Гитарски појачала

• Креатор на темата Креатор на темата The Macedon
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе биди ко ќе соберам една 2000 $ , ама од ко ќе купам поасолна гитара :vozbud:

Ај народе глеам гитаристи овде... шо појачала се Guitarcord (мислам вака беше) не е нешо за мене туку за еден другар а баш такво на праење ми донесоја нешо му грчело неам да го пробам... чинат или не?

Собирајте до 700 евреи и обратете се кај Јован гитаристот од Hardfaced,да го чуете Soldano-то шо го има склопено има на газ паднете сите.:drk:

Се продава лампаш 100 w.Купен е од кај Владо лампа пред година ипол и кога е купен се веднаш сменети лампите така да мозам да казам дека се релативно нови.Погодно е за свирење секаква музика.Единствена мана му е што е прегласно :vozbud:јас до сега не сум имал каде да го пуштам погласно од 3 ипол.Инаку појачалото е Marshall 1959 серија со влад модификации затоа што Владо менуваше дел од електрониката.Цена само за главата е 260 евра а заедно со звучник 15 ка марка RCF цената е 300 евра.Не сакам да го менувам за никаков вид опрема поради тоа што имам се што ми треба.:tapp: Во одлична состојба е сите што сакаат да го чујат нека ми пишат приватна порака.Незнам како се закачува слика на странава па затоа и нема слика:smir:

Абе маршал сигурно не е, пошто таква глава кошта 2000 евра :) А од сликата на пазар3 шо е, се гледа по изработката дека не е Маршал туку некоја копија. Него, што лампи има? И фул лампаш е или само со предпојачало лампашко?

Фул лампаш е 100 w убо пишува:vozbud:и исто така пишува дека е земено од кај Владо :smir:Значи и да била копија и да не била копија пак највеќе е влад затоа што тој го средуваше скоро целото ако не се лажам само плочката останала од Маршалот.Вреди да се види тоа можете и Владо да го прашате доколку го познавате:vozbud:а лампи какви има незнам нови беа коа ги монтираше Владо стандард што ги става во појачалата

Шитка ли некој 30-50 ватно појачало ? :smir:

Абе маршал сигурно не е, пошто таква глава кошта 2000 евра :) А од сликата на пазар3 шо е, се гледа по изработката дека не е Маршал туку некоја копија. Него, што лампи има? И фул лампаш е или само со предпојачало лампашко?

Веруј дека не е копија,ова е еден подобрите Маршали шо ги иам чуено:)

Веруј дека не е копија,ова е еден подобрите Маршали шо ги иам чуено:)

Хехе, абе не е битно дали копија или оргинал, чим звучи добро не е битно шо е :)

еве ми слика од мојата "опрема" :nesum:

27045_1404887160810_1191313478_31244324_7759985_n.jpg

Хехе, абе не е битно дали копија или оргинал, чим звучи добро не е битно шо е :)

еве ми слика од мојата "опрема" :nesum:

27045_1404887160810_1191313478_31244324_7759985_n.jpg
Појачалото ти е Влад се гледа одма ,фини педали ми се допаѓаат, гитарата незнам што марка е не се чита но никогаш не сум бил љубител на страт модели ама важно е тебе да ти лежи:) значи и сам си свесен какви појачала изработува Владо лампа така да секој што би сакал да го чуе слободно нека ме исконтактира нема да згреши околу појачалото.а серијата е таа од маршал 1959 имаше и некои букви два модела се од тој тип ама незнам точно кој е.овој е со двата чисти канали нема никаква дисторзија.:vozbud:

Да да Влад ми е појачалото и се разбира многу сум задоволен пошо ѕвер е типот :) 60W со Vintage 30ка звучка. Педалите се топ мада ја продавам биг мафот пошо ми требаат пари за нова гитара, а Boss SD-1 е модувана за повеќе бас, драјв и потранспарентен звук. Иначе гитарата е Сквеер страт ама костумизирана малце... малце појче :vozbud:. Набрзо ќе земам ново гитарче изгледа PRS :). Иначе тоа појачалото твое е изглеа 1959SLP. И чим е од кај Владо сигурен сум дека звучи топ :helou:

PRS wow со таа гитара нема утка :vozbud:Убав звучник си избрал за појачалото.Шом кје купиш ПРС одма да се пофалиш.Би сакал да го видам тоа.:nesvest:

Хехе ќе биде, уште да присоберам пари. Планирам нешто како PRS SE Singlecut. Одлично гитарче според мене.

Добра оперма со мала забелешка
ДАЈ БЕ СМЕНИ ТОА ПРОДУЖНИОТ РОЗЕВ Е :jaj:

Хахаха, абе си врши работа каблето :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom