Генерален штрајк на СОНК

• Креатор на темата Креатор на темата alex-st
  • Време на започнување Време на започнување
И јас ќе го кажев истото да бев сега студент како тебе............... се шалам:wink:, во право си.Јас ќе одам утре сабајле во школо, оти ми е блиску па што биде нека биде, ако нема на школо, ќе се иде на кафе:)

AKO OTIDESH KE OSTANESH TAMU ZASO NESMEAT DA TE PUSHTAT DA SI ODISH! AKO NE OTIDESH NEMA NISO DA SE DESI! NEMA NI NEOPRAVDANI NI OPRAVDANI DA IMASH ZASO E STRAJK. SO KUR NE VI E JASNO>

Ја имаше директорката на карев прееска на телевизија и ги замоли СИТЕ ученици да дојдат на настава
Сеа вие како сакате...

Tacno,gorica vika da ideme, zaso mora da kaze taka ebate!! Ako ne otideme nema nikoj posledici da trpi,ni ona ni nie,ako otideme ke iame casovi!

Ок,ја знам за сите други школи а за моето не знам
Ај ако има некој информација за ЈБТ нека каже,жити све

Ке се обработуваат ли во Сабота деновите во кои ке се штракјува?

Секако дека ќе се обработуваат. Професорите/ките мора да ја реализираат програмата, па сега дали ќе биде саботи, ќе се крати од распуст или незнам што, тоа ќе одлучат надлежните.

Ja ucam u karev, I FOR FAK SEJK PROCITAJ MI GO PREDHODNIOT POST!

AKO OTIDESH KE OSTANESH TAMU ZASO NESMEAT DA TE PUSHTAT DA SI ODISH! AKO NE OTIDESH NEMA NISO DA SE DESI! NEMA NI NEOPRAVDANI NI OPRAVDANI DA IMASH ZASO E STRAJK. SO KUR NE VI E JASNO>

Олади малку бе. Како тоа дека нема ни оправдани, ни неоправдани...
Не го зборуваа истото и за протестите против тестовите ? И што направија/вме на крај ? Освен "екстра" саботи за учење, ништо друго. Која е таа твоја логика, АКО НЕ ОТИДЕШ НИШТО НЕМА ДА СЕ ДЕСИ ?
Ајде тогаш сите да седеме дома и воопшто да не одиме на училиште. И ко за крај ќе додадам припази на речникот ( се гледа колку си образуван ).

Ке се обработуваат ли во Сабота деновите во кои ке се штракјува?

тогаш па ние ке штрајкуваме. Не сме должни ние да идеме у сабота у школо заради нивните барања за покачувања и заради тие договори.

тогаш па ние ке штрајкуваме. Не сме должни ние да идеме у сабота у школо заради нивните барања за покачувања и заради тие договори.

А на газето убаво ти е коа си седиш дома сеа а ?
Иди у школо сега, за да не учиш сабота.

Мие не учевмо денеска а и утре нема да учимо ама ја ќе идем да се прошетам до школо анасталгија ме фача :pos:

Денес во Битола само ние од економско учевме за да не сме учеле во саботи,а всужност 6ти час само нашиот клас бевме и тоа преку сила само 15 деца од 34,а пак за тие класој што избегаа демек ќе учеле некоја сабота којзнајт:toe:

Од кај знаеш ти каква е ситуацијата во моето школо? Ако сте се договориле вие во Никола Карев да не идете на настава, ОК, ама јас знам што е најдобро за мене и моите другари во школото каде што јас учам и сметам дека подобро е да се оди. Ако не доаѓаат професорите или никој да не кажува ништо, ние ќе си одиме и нема никој да не спречи во тоа. Ама сепак, да видам каква е ситуацијата утре, па ќе видиме што ќе правиме.

Тешко да направат да се крати распуст, ама со тоа дека можат да ги пишат оцените на полугодие што ги имаме од тромесечие гадно ќе не зафркнат.Нормално дека првите оценки се многу полоши од тие на полугодие.

Јас сум постар па ќе ви кажам дека досега дур јас бев ученик имавме 2 случаи кога распустот се продолжи ради јака зима, но и еден случај која учегната година беше до 18 јуни.

Затоа не се правете Ајштајн ... ако министерство реши да учите вие МОРАТЕ да го правите (ако не има последици) ...

Секако дека ќе се обработуваат. Професорите/ките мора да ја реализираат програмата, па сега дали ќе биде саботи, ќе се крати од распуст или незнам што, тоа ќе одлучат надлежните.
Професорите изгледа луди се. Абе на школо се оди од Понеделник до Петок, а не на некој ако некој сака да си го ладе/ладе, па си наога причина зашо да не работи, тава не е мој проблем. Претходните протести што беа, не се обработуваа изгубените денови, па не мора ни за овој.
Па ке штрајкуваме, нас не ни се оди на школо во Сабота зошто професорите не сакале да работат.

A шо ви е гајле вас дали ќе се штрајкуваат професорите или не. Вие сте ученици, ваша должност е да одите во школо независно дали се одржува настава или не. Барем вие коа не штрајкувате.
Eдно неизвршување на должност, предизвикува друго неизвршување на должност. За сите неизвршувања на должности кои се предизвикани од почетното неизвршување на должноста, вината паѓа на тој што „прв почнал“ да не ја извршува должноста.

Така да, ние не сме виновни ако не одиме утре, задутре и.т.н. во школо.

Tacno,gorica vika da ideme, zaso mora da kaze taka ebate!! Ako ne otideme nema nikoj posledici da trpi,ni ona ni nie,ako otideme ke iame casovi!
Точно така. Мора така да каже затоа што на типката и е страв од инспекциите, а другарки што учат во Карев ми рекоа дека класните им рекле да не идат. На ТВ сите се лизни - мазни, уште не сфаќате дека директориве си тераат двојна политика? На каде им одговара, натаму се вртат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom