Ѓеврек...

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
геврече запечено па плус со јогурт,:pipi: милина..
посебно насабајле мислам дека нема поубаво нешто за доручек

Кој е од Прилеп сигурно пробал во Плетварец геврек.Некаде приквечер кај 6-7 часот, да поминеш таму, еден геврек со јогурт.Подобро нешто-здравје:)

Тоа ептен ретко, мама ко прави дома или кога сум социјала во некој друг град : )

Кој е од Прилеп сигурно пробал во Плетварец геврек.Некаде приквечер кај 6-7 часот, да поминеш таму, еден геврек со јогурт.Подобро нешто-здравје:)
леле од кога неам јадено ѓевреееек...луѓеее!!! утре си купуем на голем одмор..

Odamna nemam probano, ali za pojadok so jogurtce... no comment treba da probas za da osetis:) :salut:

Ејјјј одамна немам јадено оттаму. Обично во лето си шеткаме до таму по јадење :)
А инаку сабајлево поручував геврек :)

Немам јадено одамна..Ај сега ќе си купам..

Ѓеврек поготово варен од Ж.Лукс, кефој не видени..мхмх

Gevrek_by_Cesus.jpg

emoticon-0125-mmm.gif

Многу социалистичко јадење али сепак слатко иако е едноставно. Со јогурт е оргазам. Одамна не сум јадел али денес планирам на враќање накај дома од пиење.

Со зденка е посебно вкусен, со сирење исто така,па и со јогурт ама ако е ладен ѓеврекот со ништо не е убав :nenene:

Најаки се они пред Државна што се шиткаат, два такви и два јогурта мали=перверзии!!!
Мене ми е фора да макам со ѓеврекот во јогутот, незгодно е народ да гледа ама кој ги ебе кога не знаат што е ќеф!! :):)
Едина лоша страна е што ме тепа серка невидена после, ама ќе се стиснеме маце ако треба :P:)

Е сеа ми се пријаде ѓеврек, варен..ммм...:pipi:

ѓеврекот е најтурско јадење на свет. значи, врска нема со социјализам :) иначе порано имаше една пекара кај амбулантата во карпош 1, правеа ептен добри ѓевреци. а добри ги прават и спроти фонтана. обичен одамна немам јадено, све некои француски, лиснати, вакви, такви, ама не е тоа-тоа. традиционален ѓеврек е најбоља ствар :)

Многу социалистичко јадење али сепак слатко иако е едноставно. Со јогурт е оргазам. Одамна не сум јадел али денес планирам на враќање накај дома од пиење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom