Гитаристи

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
Ја би играл на Првиот и на Третиот...

Првиот Г3 затоа што ваи ја има една од најдобрите изведби на For the love of god. (Право шоу, празник за очи)

И третиот Г3 му припаѓа според мене на првата третина, односно на Господинот Џон!

moTaro напиша:
И третиот Г3 му припаѓа според мене на првата третина, односно на Господинот Џон!

:cuc::cuc::cuc:

Најбољи си е нема што....

John Petrucci

Човеков е SВЕР!!!:cuc::cuc::cuc:
Гитаричиште невидено....
Свири во Dream Theater и има соло кариера со неговиот прв албум Suspended Animation.....
Монстер!!!
Свири и на 7 жичена ко ненормален....
Тапинзи, мапинзи, трилери, меури, sweep picking.....абе не е здраф....
Одличен гитарист!!!
Исто така и настапува на овогодинешниот Г3 заедно со Стив Ваи и Џо Сатриани....

Еве ја неговата 6 жичена...многу ми се свиѓа...закон гитарче....
ebmm_jpm_f.jpg

A еве ја 7 жичената....има и сива ваква на Будокан концертот...

geb054.jpg

Па...што мислите за sверов?

Знаеф дека ќе отвориш ваква тема....
Иначе је чоекот е закон, растура....
Напиши нешо повише потадоци и поправи го албумот во Animations :)

Еве биографија....

John Petrucci (born July 12, 1967) is the guitarist and a founding member of the progressive metal group Dream Theater. He is a popular musician in the progressive metal genre and utilizes a mixture of styles when playing, such as shredding and flamenco.
Born July 12, 1967, John first played guitar at age 8 when he noticed his sister (who was taking organ lessons at the time) was allowed to stay up past her bed time to practice. He soon dropped it when his plan failed. At age 12, he began playing again when he was invited into the band of his friend Kevin Moore, who would later become the keyboardist of Dream Theater. John began to practice in earnest. He was a largely self-taught guitarist who developed his skills through attempts to equal the chops of his idols, who included Steve Morse, Yngwie Malmsteen, Steve Vai, Al Di Meola, Alex Lifeson, and Allan Holdsworth. He has jokingly referred to his guitar idols as "the Steves and the Als".
John attended Berklee College of Music in Massachusetts with childhood friend John Myung (bass), where they met future bandmate Mike Portnoy (drums). These three in addition to another childhood friend of Petrucci and Myung, Kevin Moore (Keyboards), formed the band Majesty, which would later become Dream Theater.
While Dream Theater is what John is most commonly associated with, he was also a part of the band Liquid Tension Experiment and has appeared as a guest on several records by other artists.
In 2001 he was chosen by Joe Satriani and Steve Vai to tour with them on the popular G3 guitar tour, which exposed him to a massive number of new fans and inspired him to record a solo album. Suspended Animation was released on March 1, 2005, and made available for order from his web site. He also appeared on the 2005 G3 tour.
Petrucci also wrote and recorded two instrumental soundtrack songs for a Sega Saturn game titled Necronomicon. Each track is roughly two minutes long and they are simply titled "Prologue" and "Epilogue".
Petrucci is also notable as one of relatively few users of the 7-string guitar. While he uses a conventional 6-string guitar in the majority of his compositions, he has used the 7-string in such songs as "A Change of Seasons", "Caught in a Web", "The Glass Prison", "New Millennium", "The Mirror", and "Lie". Recently he has favoured six string extended scale and drop tuned guitars over his seven strings.
Petrucci currently endorses Ernie Ball/MusicMan guitars and has two signature guitars on the market, a 6-string and a 7-string. Two new models are on their way, and will be presented on the NAMM show in January 2006. In addition to Ernie Ball/MusicMan guitars, he endorses Mesa Boogie amplifiers, and is currently using the Road King and Lone Star. He had previously used their Mark II C+ amp and their Triaxis preamp, among others.
John is happily married to his wife, Rena and has 3 children, SamiJo, Reny and Kiara.

Dream-03.jpg

Ја отвори бе? Хехе
:cuc::cuc::cuc:РЕСПЕК за Џон. Еден од најдобрите!

Шо да кажам за овој....

Слушаш една од тие дваесет минутните му негови солажи...
И се е кажано........:wink:

MSV напиша:
Шо да кажам за овој....

Слушаш една од тие дваесет минутните му негови солажи...
И се е кажано........:wink:

Солажи? хм, Петручи може и не е толку препознатлив по солажите отколку со менување на тактовите. Значи типот е дефинитивно препознатлив БАШ ПОРАДИ тоа, а не поради солажите.

Тргни ги на страна солажите кога го слушаш него, и обрати внимание што се дешава со ритамот. Ќе се збуниш :))

moTaro напиша:
Солажи? хм, Петручи може и не е толку препознатлив по солажите отколку со менување на тактовите. Значи типот е дефинитивно препознатлив БАШ ПОРАДИ тоа, а не поради солажите.

Тргни ги на страна солажите кога го слушаш него, и обрати внимание што се дешава со ритамот. Ќе се збуниш :))

Абе се мењава ритамот добро....ама немоеш да каеш дека не е препознатлив по солажите.....

Можам, и кажав :)...
Препознатлив по солажите е Стив ваи, Џо Сатриани, и делумно петручи. Ама замисли ако не пичи тој драјв што го вози Петручи, дали би ја познал неговата солажа?
Ја петручи го познавам веднаш штом ќе почне песната и веднаш по аранжманот, а никако по бојата на тонот!

Додека стиви, или сеч, една нота да отсвират знам дека се они! Поготово оној првиот :)

moTaro напиша:
Можам, и кажав :)...
Препознатлив по солажите е Стив ваи, Џо Сатриани, и делумно петручи. Ама замисли ако не пичи тој драјв што го вози Петручи, дали би ја познал неговата солажа?
Ја петручи го познавам веднаш штом ќе почне песната и веднаш по аранжманот, а никако по бојата на тонот!

Додека стиви, или сеч, една нота да отсвират знам дека се они! Поготово оној првиот :)

Абе, ја го читам Џон шо свири и како свири ко селски буквар...
Знам кога почиња соло и ти е ствари...
И кога свиреа Џо Стив и он, одма познав дека Џон ја почиња солажата....

Е па тоа ти кажувам, ја џон ќе го познаам дека има замрсено прсти у некоја ствар уште самиот момент кога ќе почне песната, значи по ритмиката!

Додека овие другиве, без проблем би ги познал по првиот отсвирен тон од солажата, петручи го познавам на уште на самиот почеток на песната глобално. Ако ме разбираш што сакам да кажам!

moTaro напиша:
Е па тоа ти кажувам, ја џон ќе го познаам дека има замрсено прсти у некоја ствар уште самиот момент кога ќе почне песната, значи по ритмиката!

Додека овие другиве, без проблем би ги познал по првиот отсвирен тон од солажата, петручи го познавам на уште на самиот почеток на песната глобално. Ако ме разбираш што сакам да кажам!

Те разбирам океј, ја Џон го познавам по меурчињата коа ке почне да ги праи...или коа ке почне со тремолото и вахот да праи блллллллрлллрлрппп.....

Mesaja напиша:
Те разбирам океј, ја Џон го познавам по меурчињата коа ке почне да ги праи...или коа ке почне со тремолото и вахот да праи блллллллрлллрлрппп.....
Ја не се мучам ко вас, од гитаристи шо ги слушам он е едини жив, така да мора да е он.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom