Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Уствари целата работа околу продажбата е за платата.
Цел стручен штаб и Чави и Лапорта сакаат да остане, ама наредна година платата му се зголемува мислам дека на 20 милиони. Такви договори праеше Бартомеу... затоа и никој не сака да си замине од Барселона.

Целта на оваа управа беше да се продаде за добра сума, околу 80 милиони и да се најде слична замена што не би зимал поише од 10 милиони по сезона.

Е сега ова е проблем...

А ми се смеевте:

Sane, Mane, Kane

4i03ev.jpg

Единствен клуб шо не беше погоден финансиски од короната, туку напротив профитираше од неа, е Барселона.

Две години карантини, полициски часови, курчеви карики... Во превод, две години немаше свадби и остали манифестации.
Сега, сите шо се земаа во овие 2 години, а не направија свадба, сакаат да направат. Или што би рекол Ел Професор од каса де палел, here comes the plan Camp Nou.
Башка и цената на пирошките скокна до плафон.
1jcn12.jpg

Де Јонг има екстремно интелигентни агенти. Клиентов нивен само може да добие од целава ситуација тврдејки дека не сака да ја напушти Барса. Ако остане и не намали плата за што Барса нема правен механизам да го присили, 350.000 неделно ке добива. Ако отиде во Јунајтед, ке има малтене иста плата, плус ке му исплатат lump sum на име заостана плата.

Месец дена изгубија Јунајтед на Де Јонг, до сега можеа 5 други средњаци да потпишат... И смешното е што и покрај ова негодување од страна на играчот, уште ќе пробуваат да го потпишат.

Ептен потсеќа ова на Видал кога сакаа да го земат, само тогаш три месеци траеше сагата :LOL:

Не ми зборете за Видал, УШТЕ должат 1 милион Барселона на Баерн :pos: :facepalm:

Мене и понатаму не ми е јасно кој е ќарот од земање на Де Јонг. Ако е точно дека изјавил дека не сака да напушти или не сака да игра за Јунајтед, и за беспари да го земат џабе им е. Погба верзија, ќе се влечка на терен, ќе си направи клан у соблекувална и ќе биде како Бејл у Реал последниве години.

Знам се дискутираше тука некои маани и предности кај Кулибали, ама од моја гледна точка ова е топ трансфер и мислам има на кур да ги носи и Нунез и Халанд. Разбирам што кажувате за цената која ја плати Челзи, али секако подобро 40 за овој отколку 35 за некој сомнителен. Сепак, уште 2-3 сезони ќе игра на највисоко ниво, тоа е загарантирано.

Знам се дискутираше тука некои маани и предности кај Кулибали, ама од моја гледна точка ова е топ трансфер и мислам има на кур да ги носи и Нунез и Халанд. Разбирам што кажувате за цената која ја плати Челзи, али секако подобро 40 за овој отколку 35 за некој сомнителен. Сепак, уште 2-3 сезони ќе игра на највисоко ниво, тоа е загарантирано.

Кога Сити бара за тремка како Аќе 40 за Кулибали е супер погоден.

• Ми се допаѓа
Reactions: No9
Кулибали е ѕвер, каков Аке какве пизде материне. Сега да им го увалиме ние Мегваер на Наполи и на коњ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom