Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување

Не си го барај и биди среќен што го прескокна(вме) постот. :D

туку ми текна сега на ова:

got-tyrion-justice.gif

Преголемата самодоверба, желба за одмазда и курчење го уби Оберин. Колку и да беше човечки поттикнато тоа, сепак можеше лагано да го збрца уште еднаш и да не му бара признавање. Али овој обратно.

Всушност неговата смрт многу ми потсети на таа на Дрого (види Каролина кучката вчера еј!), двајцата супер badass ликови а умреа заради свое курчење. Дрого заради тоа што дозволи да го пресечат, па таа рана покасно се покажа како клучна (иако и Калиси имаше улога у тоа, кучкиче).

А кога ја спомнав веќе неа, и justice, дали според ова:

tumblr_n4q7jcisqm1qzi80do2_500.gif

Сличните на Оберин треба да одат кај неа место у Кингс Лендинг?

Џорах вика Не! :D

Каков пакт, не ми текнува на такво нешто.
па мора да се омажи Мирсела за внук од Оберин :) и таму е ветена, не можат да ја убијат или наштетат. Слично ко Санса што беше две сезони.

Свршувачката на принцот Тристан со Мирсела е дел од договорот помеѓу Ланистер и Мартел. Исто и место во советот беше дел од тој договор.

Кога веќе пак ја спомнавме Денерис, нека ми замерат ако сакат нејните фанови ама се понаша како напалена тинејџерка (што у суштина е). Го набрка кутриот Џора, кој како што кажав толку многу и помогна, а не и текна дека Селми со години служеше во дворот на тој истиот „Usurper“. Нема логика и појма нема момето од владеење, и она ќе ми владеела со седум кралства. Абе бегај таму мори!

Всушност неговата смрт многу ми потсети на таа на Дрого (види Каролина кучката вчера еј!), двајцата супер badass ликови а умреа заради свое курчење.

Се согласувам со курчењето (така замина и оној дефекторот од Стражата кога Џон Сноу го уби, и тој беше гомнојадец таков :D), него друго - Кал Дрого повеќе загина што ја послуша Калиси, а Калиси изгуби маж затоа што и веруваше на стара вештерка која имаше многу за што да се одмазди. Вештерката стори нешто со неговата обична гребаница (да бидеме реални, сигурно не е како прв пат да доби тогаш Дрого исекотина од оружје). Arrogance and naivety :)

Кога веќе пак ја спомнавме Денерис, нека ми замерат ако сакат нејните фанови ама се понаша како напалена тинејџерка (што у суштина е). Го набрка кутриот Џора, кој како што кажав толку многу и помогна, а не и текна дека Селми со години служеше во дворот на тој истиот „Usurper“. Нема логика и појма нема момето од владеење, и она ќе ми владеела со седум кралства. Абе бегај таму мори!

Што да ти замерат нејзините фанови, коа и ја кој и бев фан до скоро (ок и сеуште по малку), сакам сега да биде предадена и фатена во заседа баш од Џора.

Реално, проба да се држи демек до принципи, да не меша емоции и затоа го казни. Ама тоа не го правеше секад, сепак ароганцијата и егото и е на максимум. Ко што им пишав на Џони и на Нед:
Цело време she wants the D.
And there is a D in Daario like there was D in Drogo.
Ама нема D у Jorah. :(

Во овој момент, не е ништо помала кучка од Серсеи, Марџери и Мелисандре, ама и Санса го учи занаетот, ќе ги сруши сите! :нинџ:

Што да ти замерат нејзините фанови, коа и ја кој и бев фан до скоро (ок и сеуште по малку), сакам сега да биде предадена и фатена во заседа баш од Џора.

Реално, проба да се држи демек до принципи, да не меша емоции и затоа го казни. Ама тоа не го правеше секад, сепак ароганцијата и егото и е на максимум. Ко што им пишав на Џони и на Нед:
Цело време she wants the D.
And there is a D in Daario like there was D i Drogo.
Ама нема D у Jorah. :(

Во овој момент, не е ништо помала кучка од Серсеи, Марџери и Мелисандре, ама и Санса го учи занаетот, ќе ги сруши сите! :нинџ:

Откако седна на тоа престолот во Мерин, ептен bitch е станата, ароганцијата до таван и се дигна.

Зарем мислиш дека Дорн би биле доволно глупави да ја повредат Мирсела и да ја имаат цела војска на Тајрел и Ланистер пред врата? :D

Плус тоа, Оберин умре затоа што беше пресамоуверен и доброволно. Нема причина за одмаздување.

п.с. заборавив ова:
“The fascinating thing about Game of Thrones is that none of the badasses are just badasses, and none of the wimps are just wimps. A coward will surprise you with courage, and a very powerful person will blindside you with weakness, and the most evil person is capable of the most compassionate moment.”

- Pedro Pascal aka Oberyn Martell

Објаснио. :D

АМА КОЈ КУРАЦ ВИ Е СО ТОА "ОД КАЈ ЗНАЕШ ДЕКА СТАВИЛ ОТРОВ, АКО НЕ СИ ЧИТАЛ КНИГИТЕ, ИНТЕРВЈУА, КУР СЕ ТРЕСЕ ВО ЛАДНА ВОДА " .

ДЕЧКОТО СИ ДАДЕ "ПРЕТПОСТАВКА" (без разлика дали прочитал од книгите или не) АМА ОВИЕ ШО ГО ЦИТИРААТ И ШО ГИ ИМААТ ЧИТАНО КНИГИТЕ, МУ РЕПЛИЦИРААТ "ОД КАЈ ЗНАЕШШШШШШШШШШШ!", ТИЕ ФАКТИЧКИ КАЖУВААТ ШТО ЌЕ СЕ ДЕСИ ПОНАТАМУ.

Јас абер немав за отровот и ко прочитав ел њињо дека е можно да има отров, ок си викам, може да е тоа, има логика, ама НЕ ЗНАМ СИГУРНО. Е сега овие шо ги имаат читано книгите му реплицираја, сега сум СИГУРЕН дека има отров.

Ебаве суртуци грозни ви ги ебам.

пс. Јон Сноу, Санса, Арја, Копилето од Роберт, Тирион, Варис, Калиси умираат во следната епизода!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ( ај сега нека ми реплицирет овие паметниве со книгиве "Ама од кај знаеш дека Арја ќе умре, ако не ги имаш читано книгите!??!?!?!??!?!?!?!??!?!?!?!? )

ФАК ОФ

Мене Нињо ми е многу мил лик од форумов кој констатно има конструктивни и квалитетни постови на темава, за разлика од некои што го цитираа и го ставија на линч. Така да не, не го дудлајте многу и олабавете го човекот, затоа што несвесно вие спојлервуате.

Затоа што Санса е сеуште невина а Серсеи и го даде најјакиот совет онаа ноќ кога беше битката кај Blackwater Bay :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom