Геј парада во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За мене парадата не е провокација,ама затоа за пола Скопје е.Ќе има проблеми.
Негооо,не верувам дека некој пати од тоа дека е наказа ради сексуалноста,ама ИЧ.
Шо добро ќе направи парада што рекламира различност и ненормалност,со нападна порака како НЕ СМЕ НАКАЗИ?Глупаво е,се мислам дека целава парада е иницијатива на некој искомплексиран човек.Неможе да се наметне ништо.

Види вака госпоѓо Дивајн,за ти да разговараш со мене не треба да се спуштиш туку треба да се искачиш на две три скалила од интелектуалното ниво.
А сега да ти одговорам : Бритни сум ја обожавала и ке ја обожавам и тоа не може никој да го спречи без разлика на тоа во каква состојба е онаа вистинската Бритни во последно време.
2 : јас не се страмам од тоа како изгледам и слободно можам да ставам слика од мене и на аватар и на било кои место,додека Ugly девојките ставаат анимации и пароли на аватар.
3 : сум видела многу работи во животот кои ти си ги гледала само на телевизија.Во 8 одд со мои очи видов 2 машки како имаат сексуални односи зад основното училиште каде што учев,а замисли едниот ми беше другар!(барем до тогаш)Навистина не е убаво да се види тоа.
А после таа слика се роди огромен гнев во мене за тој вид на луѓе и според мене имам оправдана причина да ги мразам.
4. Моето дете лично јас ке го воспитувам по мои принципи и сваќања,и први неколку работи освен образованието на кои ке го научам е да има во него доза на национализам(не претерана,да знае дека е Македонец/ка и да си ја сака државата) и омраза кон таквите појави како хомосексуланоста и лезбејството,за кога ке порасне да знае што треба а што не треба да прави.Бидејки ако не го едуцирам за тоа ништо чудно да ми дојди со другар дома фатени за рака и да ми каже : Мамо си фатив дечко.тоа е модерно сега!!!
Не сакам и тој биде на местото каде што бев јас тогаш случајно и да го види тоа што го видов јас(погоре посочениот пример)
p.s Ако го прочита постот администраторке и ако си доволно храбра и паметна личност остави го сите да го прочитаат.

Еден паметен човек како тебе, нема да се обрати некому со "госпоѓо", доколку не е сигурен во тоа. Јас не сум, па викај ме госпоѓица.:pipi: Значи да не испадне препукување, ама морам ... затоа пиле сепак ќе се спуштам пак на твое ниво.

-Бритни никогаш не била за восхит на паметни луѓе. Сега уште помалку.
-Да те запознаам со уште нешто. Јас мало не сум грда. Имаш милион слики од мене во галерија, ако мислиш дека сум грда и се кријам. Паролата ми е ставена моментално затоа што таква ни е ситуацијата во државава која ме засега. Но ако инсистираш, ќе изнајдам и некоја погрда слика и ќе ја ставам како аватар, па да ти олесни.
Секако, тука морам да ти потенцирам уште еднаш да не вреѓаш кого стигнеш бидејќи се јаде бан за тоа. Не смееш да генерализираш и сите девојки кои немаат свои слики да ги категоризираш како грди. Плус тоа е прашање на вкус ... ти мене не си ми убава, па што.
-Тоа што си видела двајца хомосексуалци во лош момент за тебе, можам да го наречам траума, која треба да си ја излечиш доколку толку ти смета во животот. Јас сум видела две девојки па, и ете видиш, нормално функционирам уште. Ми било чудно нормално, но немам трауми кои ме тераат да ги бесам хомосексуалците на плоштад. Затоа не скокај како петел дека си видела се` во животот. Тврдам дека не си видела колку мене. Што сега ... ќе си ги мериме?
-Кога веќе се фати за мојата парола во аватар, што ти смета кога планираш наводно твоите деца да ги воспитуваш да ја сакаат државата? Колку си ти контрадикторна значи!
А еве и уште еден податок кој може ќе го сфатиш. Децата можеш да ги воспиташ како сакаш, но неможеш да им се мешаш во нивната природа. Хомосексуалноста не е нешто што се стекнува, таа се има. Башка, колку и да ги воспитуваш "правилно", тоа не е гаранција дека тие нема да ја видат истата слика што си ја видела ти.
-И за крај, ама дефинитивно крај, јас сум и паметна и храбра, па ако за тебе, доказ за тоа е моето небришење на твојот пост, еве нека ти е.

п.с. Повторно имаш милион неписмени грешки, но бидејќи јас не сум стручна по тоа прашање, те препуштам на мојата колешка. Се надевам ќе ти се најде уште еднаш.

1.Уште по првиот одговор беше искрен и ке морам да ти објаснам детално(џабе насмевката).
2.Зас(т)рамиш беше грешка а колку за информација не сум не писмена ако тоа ти беше целта да докажеш и сигурна сум дека сум по паметна од 70% од лугето што го посетуваат форумов.
3.Ти напиша дека живееме во демократски свет каде секој има право на избор и свое мислење нели? ...моето мислење е дека не треба да постојат такви дегени и кога би имала слобода и власт прво нив би ги обесила јавно на плоштад.
И сега види каков апсурд,потоа пишуваш дека не треба да има такви појави,гледаат мали деца ова она.
Е сега запрашај се зошто сум јас против тоа.По некоја година ке имаш свои деца фамилија и замисли син ти кој е 7 одд да го гледа Боки13 на плоштад како шета по долен веш или се бакнува со некој негов истомисленик,или мобилен гледа клип со две машки како имаат односи.Мислиш дека нема да сака да проба и тој онака чисто од радозналост?
А тоа со сукњата беше прост пример за луѓе на ваше ниво да можат да го сватат.дами и господо.

1. Па изгледа ќе мораш да ми објасниш подетално зашто не те разбрав. Сепак нивото на мојот интелект е 2-3 нивоа пониско од твојот.
2. Не ми беше целта да покажам дека си неписмена, тоа беше само успат. Сакав да ти кажам дека е нормално тоа што сакаш "нормални" машки, ама тоа не мора да значи дека треба да ги мразиш хомосексуалците и да ги палиш/бесиш на плоштад. Ама изгледа за да разбереш треба да одберам зборови достојни за твоето ниво, не можеш лесно да не разбереш нас, помалку интелигентните од тебе.
3. Воопшто не бев контрадикторен. Реков дека хомосексуалците можат да прават што сакаат, имаат право на тоа во овој демократски свет. За геј-парадите реков дека не треба да ги има, не за хомосексуалноста како појава. Читај малце поубаво.

Види вака госпоѓо Дивајн,за ти да разговараш со мене не треба да се спуштиш туку треба да се искачиш на две три скалила од интелектуалното ниво.
А сега да ти одговорам : Бритни сум ја обожавала и ке ја обожавам и тоа не може никој да го спречи без разлика на тоа во каква состојба е онаа вистинската Бритни во последно време.
2 : јас не се страмам од тоа како изгледам и слободно можам да ставам слика од мене и на аватар и на било кои место,додека Ugly девојките ставаат анимации и пароли на аватар.
3 : сум видела многу работи во животот кои ти си ги гледала само на телевизија.Во 8 одд со мои очи видов 2 машки како имаат сексуални односи зад основното училиште каде што учев,а замисли едниот ми беше другар!(барем до тогаш)Навистина не е убаво да се види тоа.
А после таа слика се роди огромен гнев во мене за тој вид на луѓе и според мене имам оправдана причина да ги мразам.
4. Моето дете лично јас ке го воспитувам по мои принципи и сваќања,и први неколку работи освен образованието на кои ке го научам е да има во него доза на национализам(не претерана,да знае дека е Македонец/ка и да си ја сака државата) и омраза кон таквите појави како хомосексуланоста и лезбејството,за кога ке порасне да знае што треба а што не треба да прави.Бидејки ако не го едуцирам за тоа ништо чудно да ми дојди со другар дома фатени за рака и да ми каже : Мамо си фатив дечко.тоа е модерно сега!!!
Не сакам и тој биде на местото каде што бев јас тогаш случајно и да го види тоа што го видов јас(погоре посочениот пример)
p.s Ако го прочита постот администраторке и ако си доволно храбра и паметна личност остави го сите да го прочитаат.

1.Ти стварно планираш секое утро да ми го разубавуваш со твојот интелект:pos: што е три скалила погоре,од 70% на форумџиите:pos:Се прашувам дали ова мајка ти ти го кажала.За да не мора да се искачувам,за да дојдам на твое ниво,решив да останам на моето ниво,несакам толку да напредувам,може ќе станам иста како тебе,мезе:pos:
2.Преубава си,остави си ја сликата,за разлика од грдиве:wink:
3.Што си барала зад училиште во 8 одд?:pishtoldz
4.Тешко на детето со ваква интелектуална мајка што видела се и што има трауми до ден денес.Ако и понатаму во животот среќава вакви слики,Бритни вода ќе и носи:pos:

Морав да те цитирам . Да како што ти ја сакаш Македонија но за ЖАЛ живееш во неа нали :smir:
Неможев да ти се начудам на ова .. Значи еден летен сончев ден ти се буди синот и ти вика мамо се разочарав од женскиот пол и станувам од денеска хомосексуалец а ?? Интересно ...
НЕ ТЕ КОЛНАМ туку те прашувам што ако твоето дете ќе биде хомосексуалец ?
Ќе го палиш ? Ќе го тепаш , ќе му кажеш "синко тоа е лошо немој , тие се болни луѓе'' ? Абе знаеш како викаат . Од што се криеш и бегаш тоа ќе те стигне :smir:

Го жалам детето што ќе треба ти да го воспитуваш со твојот завиден интелект.Твоите те воспитувале да ја сакаш Бритни?Ќе си дозволам да одговорам наместо тебе, верувам дека не.Ама твојот преценет вкус ја обрал Бритни за идол,нели тоа си ти?Сетилата ти се развиени за Бритни,потребата да ја слушаш нејзе е посилна од тебе па колку и да им смета тоа на луѓето.Епа сличен е примерот и со хомосексулаците девојко.Потребата да имаат партнер од исти пол не се стекнува со воспитување од родителите,ниту околината може да го наметне тоа,ниту мода е во прашање.Потребата да љубиш човек од ист пол е потреба од самото раѓање на човекот,само со тек на годините се развива .
Знам дека е залудно што се обидов на најпрост начин да ти кажам,ништо од тоа нема да сфатиш убедена сум,а и не ми се трошеше тестатурата за тебе,ама сепак ако Бритни ја сакаат два милиони во светот пример сто милиони ја мразат и плукаат по нејзе,право на избор е ти да си кажеш дека ја сакаш па колку и да другите те осудуваат,истото е и со хомосексуалците.

Доста беше од обидите да ти објаснам малку од малку ,за да не бидам оф топик цело време ,ете ќе кажам правото на избор на изразување го почитувам иако мислам дека геј парада во Македонија не е многу паметна идеја ,ќе ве палата на плоштад не си играјте:pos:.

~*~

Океј, морам!

Значи и јас ја слушам Бритни, јас најреално гледано, сериозно, многу си ја сакам Брит и покрај сите глупости на кои е подложна, сепак девојката ми е убава и со неа пораснав.
За сметка на тоа ги слушам Трејси Чапман и Нирвана, па?

Но, темава не е поврзана со тоа, али срц, не знам колку си запозната, Бритни е БИ!
А темава е за геј-парада.

Се одјавувам.

Се надевам дека знаат што праат бидејќи можат да си поминат како во Белград:pirat:

:pos2:Колку само имам некое чувство дека детето ќе ти биде хомосексуалец:pos2:

Leave Britney alone!!! :)

Сериозно брат.... ова веќе на линч наликува :toe:

Совет до Бритни: Некогаш е подобро да се откажеш од понатамошна дискусија, не за друго туку верувам дека не си единствена што има погрешно мислење по темава, меѓутоа имаш потенцијал да бидеш општа мета и да плука секој по тебе, луѓево се такви да мораат да искористат ваква прилика. Батали фрустрации на докажување... нема потреба од препуцавање.
Со најдобра намера :smir:

Браво бе Бритни, таков е и мојот став, ама на кого ќе докажеш.
Еве еден мој пример (христијански).
Господ создал маж и жена за да се размножуваат и остават потомство, и да се развиваат нови и нови цивилизации.
А не создал маж и маж да се педеришаат и да не излезе ништо од тоа. Респекат за Бритни.

na ovaa treba da is e zabrani da raga deca :)
c c c c......nivo si e nivo be
:)

Морам да појаснам нешто,за да не премине во навивачка тема која ќе седи под клуч.Секој треба да размисли добро пред да напише некој свој став.Ставот се брани со аргументи и добра дебата на културно ниво.Доколку некој се дрзне да го симне нивото,ќе добие одговор каков што и посакува.Како што е и овој случај,се со цел да може подобро да разбере.
А сега назад на темата.

Јас ги подржувам педерите.Колку повеќе педери толку повеќе женски за нас нормалните.:pos2: :helou:
Ама зошто геј-парада бе луѓе??:toe:
А зошто никој до сега не организирал стрејт-парада?:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom