Ги женат, а не ги сакаат?!

Не е точно! Сите само гледате филмови и дремете на интернет читајќи за туѓи животи. Кога би ги баталиле туѓите бракови и другите парови ќе видите како ќе ви се промени животот. Мислите дека се` се мачка на леб? Ок, се женат/мажат за пари, И?! Во Македонија не можеш да најдеш маж кој што е обезбеден за 4 генерации, па да талкате по светот и да трошите туѓи пари. Премногу нереално гледате на работите, демек некој мора некого да го изневери, инаку не се смета дека се во брак.

Не ти треба богат партнер со кој не се разбираш, ти треба разбран партнер, со кој ќе можеш да си создадеш толку колку што ви е потребно. Ќе се мажам за некој кој го сакам колку што се сакам себе, а не се мажам за нечии пари, кои може да исчезнат за миг.

Примериве кои ги давате со `ко од некое списание. Толку сте нереални! Понекогаш се чудам дали живееме во иста држава или некој паднал од Марс.

zivotot ne e film realnost e sakame da priznaeme toa e vidilivo i opiplivo.
ima i iskluci ama retki se tie.
suma sumarum zivoto e grubo moze ce se izrazam ama edna politika bas slicna na ona vistinskata vo ramki na semejstvoto.
i kako sto kazav sekoj od svoi licni pobudi,
poznavam dosta brakovi kaj maskoto ja zelo nevestata samo kolku da ima po doma zena i decina so nea ali pravoto zadovolstvo go naogja na drugo mesto.

nikogas ne veli nikogas !!!
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 16:53 ---

И не велам никогаш, затоа и реков незнам, никогаш во ништо ниту пак во својте очи неможеш 100 % да веруваш, но засега е така и мило ми е, и се ќе направам да си го задржам континуитетот па дури и да напредне :)

Не е точно! Сите само гледате филмови и дремете на интернет читајќи за туѓи животи. Кога би ги баталиле туѓите бракови и другите парови ќе видите како ќе ви се промени животот. Мислите дека се` се мачка на леб? Ок, се женат/мажат за пари, И?! Во Македонија не можеш да најдеш маж кој што е обезбеден за 4 генерации, па да талкате по светот и да трошите туѓи пари. Премногу нереално гледате на работите, демек некој мора некого да го изневери, инаку не се смета дека се во брак.

Не ти треба богат партнер со кој не се разбираш, ти треба разбран партнер, со кој ќе можеш да си создадеш толку колку што ви е потребно. Ќе се мажам за некој кој го сакам колку што се сакам себе, а не се мажам за нечии пари, кои може да исчезнат за миг.

Примериве кои ги давате со `ко од некое списание. Толку сте нереални! Понекогаш се чудам дали живееме во иста држава или некој паднал од Марс.
So, you listen to me. Listen to me: Television is not the truth! Television is a God-damned amusement park! Television is a circus, a carnival, a traveling troupe of acrobats, storytellers, dancers, singers, jugglers, side-show freaks, lion tamers, and football players. We're in the boredom-killing business! So if you want the truth... Go to God! Go to your gurus! Go to yourselves! Because that's the only place you're ever going to find any real truth.
But, man, you're never going to get any truth from us. We'll tell you anything you want to hear; we lie like hell. We'll tell you that, uh, Kojak always gets the killer, or that nobody ever gets cancer at Archie Bunker's house, and no matte
r how much trouble the hero is in, don't worry, just look at your watch; at the end of the hour he's going to win. We'll tell you any shit you want to hear. We deal in *illusions*, man! None of it is true! But you people sit there, day after day, night after night, all ages, colors, creeds... We're all you know. You're beginning to believe the illusions we're spinning here. You're beginning to think that the tube is reality, and that your own lives are unreal. You do whatever the tube tells you! You dress like the tube, you eat like the tube, you raise your children like the tube, you even *think* like the tube! This is mass madness, you maniacs! In God's name, you people are the real thing! *WE* are the illusion! So turn off your television sets. Turn them off now. Turn them off right now. Turn them off and leave them off! Turn them off right in the middle of the sentence I'm speaking to you now! TURN THEM OFF..
Тотално те разбирам.
Во светов ако има 10 проценти од луѓето кои размислуваат логички со своја глава си го сечам тулето одма.

Ич не сакам истражувања, посебно од Американци и посебно за работи кои на сите ни се добро познати. Демек ако не испитаа тие, немаше да знаеме дека на прсти се бројат браковите кои се склучени на база на љубов.
Мене ова многу ме мачи. Ме мачат секојдневните глетки на лажни бракови, незаљубени луѓе и луѓе кои животот го гледаат само низ призма на своите материјални потреби. Ме мачат и наивни луѓе кои мислат дека имаат нешто посебно, а лично јас знам дека не е така. За тоа што не знам не можам да кажам, но за тоа што знам... Жалосно е да гледаш како некој се крсти во својот брачен партнер, а самиот не е свесен колку ич не го познава. Значи или тоа или тоа... важно, преретки се скоро идеалните бракови.
За мене лично... I won't take nothing less than a deeper love. Така се вели во една од моите најомилени песни, па морам да го испочитувам тоа, нали.:icon_lol: Останува само да се надевам дека ќе ми се оствари, па ќе видиме.:pipi:

Целово истражување што е направено е 100% точно.Општопознато е тоа,но ете добро е и што имало истражување.
А зошто е тоа така?
Зошто и машките и женските се решаваат на такви бракови?
Се разочаруваат од нешто па се решаваат на таков брак,или повеќе ја гледаат финансиската состојба,или пак нешто друго е во прашање?!

Целово истражување што е направено е 100% точно.Општопознато е тоа,но ете добро е и што имало истражување.
А зошто е тоа така?
Зошто и машките и женските се решаваат на такви бракови?
Се разочаруваат од нешто па се решаваат на таков брак,или повеќе ја гледаат финансиската состојба,или пак нешто друго е во прашање?!

pa toa mi e zborot retko koj vo denesno vreme se zeni od lubov povejketo ili od finansiska pricina ili za stabilen partner....

pa toa mi e zborot retko koj vo denesno vreme se zeni od lubov povejketo ili od finansiska pricina ili za stabilen partner....
Баш тоа и јас го мислам бараат стабилен партнер,претходно разочарани од онаа вистинска што ја имале.
Многу пати сум слушала од маж или жена кои претходно имале изгубена љубов која си ја сакале и ете се ожениле за друг/а.
Затоа и брак баш во права смисла е институција.

Чекајте кој мисли дека бракот е само за секс ондак не му треба има други убави работи само треба да ги најдат партнерите.

лесно е да се откажеш да ја најдеш смислата на животот тоа е друго

ostajte vie istrazuvanje spodelete mislenja (i iskustva). prvo ne znaat sto ocekuvaat od brakot i od zenata.za drugo da ne prajme muabet.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom