Ги оправдувате ли "белите" лаги?

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јануари 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
dali i kolku lazes?gi opravduvas li belite lagi?dali za da doznaes nekoja skriena vistina koristis "bela" laga?

mora nekogas, site vikaat ne ne se kazuva vistinata sekogas, ali ne vo site slucaevi...treba nekogas da izlazes, tokolku znaes deka toa ne povreduva nikoj ako ne znaat a bi gi povredilo ako doznaat.

можеби и не е погрешно кога човек ќе каже бела лага, за да не повреди некој кој му значи, или за да дознае некоја вистина за која вика срцето, но постои граница во која белата лага па и не е така бела, затоа искрениот човек секогаш внимава да се држи од онаа другата страна на таа граница.
прекрасна тема крист. :smir:

А шо е бела лага ? на зима ако мамиш , или бели чорапи ако носиш ко ќе мамиш ?
Бела , црна , намерна , ненамерна ...... лага си е лага во секој случај мамиш а то не е ок во никој случај

Стварно бе...зошто бела...а зошто не некоја друга боја...а зошто да има боја воопшто....и од кога лагите се разликуваат.Од кога посоти разлика од лажење до лажење.

pa jas mislam deka postoi dobronamerna laga, e taa ja vikaat bela laga da izlazes za nekoja dobra cel, da doznaes nekoja silno posakuvana vistina bez nekoj da povedis

Like the fucking resume
Experience credentials
Experience the process
People freaking every day
White lies
Sitting inside
And you get sicker than another little pecker
Than a
Blasphemy

Така ги чуствувам бели лаги :)

pa jas mislam deka postoi dobronamerna laga, e taa ja vikaat bela laga da izlazes za nekoja dobra cel, da doznaes nekoja silno posakuvana vistina bez nekoj da povedis

Единствена лага што би ја оправдал е следна ситуација

Трудна е и прашува ..... дебела сум , и покрај фактот што стомакот и е до колена ќе одговориш ..... не душо изгледаш супер :smir:

Трудна е и прашува ..... дебела сум , и покрај фактот што стомакот и е до колена ќе одговориш ..... не душо изгледаш супер :smir:

па да го кажеш тоа и не е лага, тоа е жената што си ја избрал за да го поминеш животот, и иако дебела како што кажа ти, ако ја сакаш за тебе ќе биде најубава, па ќе и ги кажеш тие зборови од срце, не е тоа никаква лага. а сепак ако ја сметаш за лага, па и таа е бела, зашто си ја кажал за да не повредиш личност која ти значи животот.белите лаги се кажани од љубов, и затоа што никогаш не можеш да се грижиш помалку за таа личност:smir:.

epa toa ti e bela laga super primer nema da i reces ne duso za nikade si:D

Добра намера за кој???

Објективно е оправдано...а субјективно НЕ , (себично е така).

Белите лаги ги оправдувам само доколку лажеш за да успееш да направиш некоја добрина на твој пријател/роднина/другар ор ватевр.
Ќе спомнам една случка од една серија. Животната желба на умрената пријателка била да сака да и биде истурена пепелта насред игралиште за кое у никој случај нема да се дозволи такво нешто :)
Оваа влезе на сила да ја истури пепелта. Ама ако не беше на сила, ја да бев на нејзино место ќе лажев нешто за да ја постигнам целта :)
Потоа на пример, сакаш да идеш негде со девојка/дечко ти и дома на пример не прифаќаат од нашиве години да се има такво нешто. И едноставно велиш ќе излезам со другарите. Ова ти иде и ко да го правиш у своја корист(уствари и у нејзина/негова корист и у твоја). Не ги повредуваш родителите што ги лажеш, бар за таква работа. Кога се некои многу старомодни мора нешто да се напрај :)
Е сега па у друг случај, ако другар(ка) ми сака да иде у диско па да најдам фејк влезница само да влеземе, тоа не може, дека таму можеме и двајцата да се повредиме меѓу сите возрасни. Туку ај да не ја сметам таа за бела лага :)

Не ми текнуваат многу примери моментално,ама тоа е затоа што и ги нема многу. Ама eте, јас ги оправдувам :smir:

Ја оправдувам до некој степен седодека не повредуваш никој.Сум слушнала многу бели лаги и сум кажала и знам дека се бели ама се чувствувам подобро зашто подобро звучи.Некогаш сите ја бараме само вистината но нема ништо опасно во бела лага.

ej zosto da ne ubavo e sekoj po malku da laze zaradi negovata fantazija a ne za drugo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom