stealing, but that doesn't have any support or facts. Before I started filming. The Big Black dude in Jeans who mighta been a store detective jumps and tackles the large hispanic deaf guy. from there I remembered my new phone and turned on the camera,

There was who looked to be the manager of XXI that said to turn off the camera because they didn't want to get exposed for harassing and dealing with a situation that turned sour.

From there, you get to see the turn of events and then in the aftermath, the sorting out of exactly what happen. From what I saw that you guys can't, the deaf guy in the white shirt was apparently assuring the store with receipts for what he was carrying.

If you guy are better than I at figuring this out or have the facts then PM me and I'll post it in the Description here below. Also if this was a whole misunderstanding, then those deaf people have a case and someone needs to help them. And if you are the ones who were in this situation, then contact a lawyer and have them look at this video. It's proof positive that the Black guy did not know how to restrain you, More over, he was nearly choking you to death by the purplish color you had on your face.

Како што читав за случајов, едни велат краделе, други дека дечкото што го дават во видеово случајно го вклучил детекторот за метал и не застанал кога му рекле да стои, бидејќи нели е глувонем и не слушнал, но во секој случај без разлика дали стварно краделе или не, другиот глувонем дечко се обидува да му објасни на типацот од обезбедување дека овој го дави неговиот пријател, дури и давениот му укажува дека користи преголема сила и дека нема воздух, а овој „рамбово“ као муле некое си тера...

А пак сеирџииве од страна ни да мрднат, едвај еден постар човек и еден дечко..едвај....

Страшно и жално.

Тоа е кога ќе вработиш човек со мускули и шуплина во мозокот.

тоа е трулежот на милата ни Америка...
не се достојни за коментар, за греота што им направија...
идиоти

Па и за обезбедување треба да се има некое школо мајку му

да му е*ам матер на обезбедувањето
толку од мене

греота, и кај нас исто бре, бруталности има по дискотеки...

ми иди да го најдам нигерот и да му свирнам 1 куршум вглава. па ако треба и 40 год затвор да лежам
толку да се немало осет значи, никаква професионалност

Epa toa se sucuva koga ke mu dades na crnec malce mok... Ednostavno ne treba da im se dava na niv da imaat bilo kakov avtoritet , jas na mesto na gluvonemive bi gi tuzel za rasizam ( kako sto oni pravat izminative 200 godini).

Epa toa se sucuva koga ke mu dades na crnec malce mok... Ednostavno ne treba da im se dava na niv da imaat bilo kakov avtoritet , jas na mesto na gluvonemive bi gi tuzel za rasizam ( kako sto oni pravat izminative 200 godini).

А ќе го кажеше ли ова истово доколку жртвата беше црнец ? Ќе кажеше ли дека се работи за расизам ? Не мешај расизам , ова нема врска со бојата на кожата , а искрено ти изгледаш како голем расист а ?

А ќе го кажеше ли ова истово доколку жртвата беше црнец ? Ќе кажеше ли дека се работи за расизам ? Не мешај расизам , ова нема врска со бојата на кожата , а искрено ти изгледаш како голем расист а ?
Sto znaes ti so tvoite 16 godini ?? Pa da bese crnec zadaven vaka od belci obezbeduvanje dosega site mediumi ke gi obvinuvaa za neviden rasizam , i ke ja tuzea kompanijata sto gi vrabotila za milioni dolari.. Ali od kaj bi znael ti ?? Sepak imas 16 godini i crnci osven na MTV ADRIA sto gledas na spotovi ne si videl na drugo mesto ...

Sto znaes ti so tvoite 16 godini ?? Pa da bese crnec zadaven vaka od belci obezbeduvanje dosega site mediumi ke gi obvinuvaa za neviden rasizam , i ke ja tuzea kompanijata sto gi vrabotila za milioni dolari.. Ali od kaj bi znael ti ?? Sepak imas 16 godini i crnci osven na MTV ADRIA sto gledas na spotovi ne si videl na drugo mesto ...

А сигурен си дека не сум бил некаде надвор од Македонија , зар црнците се загрозен вид па може само на МТВ да се видат ? А што знаеш ти па за мене па да ми велиш дека јас не сум видел црнци на друго мест освен MTV ADRIA ? Што знам јас со мојте 16 години ? Па сто посто сум покултурен од тебе , сто посто не му се правам паметен на некој што е помал од мене. Ако си поголем од мене те жалам....

Леле греота човекот еј... Па и да крадел бе мајку му... Го фати, држи го за раце, не го лежи на сред трговски како да сакаш да му го бапнеш... Каков професионалец...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom