Ги чувате ли старите добри детски песни?

• Креатор на темата Креатор на темата PaPucaR
  • Време на започнување Време на започнување
natasa od 3-ta 3 ima vlakna pod miski...
prima...
nato nato moja k... bas bi sakal jas da se e... jas so tbe sekoj eden cas

ex toj tose , ex toj tose do zenskata toj e v kose
stoi taka kako trska a so zenska nema vrska...

Абе..нешто замревте..ајде..пишете кои песнички ги имате..треба да исконтактирам со водителката на златно славејце и со некоишто настапувале валда имаат некои песнички...
а вие...пишете што имате за размена:)

Никогаш не слушав детски песни. Благодарност до татко ми кој секогаш ми пушташе поубави работи

Детските песнички..

Оваа тема постоеше,али ја однесе ветерот некаде даааалллееееекууууу....
значи идеме одново,какво влијание и впечаток имаат оставено на вас старите детски песнички....
мојот пост на оваа тема беше избришан заедно со многуте,и морам да се изјаснам и повторно да кажам дека она што некогаш било дел од мене никогаш нема да исчезне....
она што било хит,ќе остане хит до крај,без разлика дали сум имала 3,7,или 15 години,па и сега.... и ден денес се навраќам на нив,за да се потсетам на деновите кога бев безгрижно мало девојче :)

п.с. можете да почнете со аплоадирање повторно :helou:

Закон се детските песнички, будат многу спомени... и сега ми се многу поинтересни да ги слушам отколку порано што ми беа...

Памтам летово што помина кога се возевме со другари во кола низ град, ќе ги пукневме детските песнички од си-до до даска, ќе ги отворевме прозорците, и сите со главите напред назад климаме... и врвиме покрај луѓето низ центарот на градот :D Закон ! ( Барем не рокавме од оние сељачките песни како вообичаено што прават луѓето... )

Сега да слушаш детски песнички е кууул,а кога требаше да слушаме такви,сите се фураа на Бритни Спирс и Бекстрит бојс...ма дај!Па и сега нема асална детска песничка,и маливе додаваат фолк примеси во нив,тоа ќе му дојде како детски турбофолк!
Бај д веј,да не ја има некој оваа песничка вака одеше...
Визба стара и гитара
рок ен рол експлозија
а во петок кај нас свири
дедо миле поп од пензија!Кога ја слушам песнава,ме потсеќа на ac/dc спотот од Let there be rock!:)Ако ја има некој,нека даде линкче...сега не се правете такви:)

Хахааааааааааааааааааа јас ја имам нац ! :D Само треба да ги побарам касетите од ко бев мал шо си ги купував :) , па после то да префрлам на компјутер... а кабелот не ни знам на кој му го имав даено, така да... ко ќе си набавам нов кабел сите ќе ги префрлам на ком. и ќе ги качам на интернет...
И да, сегашниве детски песнички ми се сите безвезе... оние старите кога бевме мали што ги слушавме сега ми се многу поинтересни...

Си ги чувам на касети зошто да не..на мене ми беа интересни на братучедите им беа интересни шо знаеш можеби и на моите деца ке им бидат интересни:)

Ги имам сите шо беа на темава пред да летнит, која требит кажете

Хехе абе во мода дојде ова веќе детски песнички да се слушаат особено популарни станаа Боби баш ми е гајле, Дувна ветре развигорче...
А денес цел ден си ја пејам онаа: Бонбонбонче те гледам гледам и се мислам, не ќе издржам и ќе те грицнам :pos:

Мајка ми ми вели,ти наместо нагоре,одиш надоле,кога и пеам детски песнички, иначе визба стара и јас ја сакам,кој ја има веднаш линк нека даде МКФорсес чекам на тебе!!! :zlo:

Ej mnogu si gi sakam, ama tie poranesnite, a ovie denes nemaat vrska i peat site deca so sakat da peast, a ne tie so znaat.I jas peev na Veselo sturce vo horceto i bese ludnica.
Od onie sto gi sakam momentalno se setiv na ovie:
Kako li jas da porasnam se do nebo, se do zvezdi visoko.......
Zelkata ima kosuli trista, site kosuli sama gi sie, sleci edna druga se krie.....
itn ima gi nogu.

CuCeNcE напиша:
И онаа Никола...Никола...нешто чудно ми се случува,што е тоа знае мајка ми, а мама ме подучува.................

Ееее беа тоа песни а не сеа овие глупиве што ги има за деца од супер ѕвезда и компанија

I jas istoto go pisav za denesnite pesni na slicna tema na ovaa.A bas taa Nikola ja svirev vcera na sentisajzerot i taka se i notite na pocetokot do re mi fa mi do re, re mi fa sol fa re mi...

хмм,глеам дека пак отворив дупла тема,како и претходниот пат,
го молам администраторот да ја спои со онаа на Папучар,овој пат без лутење :)
:smir:

п.с. ако ја најде некој зелката,го молам да ми ја даде,после частам што сака!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom