J
Johnny Stulic
Гостин
Да, официјало е откажана поради ризик од големи нереди т.е знаат дека ќе си добијат ќотек, сепак ова е Балкан![]()
Да во право си, сега само што прогуглав и прочитав.
Значи дефинитивно е откажана
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, официјало е откажана поради ризик од големи нереди т.е знаат дека ќе си добијат ќотек, сепак ова е Балкан![]()
Паметен потег што ја откажаа. Жал ми е само за навивачите и десничарите што ке си поминат досадно деновиве...Штета, сигурно се имаат спремано за фешта :smir::tv:
Паметен потег што ја откажаа. Жал ми е само за навивачите и десничарите што ке си поминат досадно деновиве...Штета, сигурно се имаат спремано за фешта :smir::tv:[/QUOTE
Колкави сеиирџии сме ние тоа Македонциве, само од „стап“ се плашиме... Али битно у комшилук сеир да си гледаме... А кај бевте сите „навивачине“ ко тепаа луѓе од скопско Нерези...? Па после за да се докажа дека се мирни, протестираа и парадираа со националистичкана „излези момче на тераса, да ја видиш гоцевата раса“???? Абе само се силите за сеир на интернет... Ако ја правеа во Македонија овде, србине и грцине немаше да ви се опулат дека прајте лгбт паради.... Искрено, едно се змашавте во зборувањево... Тоа не е геј парада, туку е парада на гордоста која се бори за еднаквост, без секшуал арасмент, и човекови права, кои на сите нас ни се скратени како граѓани, без разлика дали сме стрејт или некој е геј или лезбика или едноставно квир (поразличен од мнозинството)... Како сакате сватете ме... Само ви зборам тоа што во реалност би се случувало... А таа реалност, само можеме да сонуваме, дека нема да ја прифатиме...:salut:
najdobro da se preselat na svetsko nivo site pederi vo edna drzava (biseksualkite neka ostanat a lezbejkite ke gi prevospitame)![]()
Братче само да те потсетам.... кај беше ти за време на конфликтот 2001, или војната ако сакаш подобро...? И за албанците ко добија рамковен и ко викавте дека че не надвладеат и тоа се случи, кај беше тогаш ти, или пак на форум јадеше трици а? како и сега... Свако чудо за три дана, и овие паради и кај нас ќе се одржвет како и секоја нормална во светот шо се одржува, само треба да си го сватите како парада, а не како нешто што ќе ве преобрати, од шо гледам дека се плашите... Така да кул даон бојс.. Никој ништо не ви може, ако не сакате верувајте, па макар и пред нос да ви поминат... нема да обрнете внимание ако не сакате, што сумњам))
:nesvest:
Are u sure?:smir:najdobro da se preselat na svetsko nivo site pederi vo edna drzava (biseksualkite neka ostanat a lezbejkite ke gi prevospitame)![]()
А бе остај ги , педерска работаКолкави сеиирџии сме ние тоа Македонциве, само од „стап“ се плашиме... Али битно у комшилук сеир да си гледаме... А кај бевте сите „навивачине“ ко тепаа луѓе од скопско Нерези...?
и овие паради и кај нас ќе се одржвет како и секоја нормална во светот шо се одржува, само треба да си го сватите како парада, а не како нешто што ќе ве преобрати, од шо гледам дека се плашите...
А бе остај ги , педерска работа
Многу е рано за некоја геј парада, прво во МК има само еден званичен педер а сам не може да носи транспарент и да вика пароли и да парадира. Можеби некој ден, далеку во иднината, внуците на денешните македонски гејој слободно ќе маршираат облечени во розеви трикоа и на штикли, но сега за сега нема услови за тоа.
Очигледно не ја знаеш фактичката состојба и тресиш само глупости... молим те... немој друг пат да ми излегуваш со вакви квази информации.... минимум во македонија се, според тоа како се изјасниле на анкети, анонимни (поради таквите како тебе) има над 20000 ЛГБТ. Премно гу си заостанат со мислењето, геевтие не носат розови трикоа и шикли.. бар јас колку што сум видел, по мажишта се и од мене и од тебе, бар на изглед... може да го погледнеш тоа во видеата кои ги постираше некој тука на темава... поздрав и нема потреба да ти докажувам.. очигледно немам заостанти мислења како твоите и не ги генерализирам работите...