Ги женат, а не ги сакаат?!

Pa sto ima vrska poznavam luge se vencani porano imaaat dete 21 god a toj mazot im vika sedete u kukata tuka ke ziveete jas ke idam da si go ziveam zivotot i si nosi sekoja vecer druga zena u kukata si ja raboti

па уште си го сакам човекот исто како и првиот ден?
Колку години тоа трае?
Стара Латинска поговорка вели: Жената или љуби или мрази, трето нема.
Aut amat aut odit mulier, nihil est tertium

Pa sto ima vrska poznavam luge se vencani porano imaaat dete 21 god a toj mazot im vika sedete u kukata tuka ke ziveete jas ke idam da si go ziveam zivotot i si nosi sekoja vecer druga zena u kukata si ja raboti
ебачиште!!
а секоја вечер носи различна или истата ја влечка?

Скоро 11 години трае , или ќе речеш малку е? :)
Не е малку, напротив...
Но ти си имала среќа. Јас, познавам само еден пар кој по триесетина години брак се уште е во „ заљубена форма “, а познавам огромен број парови, вклучувајќи го и мојот случај, каде што кавгите и омразата доминираат.
Обично таа заљубеност трае многу малку, на пример до раѓањето на децата.
Среќа во љубовта е многу редок настан. Проценувам дека само еден од десет илјади бракови е како твојот.

Поради ова не верувам во статистики многу. Слично истражување годинава покажа дека мажите готово се откажале од бракот како заедница. Од каде сега ова? Или тоа истражување не е точно или ова не е точно. Не можат и двете да се реални студии.

Општо е познато дека жените ги привлекуваат леви типови кои не им е гајле за ништо и ја третираат жената како мотор и кола значи си го живеат својот живот и не се патолошки опседнати каква е женската и дали е најдобра едноставно уво ги боли.

и.

Ајде бре, и за ова ли се жените криви?
Немој муабетиве дека жените ги привлекувале леви типови, да не почнам јас што ги привлекува мажите.

Секој човек во својот живот, без разлика на полот, налетал на лева особа и бил повреден.

Демек пустиве вие машки, цвеќиња за мирисање, само фини девојки сакате (ахахахахахаха ДОБАР ВИЦ), а жените злоби само лоши дечки сакаат.

Ај доста беше со генерализации. Доста.

Не се жените криви што пропаѓаат браковите, човештвото како такво е виновно за се што се случува моментално. Не може мажите да си бегате од одговорност. За танго и раскинување (врска/брак сеедно) се потребни двајца.;)
--- надополнето: 24 февруари 2012 во 12:20 ---
Поради ова не верувам во статистики многу. Слично истражување годинава покажа дека мажите готово се откажале од бракот како заедница. Од каде сега ова? Или тоа истражување не е точно или ова не е точно. Не можат и двете да се реални студии.

Според мене во голема мера последниве 2-3 години се прави пропаганда против бракот и се удира со тешка артилерија да се промовира индивидуалноста како пример за слобода, демек ако си во брак животот готово ќе ти заврши.

Не е малку, напротив...
Но ти си имала среќа. Јас, познавам само еден пар кој по триесетина години брак се уште е во „ заљубена форма “, а познавам огромен број парови, вклучувајќи го и мојот случај, каде што кавгите и омразата доминираат.
Обично таа заљубеност трае многу малку, на пример до раѓањето на децата.
Среќа во љубовта е многу редок настан. Проценувам дека само еден од десет илјади бракови е како твојот.

Незнам дали е среќа ама верувај убаво ми е, имаме три деца и ништо не го нарушило балансот, и грижата кон нив и ноќите непреспани, баш напротив мене кога ќе ме фати најчесто некоја мака од премногу обврски тука е за да подаде рака и да ме гушне, е така уште повеќе ме прави посилна и како да не го сакам.. тоа е можеби сме си ја нашле вистинската хемиска формула, незнам друго што да речам :)

Незнам дали е среќа ама верувај убаво ми е, имаме три деца и ништо не го нарушило балансот, и грижата кон нив и ноќите непреспани, баш напротив мене кога ќе ме фати најчесто некоја мака од премногу обврски тука е за да подаде рака и да ме гушне, е така уште повеќе ме прави посилна и како да не го сакам.. тоа е можеби сме си ја нашле вистинската хемиска формула, незнам друго што да речам :)
Не само што ми се допаѓаат, туку ме воодушевуваат твоите зборови.
Но се едно мислам дека ќе се сложиш:
Ваква врска е можна само меѓу Тебе и Него. Ти, таква врска не би можела да оствариш со друг партнер, е тоа е среќа - што сте се нашле.

Не дека генерализирам но ги гледам работите од биолошки аспект општо е познато дека спротивностите се привлекуваат.

Да не ме разберете погрешно не велам јас дека жената е неспособна или неможе да работи како мажот,може и повеќе.

Земете да видите како се размножуваат птиците се ќе ви биде јасно и ти бараат гнездо и ние луѓето бараме дом.

И тие сакаат доминатна птица која ќе им овозможи опстанок
и вие жените го барате истото човек кој работи.

не знам што сега вртиме муабет ова она ,инстиктот е најак кај жените а на мажите е чувство за организација.

А тоа дека некој е добар убав и симпатичен тоа се особини и доблести кај маж или жена кои не играат некоја улога во денешно време за жал.

Можеби кога едно од овие истражувања ќе биде валдино ќе имаме сериозен муабет.
Љубов?
Љубов е хемиска реакција кој што се случува во мозокот, и за жал со доволно пракса можеш и сам да си ја предизвикаш, това е научен факт. Жал ми е за слеповерците...

Можеби кога едно од овие истражувања ќе биде валдино ќе имаме сериозен муабет.
Љубов?
Љубов е хемиска реакција кој што се случува во мозокот, и за жал со доволно пракса можеш и сам да си ја предизвикаш, това е научен факт. Жал ми е за слеповерците...

Не можеш сам да си ја предизвикаш. :) Можеш опсесијата сам да си ја предизвикаш, затоа што е психа, па преку опсесијата човек да мисли дека е заљубен, но не и љубовта. Не може да е хемиска реакција, затоа што тогаш кај сите луѓе подеднакво мање више ќе се манифестираше, а како што гледаш колку има различни толкувања за тоа што е љубов. Како што мајката безусловно го сака своето дете, така и двајца може да се најдат и безусловно да се сакаат. Сега ретка е таа љубов, но се наоѓа. :)

Ме натера да размислувам за реченицава, тотално си во право. Доколку се стимулираш самиот, си склопиш добра приказна во глава и си ги прочиташ сигналите како што тебе ти одговара можеш да ја предизвикаш оваа реакција.

Ако го имате гледано филмот Spread тоа е типичен пример за вакви машки, што одат од корист а ги лажат дека ги сакаат за само да дојдат до тоа испланираното а во овој случај до куќа,топол дом и тн.

Не можеш сам да си ја предизвикаш. :) Можеш опсесијата сам да си ја предизвикаш, затоа што е психа, па преку опсесијата човек да мисли дека е заљубен, но не и љубовта. Не може да е хемиска реакција, затоа што тогаш кај сите луѓе подеднакво мање више ќе се манифестираше, а како што гледаш колку има различни толкувања за тоа што е љубов. Како што мајката безусловно го сака своето дете, така и двајца може да се најдат и безусловно да се сакаат. Сега ретка е таа љубов, но се наоѓа. :)

Колку идилично размислување. Љубовта е чуство кое секој го доживува и манифестира субјективно ама е резултат на една иста хемиска реакција. Ова не се шпекулации и квази-научни истражувања што ги објавуваат во „Космополитан“. Ова се факти.
И љубовта на мајката/таткото кон детето, и другарската и секоја друга се резултат на лачење на еден хормон - „bonding hormone“.
Е сега, кај некои луѓе има помалку рецептори за овој хормон во мозокот како резултат на генетска мутација, и тие не се склони кон поврзување со други единки, односно не се заљубуваат и се склони кон вакви бракови, или (во некои други општества каде не те осудуваат ако немаш партнер до 30/35 години) воопшто да не стапат во брак. Овие личности не би биле способни исто така да се зближат и со своите деца, доколку би ги имале.

За разлика од нив, луѓе со зголемен број на овие рецептори имаат склоност кон поврзување со една единка, односно имаат склоност кон заљубување. Овие единки исто така се и грижливи родители.

И сега се развива начин како да се искористи терапевтски оваа информација. Така да, теми од овој калибар ќе бидат минато затоа што ќе можеме да земаме терапија (читај:дрогираме) за да сакаме некој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom