Gamepad vs тастатура

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да споредиме,за секоја игра индивидуално,што дава подобри перформанси при игра,гејмпадот или тестатурата?

Значи,не мислам на FPS и стратегии,каде очигледно е дека владее тестатурата,но пред се на спортските и возачките :)

Мене,искрено,ми е чудно кога некој ќе спомене дека Pro Soccer е подобро да се игра на гејмпад.
Секако,тука е аналогот,но тој всушност влијае само на мал процент од играта.
Минусите на Гејмпадот (еве во овој случај нека е Chillstream)

1156439841.jpg

наспроти која било тестатура,се во брзината на притискање на копчињата,како и распоредот.

На тестатура,во Pro Soccer,со три прсти од десната рака држите 3/4 од arrows копчињата,што е секако многу повеќе од еден палец на левата рака на гејмпадот.

Од друга страна,со три прсти од левата,исто така држите 3/4 од W-A-S-D копчињата,наспроти другиот палец за X-A-Y-B копчињата на гејмпадот.
Побрзо притискање на копчињата,и поголем осет за контрола

Знам дека гејмпадот е милион пати подобар за конзолите,но при игра на PC,едноставно мислам дека тестатурата е незаменлива :)

Некои ваши мисли и искуства,поврзани со одредени игри?

Еве јас од мое искуство неможам да играм игри што се на компјутер со возење или фудбал да ги играм со гејмпадм,а пак со гејмпад можам да ги играм само игрите на ПС2 и ПС3

Навикнав на тастатура...така да сите игри ги играм на тастатура,одамна не сум земал џоистик у рака:)

Ја не сум некој гејмер ама Фифа играв интензивно, сеа и тоа не.

Тастатурата ми е незаменлива. А С Д Е W ги владеам во сон. коа ке ја поставам левава рака на тастатура сами ми се поставуваат прстите на А С Д Е.:)

Во секоја игра кај што има таргетирање и пукање (најчесто е тоа ФПС) или пак социјализација (секое ММОРПГ или онлајн игра) = маус+тастатура.

За сите други игри = гејмпад (дури понекад и цела конзола со гејмпад)

Сефир,тебе те очекував овде...
Знам дека со гејмпад е полежерно и опуштено,но сепак зборам за повеќе како Про играње
Заљубен си у рамблпадот 2ка,ама тестатурата е боље комбо мислам,освен за NFS :)

А за цела конзола,мало морген,коа ќе има ПС3 Dx10,тогаш ќе се прашаме.
Иначе,ако некој сака да земе ПС3,во моментов ви доаѓа како најевтин Блуреј плеер.
28995 за Пс3,а некои 27000 за Сони блу Реј плеер.
Смешки :)

Про играње нема гајле ама ти викам зависи од играта многу. На пример PES не би се осудил да играм на тастатура, особено ако е про утакмицата, и обратно CoD не би се осудил да играм со гејмпад ако е про утакмицата. Значи на крај краева све зависи од типот на играта како што кажав во предходниот пост.

Про играње нема гајле ама ти викам зависи од играта многу. На пример PES не би се осудил да играм на тастатура, особено ако е про утакмицата, и обратно CoD не би се осудил да играм со гејмпад ако е про утакмицата. Значи на крај краева све зависи од типот на играта како што кажав во предходниот пост.

Не сфаќам,ради аналогот зар?

Јас цело време играм на тестатура,имам играно против толку многу "про" играчи,кои матер ебаваат во местење тактика и позиционирање на играчи,и во игра не се лоши...Но едноставно,поголема контрола е со тестатура,бидејќи наместо со гејмпад,со 3 прста да го држам во рака,на тестатурата со 3 прста на секоја рака контролирам копчиња.
Што на крај доаѓа,не сметајќи ги LB и RB,6 прсти на тестатура,наспроти 2 на гејмпад...

Не знам зашто не би се осудил :)

Само keyboard и mouse. Ништо друго, не оти сум навикнан на нив, туку оти пружат најголема контрола.

И со двете можам да ве победам на било која игра =))

Не оти сум толку добар колку сте вие лоши =))

И двете си имаат свои предности, јас си играм на тастатура пошто кога играм пишам и на мсн, така да треба само да менам " рачки "=))

Тешко да одредаш предност на рачката (gamepad) врз тастатурата... Но сепак тоа е личен избор.

Лесно е...
Еве во NFS,со аналозите на Xbox360 (Logitech Chillstream),и throtle pads како L1 и L2,имаш целосна контрола врз колата,за разлика од тестатура,каде што се е дигитално :)

Јас си земав пред некое време рачка(Gamepad) и задоволен сум од нејзе али фудбал неможам да играм незнам оти

Добро е, една игра. :) (Чека сефирчето да влезе во муабетот)

Бај д веј, Chillstream-от е посебно направен за возечки игри или? Мислев на обични гп и кб, не на некои направени за посебни игри.

Chillstream е копија на Xbox гејмпадот,кој пак е копија на Sega Dreamcast гејмпадот :)

Иначе,не е една игра,туку цел играчки жарн,односно игри со возење.
Плус,и TPS игри како Assasins Creed и Prince of Persia,подобро лежат на гејмпад,бар така пишува во сите рецензии...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom