ГАРФИЛДИЈАНСТВО версус религиите досегашни (Еко1 и НиколаП се пророците)

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Само прашав дали ќе те навреди што се палиш? Па ти ако ме сметаш мене за таков глупак не се вреѓај што има да се вреѓаш. Таков мудрец како тебе од медиокритети да се вреѓа. Бог да чува. Немој да се нервираш ќе ти одземам од работата па нема да можат во Казахстан да те пратат.

SLaCk напиша:
Браво брате се гордеам со тебе. Ако вакви експерти им помагаат далеку ќе стигне Ерменија може и со Нагорно карабах да се прости, а во Господ да се крсти. А тие експерти знаеме како одат наваки натаки не ми објаснувај. Еве по твоите пишувања ти си жив доказ кој оди таму.
Коњино, не сум во Ерменија!

бај д веј, КољоПе, брате, навистина:
". . . The Turtle Moves . . ."

Чист пример е Шлак-натиов

Аман бе ти нон стоп си во движење или во лажење? Па дај кажи кај си не можам да те пратам веќе. каде ќе го гледаме утре Гарфиљд во епизодата - Гарфиљд го спасува светот со експертски знаења од областа на религиската догматика!

SLaCk напиша:
Само прашав дали ќе те навреди што се палиш? Па ти ако ме сметаш мене за таков глупак не се вреѓај што има да се вреѓаш. Таков мудрец како тебе од медиокритети да се вреѓа. Бог да чува. Немој да се нервираш ќе ти одземам од работата па нема да можат во Казахстан да те пратат.
Кој се пали, јас само сум сељак кој навредува (не вреѓа), а ти рисјанин кој не смее да навредува, а тоа се обидува да го стори и тогаш? прашањето? дали се движи желката?
". . . The Turtle Moves . . ."

Каде сум рекол дека сум во Ерменија? Кому сум рекол? Кажи де? Ајде? Најди?
Никаде? Ти така мислиш оти толку знаеш и историја и библија и религија, и политика и дали се движи желката, а таа: ". . . The Turtle Moves . . ."

Ај погледнете шо е темата и вратете се на темата да продолжиме со филозофијата

Во право си. а зелката дали се движи прашај некоја зелка пардон желка.

Шлаки јас ке попуштам..... напишиси што сакаш за Исламот и Коранот... твое си е.... гледам дека ти си бил од оние со кои јас никогаш не сакам да си дискутирам на било какви теми освен фактички... како на пример дали кафето ми е преблажено или не... а и тогаш би постоел мал сомнеж во мене па сепак ке пробам да си проценам самиот. :wink:

Ке си постапам според онаа старата изрека: Паметниот попушта.

Ке си постапам според онаа старата изрека: Глупавиот попушта.

(одберисија верзијата која што повеќе ќе ти одговара.... било која од нив на крај ке испадне малку извадена од контекст или лошо интерпретирана од моја или твоја страна)

Селам Алејкум. (мирот нека биде со тебе)

Копи не сум јас модератор инаку немаше ваква да биде дискусијата.

Епа Алејкум Селам и на тебе.

Не си, ондак затни се.

Инаку, пријателе шлакнаст со мокра чорапа, да ти кажам нешто и да си легнам да се одморам. Мојата религиска догматика, како што милуваш да ја кажеш е всушност философија на религија и таа е вон твоите можности за компрехенција. Сега, моето образование е такво што имам (а тоа е тежок концепт за тебе) поголемо од вообичаено т.е за разлика од твоите ментални капацитети на обично партско рсијанско војниче со семкарско средно, е каде каде подиверситетни и опфаќа повеќе нешта за ки сум експерт. Едното е флософија на религија, другото е меѓународна политика, третото е спречување конфликти или решавање на истите во меѓународни безбедносни рамки. Инаку, основното универзитетско образнвание над кое се надградував е философија и логика.
Пријателе форумски, не се петели со поумни, молчи, учи, вака, само губиш.

Нахвамдис - погоди на кој јазик е и ќе погодиш каде сум.

брате гарфиљд не е убаво така од високо да ги гледаш луѓето особено ако си против обожување богови самиот да се правиш Бог не оди! јас сум апсолвент на правен факултет во Скопје ако те интересира. Филозофија на религијата знам дека предава професор Цуцуловски кај нас. А дека била вон моите можности за сфаќање не верувам ама ај. А брате како на 32 години си станал со филозофски факултет експерт во три различни полиња е тоа ти пружам рака стварно си гение. Или нешо друго е во прашање. А колку што пробав да најдам или со во Грузија или негде слично а бај д веј ако сум толку прост зошто некакви си гатанки ми поставуваш хехе. Епа поздрав гарфиљдпарашвили и конечно сфатив што те болело тебе, тоа што другите луѓе не те препознаваат тебе дека ти си Богот и премудриот и севишниот. Ама не се откажувај само напред може и ќе стекнеш приврзаници.

Гарфилд ај бе да направиме некако некоја шема.... ке појдам јас на некое поненаселено место.... па ти пратими твои мемоари преку ММС.... па јас ке објавам дека Богот Гарфилд Свемоќен ме избра мене да му бидам Гласник.... па ке направиме еден Бета Тест на нова религија..... ете сигурен сум прв следбеник ќе ни биде НиколаП... :wink:

ПС до НиколаП: нема да се пишманиш да знаеш.

До Шлаки: Видиш, блиску си до вистината, ама од друга страна и далеку.
Ниту сакам, а ниту сум богот, свевишниот.
За премудар, тоа да, но не и најмудар.
Да, сум експерт на три полиња.
Сум и на уште едно, ама тоа не ме интересира воопшто.
Цуцуловски ми предаваше, јас сум единствена десетка без полагање, ама учев за М-р и во Кувајт и во Рим а и со отец Стефан.
На правен заврши една од Песталоци, Елена Герова, кутро девојче,малку помалку со Ајкју од Форест Гамп, ама се трудеше и на сите им докажа дека вреди. Со успех. Додуше уште е будалетинка, ама работи, вредно.
Ти вреден ли си? Се трудиш ли? Или онака го минуваш факултетот колку да се рече еден ден дека имаш диплома? Видиш, не е до кој колку има интелигенција (иако јас сум менса сертифициран со 157), таа оди само на 10-15% од се она што го постигнуваме, останатото е труд.
Кој си ти? од трудољубивте кои се трудат да научат и нешто поразлично или се потпираш само на себе и својот ајкју?

Еко1, може, бива, ама што правиме ако Шлаки сепремисли стане гарфилдјанин, ондак. Што?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom