Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
@Syn Куртоа сака во Реал, пека цело време. Мислам дека и да пратеа Ливерпул повисока понуда, што Челзи ќе ја прифатеше, Куртоа ќе одбиеше трансфер.
abe sto ima vrska ako saka u real, i ibra sakase vo barsa, i toa apla, najavuvase i po emisii intervjua, pa inter zemaa 60m evra plus tretiot najbolji strelec u istorijata na barsa, eto, odnosno, za toj periot toj transfer bese strasno dobar dil za Inter.
Ne mi se jasni muabetive i tuka sto se vrtat, kao cenata im paga ako igracive javno kazuvale so mislat i sakaat, nema veze toa, ko u totenhem veni da secat za timot nivni evresjki pust, pa vidi gi kakvi se u pregovori, ali koj si znae si znae, koj ne ke prai vakvi glupi dilovi.
Znaci me mrzi da proveruem i na temava i na net, samo ako ima godina do istek na dogovor ima logika vakvata zdelka, vo sprotivno vrska nemaat tie sto gi vodat pregovorite kaj Celzi.

abe sto ima vrska ako saka u real, i ibra sakase vo barsa, i toa apla, najavuvase i po emisii intervjua, pa inter zemaa 60m evra plus tretiot najbolji strelec u istorijata na barsa, eto, odnosno, za toj periot toj transfer bese strasno dobar dil za Inter.
Ne mi se jasni muabetive i tuka sto se vrtat, kao cenata im paga ako igracive javno kazuvale so mislat i sakaat, nema veze toa, ko u totenhem veni da secat za timot nivni evresjki pust, pa vidi gi kakvi se u pregovori, ali koj si znae si znae, koj ne ke prai vakvi glupi dilovi.
Znaci me mrzi da proveruem i na temava i na net, samo ako ima godina do istek na dogovor ima logika vakvata zdelka, vo sprotivno vrska nemaat tie sto gi vodat pregovorite kaj Celzi.
11 месеци преостанат договор.

Распад систем во Челзи. :D
Зошто?[DOUBLEPOST=1531927988][/DOUBLEPOST]
На Куртоа децата му живеат во Мадрид и поради тоа сака таму да се врати за да може да е со нив. Ако не го пуштаат во Реал, би останал во Челзи, нема да оди во друг клуб.

И да, во последна година од договорот е. Хазард има уште две.

Ибра е тоа, тогаш најдобра 9 во свет, не заебавај, што и да се случело тогаш, ќе вредеше толку. Види Роналдо на 34 години кој јавно кажа после финалето дека ќе бега колку му извадија. Специфични случаи се тоа.

Секогаш симнува цена кај овие другиве ако играчот јавно кажува каде сака да иде или да си оди, ова па диптен второво го става клубот пред dead end, ја немаш онаа почетна - "зошто да го продаваме кога не сака да си оди?" фраза, тогаш сите знаат во каква ситуација е клубот кој го поседува и дека има несреќен играч во своите редови. Значи буквално сѐ влијае на цената на еден играч и за колку е продаден, од јавни излагања по медиуми до самите медиуми кои вештачки или не ствараат помпа, муабетов не ми е измислен туку потврден од човек што го реализираше трансферот на Ерера во Манчестер.

П. С. Куртоа има и година дена до крај на договор, тука лош е и тој параметар.

epa toa donev, ako e u posledna realno zemajki gi i drugive raboti vo predvid, tolku mozat da zemat, baska golman e, baska saka samo vo real, ok, ima toa logika, a za hazard da se obidat nekako da go ubedat da ostane, stoznam, vo sistemov na sari bi uzival, barem godina dena da go isprobaat makar i naredno leto si ide za pomalce pari, vredi rizikot.

Нека биде дека нема врска.
Јас само ќе те прашам, пример, ПСЖ да понудеа 200м за Кутињо, Ливерпул ќе прифатеше. Дали мислиш дека Кутињо ќе прифатеше да оди таму?

Јас само ќе те прашам, пример, ПСЖ да понудеа 200м за Кутињо, Ливерпул ќе прифатеше. Дали мислиш дека Кутињо ќе прифатеше да оди таму?
Еднаш Зенит понуди за Нани негде 40-50 кога беа во форма со понудите, Манчестер прифати зошто Нани на нож беше со Фергусон ама овој одби и не се реализираше траснферот. Памтам со Ставрогин се кладевме за Нани во Зенит и му кажав дека нема шанси циги да игра на - 100 :D

nikogas ne bi mozel da go znaes tocniot odgovor na ova hipoteticko prasanje, a i ne gledam zasto ne bi idel, narocito posle nosenjeto na drugarceto nejmar.
Plus plata sto ni u barsa ne bi ja dobival, bi idel, zasto da ne bi idel, nit prv nit posleden takov u fudbalot.

Абе реална цена е, не заебавајте. Веќ и сами пишасте што и како е, плус Куртоа е страшно оверејтед голман од страну на Доневога и голем дел од белгиску/челзи фан базу. Дечко нити е класа голман, нити ќе биде, знае да има страшни киксови у тек на сезону. Еве колко године пројдесва ја дн днска, док е он на гол не сам се осеќаја дека е сигурно како кд е бија Чех.

nikogas ne bi mozel da go znaes tocniot odgovor na ova hipoteticko prasanje, a i ne gledam zasto ne bi idel, narocito posle nosenjeto na drugarceto nejmar.
Plus plata sto ni u barsa ne bi ja dobival, bi idel, zasto da ne bi idel, nit prv nit posleden takov u fudbalot.

Можеби би одел, можеби не, исто ко што можеби би виделе носорог на улица а можеби и не би виделе до вечер, 50-50. Станува за желба на играч, форсира да оди на едно место поради одредени причини и тоа е тоа. Во таа ситуација (мислам дека) не гледаат толку многу на висина на плата.[DOUBLEPOST=1531929325][/DOUBLEPOST]
Иначе замислете си дека Луверпул плати 75 за Салах, а 40 за Алисон и таман се цените :D
Ти доста крадеш енглески твитови од нет и ги презентираш тука ко твои фори :D

Можеби би одел, можеби не, исто ко што можеби би виделе носорог на улица а можеби и не би виделе до вечер, 50-50. Станува за желба на играч, форсира да оди на едно место поради одредени причини и тоа е тоа. Во таа ситуација (мислам дека) не гледаат толку многу на висина на плата.[DOUBLEPOST=1531929325][/DOUBLEPOST]
Може често читам таму, ама за ова не :D
Така испаѓа стварно, лани им го украдовте Салах за џабе, сега ќе си платите повеќе.

paga muabetov u voda, ednostavno trebase da mi kazes samo godina dena ima do istek i tolku, ako nemase godina, togas mozea da mu izvadat kolku sto roma gi iscedi liverpul, bez problem, pa ovoj ako saka neka sece veni sekoj den za real, nema klub na svetov sto po sekoja cena ke dade vakov igrac, ete mu izlaga u presret, ama pod nivni uslovi, ko sto i liverpul mu izlegoa u presret na koutinjo na primer.

Nikade ne stoi toa nepisano pravilo, igracot e nezadovolen, saka da ide vo x klub, i pod difolt ajde cenata mu paga taka idelo toa, u nikoj slucaj, osven ako ete ima godina do istek na dogovor, vo sprotivno klubot moze komotno da pravi milking na pari, ko sto sea sakaat so hazard da napravat celzi ali rekov, ako se pametni, ke rizikuvaat i nema da go pustat, mozebi ke si najde covekot nekoja komfor zona so sari i ke prodolzi so niv. Vaka sekako duplo poslabi ke se ako si ide, bez razlika koj i da dojde, hazard e skoro i oformena klasa na fudbaler, takov na pazarot nema da najdat.

paga muabetov u voda, ednostavno trebase da mi kazes samo godina dena ima do istek i tolku, ako nemase godina, togas mozea da mu izvadat kolku sto roma gi iscedi liverpul, bez problem, pa ovoj ako saka neka sece veni sekoj den za real, nema klub na svetov sto po sekoja cena ke dade vakov igrac, ete mu izlaga u presret, ama pod nivni uslovi, ko sto i liverpul mu izlegoa u presret na koutinjo na primer.

Nikade ne stoi toa nepisano pravilo, igracot e nezadovolen, saka da ide vo x klub, i pod difolt ajde cenata mu paga taka idelo toa, u nikoj slucaj, osven ako ete ima godina do istek na dogovor, vo sprotivno klubot moze komotno da pravi milking na pari, ko sto sea sakaat so hazard da napravat celzi ali rekov, ako se pametni, ke rizikuvaat i nema da go pustat, mozebi ke si najde covekot nekoja komfor zona so sari i ke prodolzi so niv. Vaka sekako duplo poslabi ke se ako si ide, bez razlika koj i da dojde, hazard e skoro i oformena klasa na fudbaler, takov na pazarot nema da najdat.
Не е под дифолт ама е значаен фактор во преговорите ако знае да го искористи тоа другата страна, не знам зошто толку го омаловажуваш јавното незадоволство. Секој кој работел продажба знае да ти го потенцира тоа, и јас кај мене на работа знам кои нови клиенти колегите од продажба ги собрале полесно, дали тие што се незадоволни од другите оператори или тие што имале добра услуга :) затоа и клубовите се почесто се штитат со клаузули.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom