Гитаријада Гевгелија 2008

• Креатор на темата Креатор на темата 777
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

777

Член од
31 март 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
На 11-ти и 12-ти април, во Гевгелија ќе се одржи првото издание на Гитаријадата. Првата вечер е квалификациска, и ќе се одржи во дискотеката "Paris" во Миравци, додека финалната вечер ќе биде во дискотеката "Procent" во Гевгелија. Во квалификациската вечер (11.04) ќе настапат следниве бендови:

3D (Кавадарци)
AQUARIUS (Гевгелија)
ARMAGEDDON (Кичево)
FURION (Скопје)
GRIMUS (Струга)
KORENI (Стојаково)
MARAS (Гевгелија)
MEDUSA (Битола)
NEXT GENERATION (Скопје)
PARALLEL UNIVERSE (Тетово)
PARANOID & CONSTANT-IN (Гевгелија)
PAZARNA INSPEKCIJA (Тетово)
REVOLT (Св. Николе)
SOUND POLLUTION (Куманово)
THE BLOOM (Охрид)
ZURNAL (Кавадарци)

Најдобрите 7 бенда, избрани од публиката и од жирито, ќе настапат во финалната вечер, од кои првите 3 бенда (избрани според истиот принцип) ќе добијат снимање на аудио и видео запис како награда.

Подетални информации може да добиете на официјалниот сајт на Гитаријадата: http://www.gitarijada.com

Времето на почеток и цената на влезницата се уште не се утврдени. Штом ќе дознаам, ќе пост-ирам овде.

Се гледаме таму. :)

би требало да е интересно, ама штета што е далеку
Кој има желба ќе отиде. Исто како што јас и пола мое друштво лани отидофме на сфирка на Суперхикс на базенот во Гевгелија.
360 денари беше повратна карта, сега е поевтина.
Би требало да биде ОК, ваљда ќе има луѓе од цела Источна Македонија, и по нешто од другите делови на МК.
Јас не знам дали ќе одам.

*edit: Нема да одам, поинакви обврски имам. А и неам некоја желба да слушам нови рок и метал бендови.

Кој има желба ќе отиде. Исто како што јас и пола мое друштво лани отидофме на сфирка на Суперхикс на базенот во Гевгелија.
360 денари беше повратна карта, сега е поевтина.
Би требало да биде ОК, ваљда ќе има луѓе од цела Источна Македонија, и по нешто од другите делови на МК.
Јас не знам дали ќе одам.
желба немам многу многу дека повеќево бендови ги гледав на рок фест тие што беа, а исто така ќе бидат и некои во кастро негде 17 април или 19 не сум сигурен

желба немам многу многу дека повеќево бендови ги гледав на рок фест тие што беа, а исто така ќе бидат и некои во кастро негде 17 април или 19 не сум сигурен

19 е... Има и тема во ноќен живот

хихи,јас одам!!!!!!!!!! и тоа 100%,картите не би требало да се многу скапи,ќе се распрашам наоколу колку се...
Гоу гоу Паралел Јуниверз :) :)

се гледаме таму!! :vozbud::salut:

Победници на Гитаријада 2008:

1. 3D - Кавадарци

2. FURION - Скопје
3. KORENI - Стојаково

Победниците добиваат бесплатно снимање на песна студиски како и спот за истата.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=22769

Се на се гитаријадава беше разочарување

Се на се гитаријадава беше разочарување
Требаше да одам ама се поебаа работите и останав дома... Инаку гледав снимка од гитаријадата и мислам дека беше малку нереално, имаше други подобри групи од овие три...
Стварно беше разочарување...

Требаше да одам ама се поебаа работите и останав дома... Инаку гледав снимка од гитаријадата и мислам дека беше малку нереално, имаше други подобри групи од овие три...
Стварно беше разочарување...
за кого како подобри, стилови се во прашање и лични мислења:helou:

греота е да го викаш тоа за бендови како Furion и Paralel Universe. Не знам што си очекувал, али барем овие 2 бенда беа закон.
Гримус и Антолд исто отсвирија добро, но во целина беше лошо. Имаше бендови кои стварно залутале не само во стилот туку воопшто во музиката

Гримус и Антолд исто отсвирија добро, но во целина беше лошо. Имаше бендови кои стварно залутале не само во стилот туку воопшто во музиката
i imase bendovi koi ne trebase da vlezat vo finale???!?!?!?!
radi toa i ne otidov na finaleto..
mislam,pogolemo razocaruvanje-ZDRAVJE!!!! ne znam zosto uopste mislev deka kje e dobro...

i imase bendovi koi ne trebase da vlezat vo finale???!?!?!?!
radi toa i ne otidov na finaleto..
mislam,pogolemo razocaruvanje-ZDRAVJE!!!! ne znam zosto uopste mislev deka kje e dobro...

Не ми е јасна една работа:
Што е причина за разочарувањето кај вас? Тоа што вашите фаворити не влегле во финале??
Имаше намештајки? Имате замерки за тоа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom