Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Глатко ќе не одбијат, неаме паркинг. :facepalm:

Aко стадионот го средат како што беше на рендерот, со таа фасада и сите тие работи, конкурентни ќе сме, е сега треба и лоби јако за да се добие, не е толку битен стадионот, колку што се битни врските.
Да беше Хари поголеми ќе ни беа шансите.:icon_mrgr:

УЕФА потврди во Дубровник: Скопје и арената „Филип Втори“, кандидати за ЕВРО 2020
Европската куќа на фудбалот (УЕФА) на својот Конгрес во Дубровник, Хрватска, ја потврди кандидатурата на Скопје и на арената „Филип Втори“, како еден од можните организатори на меч од Европското првенство во фудбал што ќе се одржи во 2020 година. Според идејата на првиот човек Мишел Платини, ова ЕП ќе се организира низ цела Европа, а токму такво е мотото на шампионатот „ЕВРО низ Европа“.
Скопје со националната Арена „Филип Втори“ е еден од 32 града ширум Европа кои се кандидираа и ќе се борат за да ја добијат организацијата на натпреварите од ова големо натпреварување.
УЕФА потврди дека кандидатура за организација поднеле Ереван (Ерменија), Баку (Азербејџан), Минск (Белорусија), Брисел (Белгија), Софија (Бугарија), Скопје (Македонија), Загреб (Хрватска), Прага (Чешка), Копенхаген (Данска), Лондон (Англија), Хелсинки (Финска), Лион (Франција), Минхен (Германија), Атина (Грција), Будимпешта (Унгарија), Ерусалим (Израел), Рим и Милано (Италија), Астана (Казахстан), Амстердам (Холандија), Варшава и Хорзов (Полска), Лисабон и Порто (Португалија), Даблин (Р. Ирска), Букурешт (Романија), Санкт Петербург (Русија), Глазгов (Шкотска), Белград (Србија), Мадрид, Барселона, Билбао и Валенсија (Шпанија), Стокхолм (Шведска), Базел (Швајцарија), Истанбул (Турција), Киев и Донецк (Украина) и Кардиф (Велс).

„Навистина сме задоволни што има голем број на кандидатури за организација на ЕВРО 2020. Повеќе од половина членки на УЕФА сакаат да бидат дел од организацијата на ЕП во 2020 година. Овој шампионат ќе биде една голема прослава на фудбалот низ цела Европа, а ќе славиме и јубилеј 60 години“, порача Мишел Платини, претседателот на УЕФА.

Скопје се кандидира како град кој има национална арена со капацитет под 40.000 гледачи. Според пропозициите на УЕФА за ЕВРО 2020 година, два града би можеле да добијат организација на меч од шампионатот. На ФФМ сега и преостанува до 25 април 2014 година, кога е краниот рок, да поднесе комплетна пријава и целосно изработен проект до УЕФА, а следната година во септемви ќе биде одлучено кои градови ќе ја добијат организацијата.

Инаку, ЕВРО 2020 ќе се одржи во 13 градови, од кои 12 ќе бидат домаќини на групната фаза и на елиминациските рунди од осминафиналето и од четврт-финалето, додека 13. град ќе биде домаќин на полуфиналните мечеви и на големото финале.
извор: екипа.мк

Нашава Арена е каде каде боље од овие болдираниве.

Ереван
yerevan_hrazdan1.jpg

Минск
Dynama-Stadium-in-the-city-of-Minsk-Belarus-pictur.jpg

Максимир
maksimirpast2.jpg

Пушкаш стадион Бумипешта
Nepstadion1.jpg

Ерусалим
Nepstadion1.jpg

Казахстан имаат нов и убав стадион ама сепак ЕП у Казахстан и Азербејџан? o_O
Жерлан на Лион онака, боље се на ПСЖ и Монако.
Шпанците нека не се удараат у груди 4 стадиона, кога може Англија да не ги кандидира Олд Трафорд и Енфилд, нека ми се тргаат Местаља и Билбао од пред очи.

Нашава Арена е каде каде боље од овие болдираниве.

Пушкаш стадион Бумипешта
Nepstadion1.jpg

Пушкаш ќе биде реновиран и се планира да започнат со работа од 2015 година
Вака би изгледал новиот стадион.
800_phpAbDOKZ_exp-3.jpg

Site sto podnele kandidatura ke imaat ili novi stadioni ili renovirani.Nemoj da mislite deka na takvi nikakvi stadioni bi se organiziral natprevar od evropsko prvenstvo.
Si ima propisi koi treba da se ispolnat.

Site sto podnele kandidatura ke imaat ili novi stadioni ili renovirani.Nemoj da mislite deka na takvi nikakvi stadioni bi se organiziral natprevar od evropsko prvenstvo.
Si ima propisi koi treba da se ispolnat.
И јас тоа викам. Не е само глеј како изгледа, има милион работи што треба да се поседуваат.

А ја па место да пишам, "Да не е истиот", тек сеа глеам дека сум пишал Дани. DaniBMW :pos:

Ми падна прво чудно, што ме споменуваш мене тука.
После си помислив да не се знаете приватно па и он да се вика Дани .... затоа и не те цитирав :D

Ми падна прво чудно, што ме споменуваш мене тука.
После си помислив да не се знаете приватно па и он да се вика Дани .... затоа и не те цитирав :D
Глеаш ли бе само на тебе мислам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom