Гејминг во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Адиктус
  • Време на започнување Време на започнување
значи не е само админ кој ќе се грижи за сајтот
ти треба лиценца и партнер од македонија
како например сет инс или ентернет

тоа е тешко многу да се направи а за апликација за админи е лесно :smir:

Пишав повторно на Alkazar, го прашав доколку може да објасни подобро за лиценца/партнер... Да добиеме повеќе информации, па да молиме по нет кафеа...
И нешто не ми е јасно.. Сега гледам на насловната на ESL.. Сега се бараат 18 години..
http://www.esl.eu/eu/adminswanted/

остај тоа админи тоа е најлесно

тоа сега не ти треба него ти прашај колкава е цената на лиценцата и што поточно бара тој од неговиот партнер (дај ми линк најдобро од форумот да следам што се пишува) па после јас ќе правам муабет во сет нет со менаџерот ако се работи за помала сума на пари...

остај тоа админи тоа е најлесно

тоа сега не ти треба него ти прашај колкава е цената на лиценцата и што поточно бара тој од неговиот партнер (дај ми линк најдобро од форумот да следам што се пишува) па после јас ќе правам муабет во сет нет со менаџерот ако се работи за помала сума на пари...

Тикет е.. Суппорт..
Кога ке добијам одговор ке ви пишам тука...

сите собрани пари од тимовите идат за награди за 1 и 2 место.[/B/QUOTE]

Пробавте да најдете некои спонзори?

Да не ја тупам многу .Колку што разбрав од темава еве нешто да надоврзам.

Спонзори за било која игрица во Македонија е многу тешко да најдеш , послебно ако тимот ( играчот ) е почетник и не е докажан ( кај нас незнам кој е докажан надвор од земјава ) . Еве еден заебан пример што ни се дешава на мене и мојава екипа инаку кантер играме . идеме во продавница за копмијутери опрема ова она и го прашуваме газдата за спонзор и тој ладно вели :
-Ако победите на некое меѓународно натпреварување дојдете ќе размислам . Гледај ја фората
- Ако победите заебано звучи.. Како ќе победиме без спонзорства и разни срања ( не збориме за меѓународно ништо од градов да скокнеме пример ) .
Пример 1 : Турнир надвор од градот треба нешто повеќе да се плати плус учество плус цел ден таму јадење пиење вам там блабла ... оде 1000ка можда и више .. а богами не ми се фрлаат во вода тукутака ако не си добро спремен...
Пример 2 : Ако победите на некое меѓународно натпреварување како што ги даваат условите тогај ќе рече ајде да ве спонзорирам мајци капи ова она за реклама да му правиме а овака никој нејќе ни да слушне за спонзор а пак кога спомнеш игра компијутери ова она луѓето како страв да ги фаќа..

Друга 20 .. Во сите градови во Македонија нема здрави играчници.
Онлајн да играш нетот не е добар за лан 1-2 екипи се само и неможе по никој услов да се иде напред.. Како и дае се извиунвам ако сум одлетал од темава и тако то ..

па многу нормално спонзорство никој не ти дава туку така
мора да имаш некој успеси во земјава за да можеш да земеш било какво спонозорство - што е во ред според мене пошто неможат недокажани тимови да зимаат спонозри а они докажаните да дремат

и ние така кога побаравме од сет нет спонзорство бевме 3ти дота тим во земјава и со малку работа и трениг ставаме #1овде

Знам како ти е но неможеш да бараш спонозор а си почетник или пак немаш никакви посериозни успеси...Ако гледаш твојот тим и ти имате потенцијал тогаш трошоците за турнири една година па може и повеќе ке си ги покривате сами додека не се пласирате високо и не постигнете добар резултат.Е тогаш само можеш да се жалиш дека не си добил спонзорство и сл.

А иначе за екипи познати надвор од Мкд
веруј ми симплех е големо име на балканов
исто и снТ (дота) се доста познати на балкан

па многу нормално спонзорство никој не ти дава туку така
мора да имаш некој успеси во земјава за да можеш да земеш било какво спонозорство - што е во ред според мене пошто неможат недокажани тимови да зимаат спонозри а они докажаните да дремат

и ние така кога побаравме од сет нет спонзорство бевме 3ти дота тим во земјава и со малку работа и трениг ставаме #1овде

Знам како ти е но неможеш да бараш спонозор а си почетник или пак немаш никакви посериозни успеси...Ако гледаш твојот тим и ти имате потенцијал тогаш трошоците за турнири една година па може и повеќе ке си ги покривате сами додека не се пласирате високо и не постигнете добар резултат.Е тогаш само можеш да се жалиш дека не си добил спонзорство и сл.

А иначе за екипи познати надвор од Мкд
веруј ми симплех е големо име на балканов
исто и снТ (дота) се доста познати на балкан

Да, донекаде си во право :) Но нереков јас дека сме почетници или слично .. прочитај во делот за играчниците . Нема насекаде добри играчници со добар нет и слично а со тие што можеш да играш лан се 1-2 екипи за онлајн да играш нема услови али да не кажувам што се проблемите мора да се има и успеси а ние ги немаме на државен план :) Поз.

Згасна темава..
Сеуште чекам одговор за ESL-ов..

Btw..
Наидов на многу интересна работа на сајтот на Tek9.. Некои упатства за менаџирање на тим, и за наоѓање на спонзор..
Има доста интересни работи, вреди да се прочита..

Гејминг во Македонија, шта да ти причам:toe: Сите Dota-џии и WOW-аџии...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom