Gloomy Sunday

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Abe pesnava e zakonce. Mene ne me tera na samoubistvo, jas seuste sum ziv. Imalo nekoi maloumni i ajde ke se samoubijat za pesnava. Ova ti e nesto kako "Prstenot" filmot sto e. Ja gledas kasetata i posle edna nedela umiras. A ova go slusas i posle toa se samoubivas. Ne znam mene mi izgeda se ova glupavo.

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
Песната што е постирана на првата страна подолу од друг член е верзијата на били холидеј и не е оргиналната. Имено, откако таа ја препејала песната, продуцентските куќи изразиле протест зошто песната била премногу депримирачка, па нејзиниот крај бил сменет со цел да се направи повеќе “розов“ и исполнет со надеж. Инаку на првото видео песната почнува околу 1:50. За самата песна, таа не “го пере“ мозокот на луѓето, туку е многу депримирачка и испраќа(ла) подсвесна порака до слушателот доколу се слуша внимателно. Смртта (или самоубиството) на повеќе од стотина луѓе се поврзува со оваа песна. Имено, тие се убиле веднаш по слушање на оваа песна. Меѓу жртвите биле и самиот автор, неговата девојка, и уште стотина луѓе кои се самоубиле на разни начини.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Темава од премногу гледање А2 телевизија :icon_bigg Заборајвте со песнава и чипот да го земите хаха

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Сега ќе си ја пуштам песната, ако направам нешто што не треба ... сите ве сакам/в :)

п.с. И кажете му на професорот по машински елементи, дека на тој час кога полa клас го истера надвор, дека јас ја сокрив кредата :)

Eдит: Моето патешествие од почетокот до крајот на песната:

*ја пуштам песната*

Тивка мелодија, морбидно, фак! ... Прв стих, насловот во песната, каков текст, и малку смешниот акцент на Били Холидеј, ама убаво пее ... се задлабочив, и наеднаш ... "Dreaming, I was only dreaming, I wake and I find you asleep", сепуку! :)

Не бе, се заебавам, тука сум, жив! мадафакаа :pos2:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Сега ќе си ја пуштам песната, ако направам нешто што не треба ... сите ве сакам/в :)

п.с. И кажете му на професорот по машински елементи, дека на тој час кога полa клас го истера надвор, дека јас ја сокрив кредата :)

Eдит: Моето патешествие од почетокот до крајот на песната:

*ја пуштам песната*

Тивка мелодија, морбидно, фак! ... Прв стих, насловот во песната, каков текст, и малку смешниот акцент на Били Холидеј, ама убаво пее ... се задлабочив, и наеднаш ... "Dreaming, I was only dreaming, I wake and I find you asleep", сепуку! :)

Не бе, се заебавам, тука сум, жив! мадафакаа :pos2:
Braka jas ke ja slusnam uste ednac i ako umram pozdravete gi site i molejte mu se na Gospod da mi dade sansa da odam vo rajot, bidejki ne sakam da goram kaj Luci na 2000 stepeni. Pozdrav i sega pocnuvam da slusam....... Sega odam da go zemam gun-ot i ke vidam kako ke e.
Ej abe strasno luge za malku ne umrev. Ja slusam pesnata i kako nekoj da mi kazuvase pukni si i jas go zemam pistolot i se boram sam so sebe. I na kraj pukna vo vozduh i eve me pak. Pozdrav.:pos2::pos2::vozbud::vozbud:

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Еден бакнеж желби рој
Една песна жртви сто. :pos: Не, не е смешно.

Најверојатно е дека, “жртвите од песната“ сами по себе биле депресивни или суицидални...Песната само придонела за извршување на тој чин на самоубиство.
Има многу убави верзии од истата. :pipi:

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
среќа не ја слушнав песнава додека бев во моите креативни-депресивни фази.
инаку бесилката не ми бегаше.
сепак сметам дека е премногу голема коинциденција да толку стотици луѓе се самоубиле поради песнава, освен ако не биле под тешки дроги и депресии додека ја слушале.
се надевам дека никој од форумџииве не наседнал и не си го стаил јажето околу вратот.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.836
Поени од реакции
10.269
Имам 4-5 верзии од песнава слушано и баш ми беше чудно зошто некој би се самоубил иако прилично е морбидна за слушање. Сепак ако се замислам во ситуација женската да ми починала и ја слушам песнава 2-3 дена после нејзината смрт...хмм можеби и не е така чудно што се самоубиваат. Еве го текстот:

Sunday is gloomy,
My hours are slumberless
Dearest the shadows
I live with are numberless
Little white flowers
Will never awaken you
Not where the black coach of
Sorrow has taken you
Angels have no thought
Of ever returning you
Would they be angry
If I thought of joining you?

Gloomy Sunday

Gloomy is Sunday,
With shadows I spend it all
My heart and I
Have decided to end it all
Soon there'll be candles
And prayers that are said I know
Let them not weep
Let them know that I'm glad to go
Death is no dream
For in death I'm caressin' you
With the last breath of my soul
I'll be blessin' you

Gloomy Sunday

Dreaming, I was only dreaming
I wake and I find you asleep
In the deep of my heart, dear
Darling I hope
That my dream never haunted you
My heart is tellin' you
How much I wanted you
Gloomy Sunday

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ја ислушав...:vozbud:
одам да се обесам:salut:

п.с. се што имам му оставам на Кискино зш така се договоривме на мсн...:pipi:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
:vozbud: се?! Тука си? ОМГ, во помен, минута молчење.:tv:

S

SSS-Stolica

Гостин
готово јас отидов да се самоубијам:pos::pos:
е*бати луѓето со слаб карактер да се самоубијам поради песна
:pos::pos:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ja imam slusnato pesnata odamna, i stvarno e remek delo.
A za samoubistvata..... pa najverojatno na tie luge im se umiralo i taka taka, pa aj po pat i ja preslusale za posleden pat pesnata, sigurno i so Sinan Sakic bi se utepale. Taka da.... gluposti na kiloton, nema pesna koja te tera da se samoubijes, ima samo mentalen mozok i nesto droga.....

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Сешто... песната е баш ок, не ни ми дојде идеја да се убијам, баш е добра, и арно вика Кварк, од што е добра се убиле слушајќи ја неа, а не од Синан Шакич :pos:

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Abe pesnava e ok moze se vrtat nekoi cudni raboti za nea u drugi drzavi ama u nasava Makedonija gajle si neame:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom