Значи ти фактички велиш дека секоја девијантна појава не треба насилно да се потиснува за да не ги лутиме и екстремизираме предизвикувачите.
Епа ај да ги пуштиме сите педофили од по затвори оти не ја бива со насилство и со казни треба со убо да се научат а во меѓувреме да имат полна слободата и да се шетат околу детските градинки.
Ќе ме извиниш ама за некои појави насилството е единствен одговор.
Во право си дека не движи личната загрозеност,ама тоа нема никаква врска со неканализирана енергија или уште помалце со вишок или недостиг на машкост.Се чуствуваме за грозени од преекспонирање на појава која држана во тајност и неактуелизирана не претсавува пречка на нико.Ама во обратен случај истата добива поинакво значење,значење неприфатливо за нашето општество.
Колку и да не прифаќаш,неможиш да ја напрајш нормална во Македонија појавата машко да се шета облечено како женско со гол газ и со подвезици,мое дете то нема да дозволам да го гледа.И не вервам дека некоја здрава личност би дозволила.
Колку што знам, одамна педофилите не ги каменуваат на средсело, туку ги затвораат во институции.
Исто, ако претепаш некој кој, макар извршил кривично дело, и ти ќе одговараш кривично.
Понатаму, педофилот, кој е болен, и да го осакатиш од ќутек, пак ќе си остане педофил. Толку за "педагошкото" значење на ќутекот.
Второ, не може хомосексуалец да поистоветуваш со некој кој крши закон и повредува друго човечко суштество.
Хомосексуалецот стапува во сексуален однос со согласност на другиот учесник. Кога ќе силува некој, тоа е друг муабет.
Она пак со загрозеноста и машкоста...Психолошки е муабетот и нема да го продлабочувам.
И да се разбереме...Јас сум против геј паради. Некој пред нос да ми се шета со фактот дека се ебе само у гз, а притоа да ми вика дека тоа е негова интима и немам право да му се мешам, е чиста небулоза и контрадикција, која ме иритира. Нека си прави шо си сака меѓу четири ѕида и нека не ми окупира простор и време со тоа.
Или треба сеа и хетеросексуалците кои рецимо практикуваат само садо-мазо секс, да се избацат на улица, у пуна С&М oпрема и да бараат прифаќање и права?
Исто, со еден официјален геј у Македонија да ми зборат дека ги има 10% и да бараат права е смешно. На кој да му дадеме права? На Кочо?
Прво нека си соберат храброст и нека не се срамат од самите себе, после нека ми бараат права. А, ем кукавици, ем со повластици, не иде.
И да завршам...Други се мерките со кои треба да се регулира тоа. Ќутекот е контра-продуктивен.