Генерален штрајк на СОНК

• Креатор на темата Креатор на темата alex-st
  • Време на започнување Време на започнување
[zEUs];1922503 напиша:
Значи колку политички кажуеја овја на сител :tapp::tapp::tapp:

па не свати досега дека се е политика???како можи иначе да се бунат за плата од 15000 шо е над просечна плата во македонија...од 5 сати на работа и после тоа си ги прчат...

па не свати досега дека се е политика???како можи иначе да се бунат за плата од 15000 шо е над просечна плата во македонија...од 5 сати на работа и после тоа си ги прчат...

Ама овја сител апла политичке, знам дека сите медиуми ги држи власта и сл.. ама ова... :nesum: Виде све професориве и родителите што збореја тоа све намештаљка е... :toe:

[zEUs];1922538 напиша:
Ама овја сител апла политичке, знам дека сите медиуми ги држи власта и сл.. ама ова... :nesum: Виде све професориве и родителите што збореја тоа све намештаљка е... :toe:

па нормално...сител и македонската телевизија се на власта.....нормално дека ке го прават тоа...си ги штитат интересите...кој не би...

кој ќе ми каже колко средни школи во македонија не штрајкуваат за да знам оти не сме само ние?:uvo:
а иначе телевизиите се сите исполитизирани така да 20% од тоа шо го лафат да е најстина ќе биде добро :nenene:

Цела Струмица штрајкува, и ќе продолже се додека штрајкот официјално не заврши.

во Битола официјално само горната гимназија штрајкува ама уствари никој не работи само си седат, професорите не предават или 2 ,3 колку шо ке одат ке ги задржат некој час само морат да ги запишват часојте колку да речи владата ете не го подржуват сите штрајкот се е политички ....:toe:

А шо е финтава у охрид што не штрајкуаа... :nesum:

нас не здробуваат со испитувања и тестови па дури и утре учиме за денот дрвото :tapp::violent1:

во Битола официјално само горната гимназија штрајкува ама уствари никој не работи само си седат, професорите не предават или 2 ,3 колку шо ке одат ке ги задржат некој час само морат да ги запишват часојте колку да речи владата ете не го подржуват сите штрајкот се е политички ....:toe:

Точно е ова јас таму учам (многу згоден збор за приликата :) ) и тешко дека за скоро ќе се види настава. :icon_neut :helou:

исто така штрајкува и музичкото училиште еве цела недела си седам дома....и никој не оди....

Mене ме интересира дали платата на "штрајкувачите" ке им стигне во полн износ за месецов.

Mене ме интересира дали платата на "штрајкувачите" ке им стигне во полн износ за месецов.
Секако дека ќе им стигне, имаат право на штрајк, тоа им е платено.

уствари да и музичко ....
ама овие другите нема после да учат во саботи за џабе за ветер:tapp:
ке му стигни море платата ...како нема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom