Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Една МНОГУ битна работа
PSN за PS3 е БЕСПЛАТЕН. Заначи играм Tekken 6 онлајн, FIFA 09 и многу други :vozbud:
Xbox Live НЕ Е БЕСПЛАТЕН. Значи со пиратските копии не можеш да играш онлајн ке попиеш БАН, и не знам дали уопште кај нас може да се уклучиш.

Иначе од технички аспект Xbox360 за нианса е појак од PS3. Да да така е, јас имам PS3 ама признавам, графичката карта на 360-ката е појака има подршка за 4X multisample anti aliasing во пашање се нијанси, али пак ке кажам ОНЛАЈН е вистинската работа.:wink:

На интернет кружи слика дека ИГН по грешка ја ставиле оценката за God Of War 3. ЧИСТА 10ка! :vozbud:. Се надевам не е фејк :). Ова се десило и порано, на пример со Modern Warfare 2 .. 9.5 оцена. Еве ја сликата.

scdqw0.png

Процесирачка моќ на PS3 е 2,18 TFLOPS-и, а на XBOX 360 околу 1 TFLOPS. Но од друга страна PS3 е потежок за програмирање, а излезе и една година подоцна од XBOX-от, така да на студијата за игри повеќе им се исплатеше да вложуваат во XBOX, отколку во PS3, поради што на почетокот некои мултиплатформски игри полошо изгледаа на PS3 во однос на XBOX 360.

Но со појавувањето на новата поевтина слим верзија на PS3 ситуацијата се менува. Денес PS3 подобро се продава од XBOX 360. Особено во Европа каде веќе PS3 го стигна XBOX 360 во вкупен број на продадени конзоли, а во наредниот период со сигурност ќе го престигне. Во Јапонија PS3 уште од почетокот доминира, додека на најголемиот пазар САД, XBOX 360 сеуште има голема предност. Продажбата на игрите е сличен со односот на продадени конзоли.
Ианку хардверскиот потенцијал на PS3 од денешните игри сеуште не се искористува максимално. Се појавуваат игри со се подобра и подобра графика и најдоброто од PS3 во однос на графиката доправа треба да се очекува. (Нешто слично како и кај PS2).

Mnogu ljuge kupuvaat PS3 poradi poznatoto ime sto cule nesto ps2 .... ova ona.

Abe ova GOd of War KOPIJA od Dante's Inferno

Si ja probal Dante?

Да, ја пробав Данте, и го гледав брат ми додека играше (ја сврти).

Dante, може да му се фати за левото маде на Кратос. Dante е бледа копија на Год оф Вор. Ако не си информиран, овој ГоВ е третиот дел :). Започнувајќи од графика, звук, презентација итн, Кратос 10 - 0 Данте :)

па оценета е со 6.5 на gamespot наспроти Darksiders која доби 8.0 наспроти 9.0ката на GoW3...

Вака, пошо не сум многу информиран, а заинтересиран сум за купување на хбох во блиска иднина, може ли некој да ми објасни што е разликата помеѓу Arcade и Elite? Пошо глеам разликата во цената и не е баш мала, elite е околу 70 евра поскапо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom