Ги повторувате ли грешките од минатото?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
sekako povtoruvanjeto e majka na znaenjeto...... taka li bese ( ako ne e taka bruka sum)

Од секоја изгореница се учи,и тоа уште од првиот пат,без разлика колку болела изгореницата,дали оставила лузна,и дали изгореницата е на нашето тело или на туѓо.
Проблемот е што не секогаш лузната ни удира во глава во даден момент,не може секогаш да го гледаме пред нас гнојот што настанал после изгорувањето,потребно е повторување на сликата за да прекинеме да го предизвикуваме истото.
Никој не е толку совршен за да не повторува,а и повторувањето е мајка на знаењето нели?
Понекогаш искушението,радозналоста и надежта дека овој пат ќе биде подобро/подруго го надвикуваат разумот.

Е добро сега,има и мазохисти,па тие уживаат во секоја изгореница,и намерно ја повторуваат,догоруваат итн итн...

Не, не ги повторувам од проста причина што не ги ни правам.
Имам добри и имам лоши искуства, немам грешки.
За секој збор кој што сум го кажала, за секоја постапка што сум ја направила и секој чекор кој што сум го превзела, едноставно имало причина. А штом имало причина значи не било залудно т.е. штом не било заедно значи не било ни грешка.

Можеби завршило добро, можеби завршило трагично...на крај секако се вброило во искуства. Но грешки... :nenene:

Абе ти го нарекуваш лошо искуство,други грешка,трети подруго,не можеш да кажеш дека не правиш грешки,односно не постапуваш неправилно,зошто и самата знаеш дека правиш грешки,односно постапувш погрешно што доведува до лошо искуство,од кое си учиш за друг пат да гледаш да не ти се повтори.

Desire напиша:
Абе ти го нарекуваш лошо искуство,други грешка,трети подруго,не можеш да кажеш дека не правиш грешки,односно не постапуваш неправилно,зошто и самата знаеш дека правиш грешки,односно постапувш погрешно што доведува до лошо искуство,од кое си учиш за друг пат да гледаш да не ти се повтори.

Многу јасно... Само што јас не реков дека нема грешки и дека тие како такви не постојат ама јас нити имам убиено, нити имам силувано, нити имам злоставувано... т.е. работи за кои што никој нормален не би рекол дека се исправни. Се друга што ни преостанува е релативна работа, за некого е грешка за некого не и затоа можам да кажам дека не правам грешка.

Многу јасно... Само што јас не реков дека нема грешки и дека тие како такви не постојат ама јас нити имам убиено, нити имам силувано, нити имам злоставувано... т.е. работи за кои што никој нормален не би рекол дека се исправни. Се друга што ни преостанува е релативна работа, за некого е грешка за некого не и затоа можам да кажам дека не правам грешка.

Да де,и јас не реков дека нема грешки :)
Сакаш да кажеш дека ти според тебе,значи според твоите критериуми еве да ги наречам за грешка,немаш направено ниту една до сега?

Ја ги повторувам зашто уживам во болката. Јебига (=

Таман ке си речам дека нема да ги повторам се случува секогаш обратното, никако да почнам да учам од нив, изгледа мора да си ги повторам неколку пати за да не ги повторам.

Нажалост ги повторувам.... Не учам од нив премногу , знам само дека тоа што сум го направил не е во ред, а сепак го повторувам....:tapp:

Ucenjeto na sopstvena koza e najtezkoto uziliste ....a dali ke se povtorat,toa zavisi od toa kolku si naucil od predhodnite.

За среќа ги повторувам оние небитните, но секој пат се помалку и помалку, затоа што да учам од туѓа грешка е едно, но кога јас ќе поминам низ тој проблем (таа грешка), кога ќе осетам на своја кожа, би подразмислил дали би го направил тоа...Е сега дали понатаму ќе повторам некоја грешка која ќе ја направам сега (а сигурно ќе згрешам, било намерно или ненамерно) тоа зависи од околностите и согледувањата кон она што ќе се случува...

Да, ги повторувам...некогаш несакајќи, а некогаш сакајќи за да ја исправам грешката или можеби за да докажам дека не сум згрешила само јас...Учам од своите грешки, но некогаш ги повторувам поради инает, а некогаш поради задоволство :toe::toe::toe::toe::toe::toe::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::toe::toe::toe::toe::toe:

абе ако има некој со прај појке грешки од мене алал да му е:) И најлошо е шо ги повторвам по неколку пати ама то е сега сум веќе оперирана од праење грешки и не си ги земам многу на душа....Па после се мој се:)

Точно од грешките се учи посебно од сопствените, но зашто воопшто да ги правиме? Зашто сме луѓе:toe:
Сум се нашол во ситуација да ја повторам истата грешка неколку пати баш сега овој период ми се случи.Не знам ни јас како можам да кажам само дека некако спонтано се случи а најмногу се должи што ја немаш научено поуката од таа "твоја" направена грешка.Конкретно нема никаква скриена желба за она старо време едноставно се случува а потоа кога ќе се свестиш за истата е веќе касно. Секако дека може и следното да се спречи се е до тоа каква поука ќе извлечеш од последиците, учам и од други грешки не викам не некако како да сум посигурен уште од првиот пат односно од првата грешка на другите дека тоа што го направиле е неисправно.Друго е чувството кога ќе осетиш на своја кожа а друго кога ќе видиш што на друг му се случило тука нема дилема.Најчесто несвесно или ненамерно се повторуваат грешките кои ги правиме.
По направен ргечка веќе по втор трет па и недај боже четврт пат секогаш гледам тоа да ми биде последно да не се повторува тоа повторно, искуството го прави своето.Се случува несвесно, спонтано ненамерно.
Исходот од таа грешка еве да кажам и лекцијата во дадени ситуации каде навистина е потребан ја искористувам до максимум.:wink:

Не ги повторувам грешките бидејќи не би сакал пак да погрешам :smir:

Povtoruvav edna greshka konstanto edno..3 ipol godini...Sea konechno staviv kraj iako ne beshe lesno i ne znam zashto se osekjam katastrofa...Mozhebi zashto napraiv nova greshka prekinuvajki go ritualot so starata :vozbud:
Kako i da e, koa kje se stai ednash kraj, taka treba da bide.

Za zal. ne ucam od greskite i cesto gi povtoruvam. Nekogas kolku i da sakam, ne mozam da se sprecam pak da ja napravam greskata iako cvrsto znam deka ne treba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom