Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Последен пат Кукуруз бил во Барселона на полуматура, башка што дете е на Еспањол па овие го зеле отпосле. Ама ај нека им биде...

ако не пратиш фудбал и ти се потребни филе и бетмен да ти објаснат кој е кој во фудбалот = твоја работа......... доминантна генерација на селекција како таа во која баш беа носители играчите на ла масија - пујол, пике, алба, бускетс, чави, иниеста, фабрегас, не е запаметена во светот на фудбалот со неприкосновена доминација....... ако си шетал под маса тој период имаш историја на фудбалот и јутјуб
Од овие сите што ги наброја само Пујол, Чави и Иниеста можеш да ги рачунаш како директен производ на таа школа. Затоа што главната цел на било која школа е да создаде играч кој ќе биде спремен и веднаш ќе се приклучи на првиот тим.

Од горе споментатите:
Пике, голем дел од младинските денови ги помина во Јунајтед, и токму таму почна да добива шанса во првиот тим, за после да премине во Барселона.

Алба, истото само во Валенсија, таму стана играч од каде што премина после во Барселона.

Бускетс, после промената на многу младиски школи се приклучува на Барселона Б.

Фабрегас, сите знаат дека Арсенал го промовираше како млад играч и таму го научи занаетот, стана капитен на клубот пред да го земат Барселона на најциганскиот начин.

Од сите тие што се лупаше у гради, на крај испаднаа само 3ца.

А ако сакаш да знаеш повеќе за тоа како се промовираат играчи од младинска категорија во прв тим, има еден документарец се вика The Class of '92, слободно изгледај го и ќе сфатиш. А не купување на веќе готови играчи, кои одреден дел од животот во 7мо и 8мо одделение биле дел на школата. Важи.

Од овие сите што ги наброја само Пујол, Чави и Иниеста можеш да ги рачунаш како директен производ на таа школа. Затоа што главната цел на било која школа е да создаде играч кој ќе биде спремен и веднаш ќе се приклучи на првиот тим.

Од горе споментатите:
Пике, голем дел од младинските денови ги помина во Јунајтед, и токму таму почна да добива шанса во првиот тим, за после да премине во Барселона.

Алба, истото само во Валенсија, таму стана играч од каде што премина после во Барселона.

Бускетс, после промената на многу младиски школи се приклучува на Барселона Б.

Фабрегас, сите знаат дека Арсенал го промовираше како млад играч и таму го научи занаетот, стана капитен на клубот пред да го земат Барселона на најциганскиот начин.

Од сите тие што се лупаше у гради, на крај испаднаа само 3ца.

А ако сакаш да знаеш повеќе за тоа како се промовираат играчи од младинска категорија во прв тим, има еден документарец се вика The Class of '92, слободно изгледај го и ќе сфатиш. А не купување на веќе готови играчи, кои одреден дел од животот во 7мо и 8мо одделение биле дел на школата. Важи.
Од една страна викаш дека Бускетс не е од Ла Масија затоа што претходно бил во други младински школи, па на 17-18 години почнува во Барса Б, а од друга страна Пиќе, Фабрегас, Алба исто не с Ла Масија пошо до 18 години ги поминале сите младински школи во Барселона, а после биле по некоја сезона во друг тим.

Која контрадикторност.

Од една страна викаш дека Бускетс не е од Ла Масија затоа што претходно бил во други младински школи, па на 17-18 години почнува во Барса Б, а од друга страна Пиќе, Фабрегас, Алба исто не с Ла Масија пошо до 18 години ги поминале сите младински школи во Барселона, а после биле по некоја сезона во друг тим.

Која контрадикторност.
Сите овие на 16-17 години си одат од Барса, стануваат играчи во други клубови и после се враќаат назад од кои за Алба и Фабрегас даваат 50м евра вкупно. Кажи ми како Ла Масија ги направила играчи за директно да влезат во првиот тим?

Едит: Сеа го приметив тоа "по некоја сезона биле во други клубови". Фабрегас од 16 години во Арсенал, 10 сезони изиграл таму, капитен на клубот, Ла Масија играч бил. Важи нема проблем, колку Величе Шумоликоски што е на Престон Енд младински играч.

Сите овие на 16-17 години си одат од Барса, стануваат играчи во други клубови и после се враќаат назад од кои за Алба и Фабрегас даваат 50м евра вкупно. Кажи ми како Ла Масија ги направила играчи за директно да влезат во првиот тим?
Добро ајде нив не ги напраила што претходно 7-8 години биле во Ла Масија, а како тие други младински школи кои ги спомнуваш го направиле Бускетс за во прв тим на Барса?

Можеби фудбалската Ла Масија нема извадено крстен играч во последниве десеттина години, но затоа виртуелната интернет Ла Масија, покрај доајените Бетмен Велит и Игор Филевски, раѓа ли раѓа нови млади пулени.

Ернесто ЧЕ Гевара, кој случајно деновиве се запознал со т.н. Твитер, е еден од последните бисери на ценетата школа.
Прво, многу имаш мерак да ме спомнуваш. Не сфаќаш дека те игнорирам, не знам која е причината за таа опседнатост твоја со мене, ама ти си знаеш, давор4е младо јаворче.

Второ, мене ми се обраќаш со млад пулен бе хахахахахахаха. Гарант можам татко да ти бидам (а може и да сум ти, не знам од кај си).
Позз и седи си мадро, ...

Добро ајде нив не ги напраила што претходно 7-8 години биле во Ла Масија, а како тие други младински школи кои ги спомнуваш го направиле Бускетс за во прв тим на Барса?
Па он до 18 години не ја помирисал Ла Масија, за после да биде дел на у19, па на Барса Б тимот.

Па он до 18 години не ја помирисал Ла Масија, за после да биде дел на у19, па на Барса Б тимот.
Дечко се читаш ли бе?

За едниот викаш бил до 17-18 години во други младински школи и затоа не е Ла Масија.

Другиве што до 18 години биле во Ла Масија и отишле во друг клуб, пак не се Ла Масија.. :tapp: :tapp: :tapp:

Прво, многу имаш мерак да ме спомнуваш. Не сфаќаш дека те игнорирам, не знам која е причината за таа опседнатост твоја со мене, ама ти си знаеш, давор4е младо јаворче.

Второ, мене ми се обраќаш со млад пулен бе хахахахахахаха. Гарант можам татко да ти бидам (а може и да сум ти, не знам од кај си).
Позз и седи си мадро, ...

20220803_224336.jpg

Инаку, да. Најголемиот проблем се состои во тоа што ти изгледа навистина имаш повеќе од 19 години и тоа е претерано поразувачки. Онака, за сите.

Дечко се читаш ли бе?

За едниот викаш бил до 17-18 години во други младински школи и затоа не е Ла Масија.

Другиве што до 18 години биле во Ла Масија и отишле во друг клуб, пак не се Ла Масија.. :tapp: :tapp: :tapp:
Бускетс на 18 години доаѓа у школата на Барса.

Фабрегас, Пике и сличните на 16 си бегаат, за после 20тите да дојдат како изградени играчи, за некои и се даваат милионски суми.

Знаеш ли ти што е производ на една школа? Од младински категории да го промовираш у прв тим и таму да заигра прв пат.

Се праите глупи со сила, Белерин да станеше некое играчиште ќе се мававте у гради дека бил производ на Ла Масија, а кутриот да не беше Арсен ќе трчаше по некои Шпански ливади.

Поздрави ја мајка ти. Многу добра жена.

20220727_154539.jpg

Од фино момче кое сака само да си дискутира и да споделува линкови од Твитер, до поздрави ја мајка ти и јас сум те направил, коперација фазон.

Уживам кога ќе натерам некој навидум регуларен лав, пис енд хепинес лик, да почне да се соголува себеси. :place:

Волино неотесана, неука.

Прегледај го приврзокот 340733

Од фино момче кое сака само да си дискутира и да споделува линкови од Твитер, до поздрави ја мајка ти и јас сум те направил, коперација фазон.

Уживам кога ќе натерам некој навидум регуларен лав, пис енд хепинес лик, да почне да се соголува себеси. :place:

Волино неотесана, неука.
Добро бе, не ја поздравувај, ајде. Само не плачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom