Gibson Les Paul или Fender Stratocaster

• Креатор на темата Креатор на темата moskva_bojan
  • Време на започнување Време на започнување
Fallen`Angel напиша:
a da si kupis nesto vakvo ?
i_22.jpg

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Мој совет ....... Les Paul

Bratce koga ke kupuvas nekoj Les Paul ili Stratocaster ke mu poglednes u magnetite bidejki najcesto gi menat originalnite i stavaat nekoi skart so ke posvirat nekoj mesec i ke pocnat da odkazuvat,a toa veke ne e LP ili Strat ako nema original magneti.

Ja bi ti rekol da si zemes fender poso iam eden doma i sum prezadovolen i ic da ne mu ja mislis:smir:

mene gibsoncinjava mi go praet meraceto luduvam za eden les paul orginal ama..vaka za kopija ne znam kopiive imet sranje magneti iskreno ne mojs da najs dobra gitara ako ne e orginal ama ako ne si nekoj mn zarazen les paulof kopijava grabaja :vozbud:

Јас душа давам за Паула custom.

Или верзијата на Џими Пејџ што излегува за некој месец мислам.

Стратокастерите ми се океј, ама Паула си е Паула. :)

Зошто мора баш Bullseye Паула?

Дречи, изгледа смешно. Како мета си.

Еднаш LouWeed кажа дека ЕМГ на Паула е криминал, јас не му верував. Сега знам дека не чини.

Гибсон си имаат оригинал магнети, со нивен стил, значи се друго ти е... џабе.

Што ти стави фабрика, тоа е најдобро. Ти што додаваш, само рушиш хармонија на гитарата. Таа е склопена со Гибсон дупли, ти ставаш ЕМГ. Глупости.

А тоа со црно-бело... Исто, глупости.

Имаш custom Paul, cherry, sunburst... Ти сакаш мета.

:S

Гибсонот е поендоставен за свирење, вратот е потенок и и тоновите се повдлабнати, фендерот е порокернрослки настроен....копии со ист звук-се соменавам.:wink:

Ne birekol deka gibsonot ima potenok vrat bas sprotivno gibsonot ima sirok vrat a inavce ako sakas tenok vrat najubavo Ibanez ili Jackson

I na fender i gibson magneti ne se menjaat posto tie se napraveni da ecat so prepoznatliv zvuk i koa ke im gi smenis magnetite ke zvucat ko sekoja druga gitara so ima takvi magneti a celta ne e toa

Jas sum pak vo trilema pomedzu

Epiphone PR-4E Acoustic-Electric Guitar

Ibanez IJAE5 JamPack Jolt Acoustic-Electric Guitar

Dean Tradition Acoustic-Electric Guitar

inake jas sum za Gipsonot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom