Генерален штрајк на СОНК

• Креатор на темата Креатор на темата alex-st
  • Време на започнување Време на започнување
Нека идат сите у пичку матер почнувајки од Латас

Кога ке излезе Дојчин и ке каже дека нема штрајк тогаш ке идам во школо.
Кажав и вчера.мене школото далеку ми е 15 километри.Да сатанам ја да се стокмам по сабајле и у школо да идам за да ми кажат иди си...НЕ благодарам

Вечерва. Јас ќе гледам на вестите во 23 часот на А1 што ќе кажат.

:pop:

Нека идат сите у пичку матер почнувајки од Латас

Кога ке излезе Дојчин и ке каже дека нема штрајк тогаш ке идам во школо.
Кажав и вчера.мене школото далеку ми е 15 километри.Да сатанам ја да се стокмам по сабајле и у школо да идам за да ми кажат иди си...НЕ благодарам
Така е бе брат!Ослободи го срцето(оти во спротивно 50евра казна:pos2:)Еве и ја да се надоврзам:Да ти ебам и министерство и држава и све да ти ебам!

Дива лига ц ц ц ц едни учат едни не...

Па боље глеј и у 7 сааат,може ќе се смени нешто од тогаш...
А + ќе можеме и тогаш да разменуваме мислења:):):)

Ако имаше нови вести ќе ги имаше по интернет сајтовите.
Засега нема нови вести.

Пуште те сител да ги видите вмровските газолижачи-уште малку ќе речат дека штрајк денес не ни имаше:pos2:

Следново интервју е од битолската Тера Телевизија

Интервју со Перо Стојановски, министер за образование

SLIKA%20ZA%20INTERVJU%20MINISTER%20SL%20002.jpg

Учениците да се вратат на редовна настава. Повика министерот за образование во денешното интервју за Актуел на Тера Телевизија. Зошто владата толку се возбуди од овој штрајк на СОНК?
„Владата не се возбуди од штрајкот на СОНК, се возбуди од тоа што се посегна некој да не го почитува законот, законската регулатива во Република Македонија.
Министерството за образование и наука и владата на Република Македонија се должни да спроведат почитување на законот на територијата на целата држава", изјави министерот за образование Перо Стојановски.
Каде СОНК греши?
„Значи вака, уставна категорија е штрајкот. Значи тоа никој на никому не му го оспорува, меѓутоа кога станува збор за штрајк во делот на образованието, треба да расчистиме една работа, штрајкот не значи само прекин на работните задачи, прекин на работниот процес. Штрајкот има најразлични форми. Законодавецот почитувајќи ги европските директиви во делот на основното и средното образование има точно пропишано во кој услови може да се прекине воспитно-образовниот процес во Република Македонија., бидејќи образованието е од јавен интерес, значи се вели само во вонредни ситуации може да се прекине воспотно-образовниот процес и тоа по барање на основачот, основачот е локалната самоуправа и по дадена согласност од министерството за образование. Ние во конкретниот случај ја немаме процедурата" вели министерот Стојановски.
SLIKA%20ZA%20INTERVJU%20MINISTER%20SL%20001.jpg

Зошто не ги потпишувате колективните договори со синдикатот?
„Колективните договори можеме веднаш да ги потпишеме со важност од 01.01.2010 година и истото го презедовме како обврска во делот на зголемувањето на надоместокот за храна и прево" категоричен е министерот за образование.
Зошто се нетрпеливи?
„Незнам. Незнам зошто се нетрпеливи. Станува збор за 2010 година. Тие барат од 2009", вели Стојановски.
Зошто владта не може да го прифати нивното барање?
„Затоа што, во неколку наврати го имам кажано и сега ќе го потенцирам. Во моментов целиот свет се соочува со една голема економска криза. Ние како дел од европското семејство не можеме да бидеме заобиколени. Мораме да воспоставиме механизми да се заштитиме од тоа што се вели рецесија" објаснува министерот за образование Перо Стојановски.

http://www.tera.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=1299&Itemid=65

Да и ако кажат навести у 5 до 12 дека ќе се учи ти веднаш ќе си легнеш за да можеш сабајле да станеш......ако не кажат ништо на вестите во 7 тогаш не идам!!!!!!!!!

Да и ако кажат навести у 5 до 12 дека ќе се учи ти веднаш ќе си легнеш за да можеш сабајле да станеш......ако не кажат ништо на вестите во 7 тогаш не идам!!!!!!!!!

Истото и јас го зборувам.
А поготово ако има некои наставници кои утре планирале тест или писмена.

Пуште те сител да ги видите вмровските газолижачи-уште малку ќе речат дека штрајк денес не ни имаше:pos2:
Абе на Сител кажаа дека со штрајк прекинале околу 70% од училиштата, а на МТВ кажуваат дека не штрајкуваат само 15 училишта низ цела Македонија.

Абе на Сител кажаа дека со штрајк прекинале околу 70% од училиштата, а на МТВ кажуваат дека не штрајкуваат само 15 училишта низ цела Македонија.

Убо.Остај ги нив.Како шо гледаш низ цела држава, сите кажуваат не се учи:)
Како тоа сите на форумов се само во тие 15 училишта?И тие 15 училишта го прават остатокот од 30% од Македонија?Не е вистина, многу повеќе штрајкуваат.

Па на сител и Мтв како им свират од Влада така они пеат

Абе уште едни ,,вести,,ако дадат ќе излезе 102,3%:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom