Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Стварно не ми е јасно како Жињак не направи подобра кариера во Европа. Пребрзо се изгуби некако. Сега се сетив дека погоди статива во финишот во финалето на ЕП 2016. Ако им донесеше титула на Франција може ќе завршеше во појака екипа тогаш.

Во Марсеј беше многу добар напаѓач. Не знам зашто не се врати после толку години во Мексико.

Стварно не ми е јасно како Жињак не направи подобра кариера во Европа. Пребрзо се изгуби некако. Сега се сетив дека погоди статива во финишот во финалето на ЕП 2016. Ако им донесеше титула на Франција може ќе завршеше во појака екипа тогаш.
Абе некои фудбалери го сфаќаат фудбалов само како работно место кое носи пари. Некои не сакаат кревање на плафон и тоа е тоа, може имал понуди и одбил.
Асу Екото што беше во Тотенхем беше најискрен на оваа тема, кажа дека не го ни интересира, ниту пак гледа фудбал во слободно време и игра само зошто парите се добри.

Абе некои фудбалери го сфаќаат фудбалов само како работно место кое носи пари. Некои не сакаат кревање на плафон и тоа е тоа, може имал понуди и одбил.
Асу Екото што беше во Тотенхем беше најискрен на оваа тема, кажа дека не го ни интересира, ниту пак гледа фудбал во слободно време и игра само зошто парите се добри.

И на крај отиде да заработува во друга индустрија. :icon_lol:

И на крај отиде да заработува во друга индустрија. :icon_lol:
Пак ќе кажам, искрен човек што си кажа дека го интересираат пари :toe: Кажуваше дека треба да има затвор за фудбалери што бакнуваат амблем на клуб а после некој месец за повеќе пари одат во друг клуб.

Во Марсеј беше многу добар напаѓач. Не знам зашто не се врати после толку години во Мексико.

Убава клима, убави жени, нема скандали по весници како во Европа.

Ajax statement, "On the morning of October 30, Onana was not feeling well. He wanted to take a tablet for that. Unconsciously, however, he took Lasimac, a drug that his wife had previously been prescribed."

Ова се апчиња за притисок колку што знам ама нема врска, си знаат сите спортисти што е забрането и си има супститути.

Ајакс испаѓа дека се доста чудни на ова поле, прво фамилијата на Нури се буни дека медицинскиот персонал знаел нешто дека не е во ред и криеле, сега Онана. Најверојатно имал некој медицински проблем и овие го здробиле со Фуросемид.

Едит: Сега прочитав дека идиотов на своја рака си земал :facepalm: Што не се напил и кафетин менструал додека бил до лавабо...

Ајакс со доста глупости у последно време. И Халер заборавиле да го стават на списокот и да го пријават за ЛЕ.

Ајакс со доста глупости у последно време. И Халер заборавиле да го стават на списокот и да го пријават за ЛЕ.

Ajax's week:

✅forgot to register Sebastien Haller for the upcoming UEL games

✅André Onana banned for 12 months by UEFA

✅Julian Rijkhoff moved to BVB

✅Brian Brobbey will leave the club on free after the season

Со Промес исто имаше нешто дека пробол некој со нож пред околу месец два.

12 месеци казна за едно апче?

Или има тука нешто што не знаеме или УЕФА го изгубила паметот

12 месеци казна за едно апче?

Или има тука нешто што не знаеме или УЕФА го изгубила паметот
Па да, вака кога ќе го избанализираш со "едно апче" звучи смешно.
Ама утре може некој стварно да се допингува и кога ќе го фатат да каже, "ааа па појма немав ја, ме заболе глава и земав од апчињата на жена ми."
Му фатиле супстанца во мокрача која не е дозволена, си има казна за тоа, 12 месеца аут и чао пријатно.

Па да, вака кога ќе го избанализираш со "едно апче" звучи смешно.
Ама утре може некој стварно да се допингува и кога ќе го фатат да каже, "ааа па појма немав ја, ме заболе глава и земав од апчињата на жена ми."
Му фатиле супстанца во мокрача која не е дозволена, си има казна за тоа, 12 месеца аут и чао пријатно.
Па нели би било подобро да има систем на зголемување на казната со секој следен позитивен тест?
Прво паѓање - X мечеви
Второ - X мечеви
И така натаму.
Така, ем играчите ќе бидат казнети, ем нема некој да губи цела година за грешка (доколку е грешка)
Ми делува како најсоломонско решение, барем вака на хартија

Па нели би било подобро да има систем на зголемување на казната со секој следен позитивен тест?
Прво паѓање - X мечеви
Второ - X мечеви
И така натаму.
Така, ем играчите ќе бидат казнети, ем нема некој да губи цела година за грешка (доколку е грешка)
Ми делува како најсоломонско решение, барем вака на хартија
Не би било.
Зашто би имало?
Типот се допингувал, користел недозволени супстанци кои му давале предност во однос на другите натпреварувачи, без разлика свесно, несвесно, намерно, ненамерно или по грешка.

Не би било.
Зашто би имало?
Типот се допингувал, користел недозволени супстанци кои му давале предност во однос на другите натпреварувачи, без разлика свесно, несвесно, намерно, ненамерно или по грешка.
За да се случи разлика од грешка и неамње на грешка.
Не знаеме дали имал предност или не, само поради тоа што пиел апче што имало некоја недозволена супстанца не значи дека одма тој се напил апче во вторник, а во недела магично кога играл против мртва екипа со 0 шутеви во рамки на гол се претворил во Попај и огромна предност стапил.
Ваљда не треба да се очекува од секој фудбалер да знае што има во секое апче?

Имал предност...кога? Во еден натпревар?
Што ако во тој натпревар испадне играчот е на клупа?
Ете, голман е. Што ако баш на тој меч противникот нема ниту еден шут на гол? Каква предност добил?
Има милион what ifs во ваквои ситуации и за да се избегне казнување на луѓе што стварно направиле ненамерна грешка..добро би било распоред на казнување.

Башка...еве, по твојата логика.

Зошто да не го банираат од фудбал засекогаш наместо сега да го банираат една година...па следен пат ако испадне истото тогаш можеби засекогаш ќе го банираат.
Сепак, имал предност пред другите играчи, без разлика дали е ненамерна или намерна, затао не смее никогаш да игра фудбал и да биде инволвиран со фудбал до крај на животот. Звучи фер?

Веќе постои систем на скалила. Затоа првиов бан му е една година а не доживотен :D
Ама тој систем е пребрутален.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom