Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Барса немаше проблеми со многу појаки состави на Реал како Галактикос 1 со играчи како Зидан, Фиго, Роналдо дебелиот, Раул, Бекам итн. и Галактикос 2 со Роналдо педерот, Кака, Бејл, Алонсо итн.

Галактикос v1, од доаѓањето на Фиго 2000 до напуштањето на Зидан 2006:

Реал 2 титули, Барса 2.

Галактикос v2, од 2009 до 2018:

Реал 2 титули, Барса 6.

Или ако сакаш севкупно од 2000 до денес:

Реал 8, Барса 11.

Немам гајле, единствен проблем на Барса е самиот клуб, Реал и остали борании не се проблем. Ќе се најде некој од Ла Масија ќе им ебе се од А до Ж наредните 10 години како по обичај.
Се овде океј ама најголемиот фактор го заборави...судиите.
Ќе ви ебеме сеа се без нив, и затвор ќе лежат вашите. Криминална организација.

Ќе се најде некој од Ла Масија ќе им ебе се од А до Ж наредните 10 години како по обичај.
По кој црн обичај бе 4 играчи имате извадено од тоа преценетата школа у цела историја, ќе ебел некој од а до ж. Кој е тој? Јамал? Педри? Делуфеу? Миранда? Фати? Гави? Алења?

Такви генерации излезени од младинска школа излагаат еднаш во 100 години... Меси, Иниеста, Чави нема да се десат додека сме живи, истокако и Јунајтед '92 што нема да се деси во блиска иднина.
Едино Ајакс што вадат јаки таленти секоја 2-3 година, ама одма ги шиткаат, и така прават пари

По кој црн обичај бе 4 играчи имате извадено од тоа преценетата школа у цела историја, ќе ебел некој од а до ж. Кој е тој? Јамал? Педри? Делуфеу? Миранда? Фати? Гави? Алења?

Те молам едуцирај се пред да ме вознемируваш на сред работно време со нискоинтелигентни постови да ми се крева притисок да ми паѓа шеќер овде.

Те молам едуцирај се пред да ме вознемируваш на сред работно време со нискоинтелигентни постови да ми се крева притисок да ми паѓа шеќер овде.
Види што имаш пишано у претходниот пост па дои ќе збориме за ниска или висока интелигенција.
Нејсе, на здравје кафе, испиј го и дојди наброј ми 1 играч што потекнува од Ла Масија а да не се вика Меси, кој им ебел све од а до ж на Реал. Било кога во историјата.

А кога нема да најдеш таков, дојди наброј ми поише од 4 светска класа играчи што излегле од големата Ла Масија. Јас ќе ти ги кажам тие 4, а ти продужи. Меси, Иниеста, Чави и Бускетс.

ДРУЖЕ ЖЕНА ИМАТЕ У ТОП 10 ПРОИЗВОДИ ОД ЛА МАСИЈА

А кога нема да најдеш таков, дојди наброј ми поише од 4 светска класа играчи што излегле од големата Ла Масија. Јас ќе ти ги кажам тие 4, а ти продужи. Меси, Иниеста, Чави и Бускетс.

Не е убаво вака, еве Фати успеа да биде резерва во Брајтон.

Па како што си пиша на крај, не е ова најдобриот Реал, али ова е најлошата Барса. Разликата меѓу овие два клуба во квалитет не била никад толку голема.
Многу е битно Барса кого ќе го назначи за тренер, мора да биде некоја фаца, а не некоја ваша "икона".

Финансиски Реал со трансферов на Мбапе уште ќе расне и тоа ќе е најголем проблем за Барса. Реал со брдо пари не е проблем, али Барса без скршен денар е голем проблем.
Па наредните 20 години би рекол. Распродадоа све живо и диво од идни приходи за да изнакупат дотрајани играчи и „ѕвезди“ надвор од прајмот, кои им донесоа 1 титула во Ла Лига. Јас стварно не гледам како Барса би излегла од целава ситуација на краток рок, освен со некое СуперЛига решение. На целата криза нека се додаде и стадионот кој ќе го реновираат сигурно и следната сезона, па ќе имаат најмалце две врзани сезони со мизерна посетеност.
Screenshot_20240220_182128_Instagram.jpg

И на продадено све имаме најголеми бројки.
Пред некоја недела тука некој објави бројки за приходи на клубовите, Барса е на 4то место во светот и само 30 милиони евра помалку од првиот Реал, ако не се лажам они имаат 860, а ние 830 милиони.
Проблемот на Барса се долговите, кога ќе се исчистат тие, се надевам во блиска иднина, ќе се врати таму кај што беше.

Прегледај го приврзокот 407194

Пред некоја недела тука некој објави бројки за приходи на клубовите, Барса е на 4то место во светот и само 30 милиони евра помалку од првиот Реал, ако не се лажам они имаат 860, а ние 830 милиони.
Проблемот на Барса се долговите, кога ќе се исчистат тие, се надевам во блиска иднина, ќе се врати таму кај што беше.
Скапо ја наплаќа Лапорта травата и пирошките.

Кои црни приходи, Барса е во дебел минус а за да парира на Реал им треба појачање на секоја позиција скоро.

Кои црни приходи, Барса е во дебел минус а за да парира на Реал им треба појачање на секоја позиција скоро.
За да купи играчи и требаат приходи.
Минус е од короната наваму, и сега мора да го враќа тоа, тука е проблемот.

За да купи играчи и требаат приходи.
Минус е од короната наваму, и сега мора да го враќа тоа, тука е проблемот.
Барса не гледам финансиски како ќе се оправи во догледно време, а со трансферот на Мбапе Реал ќе се ојача финансиски уште повеќе и тука ќе настане јазот меѓу Барса и Реал. Мбапе финансиски многу ќе донесе на Реал дури и повеќе него играчки затоа Флорентино го чекаше него ко Нова Година, гнаса човек е стариот али го бива за менаџирање.

Барса не гледам финансиски како ќе се оправи во догледно време, а со трансферот на Мбапе Реал ќе се ојача финансиски уште повеќе и тука ќе настане јазот меѓу Барса и Реал. Мбапе финансиски многу ќе донесе на Реал дури и повеќе него играчки затоа Флорентино го чекаше него ко Нова Година, гнаса човек е стариот али го бива за менаџирање.
Очигледно не се разбираме.
За да некој ојача финансиски му требаат приходи, а Барса и во ваква форма, без ѕвезда и без натпревари на нивниот терен имаат 830 милиони приходи, само 30 милиони помалку од првиот Реал со 860.
Проблемот е што имаат многу долгови од претходно, а и короната ги утепа скроз.

Реал што ќе расти, уште ќе расти. Тоа е добро и за Барса да направат добри чекори, пошо реално конкуренцијата те прави да си подобар. И на Реал не им одговара слаба Барса, а со тоа и слаба лига.
Не за џабе Лапорта и Перез се најголеми иницијатори за Супер лигата...

Очигледно не се разбираме.
За да некој ојача финансиски му требаат приходи, а Барса и во ваква форма, без ѕвезда и без натпревари на нивниот терен имаат 830 милиони приходи, само 30 милиони помалку од првиот Реал со 860.
Проблемот е што имаат многу долгови од претходно, а и короната ги утепа скроз.

Реал што ќе расти, уште ќе расти. Тоа е добро и за Барса да направат добри чекори, пошо реално конкуренцијата те прави да си подобар. И на Реал не им одговара слаба Барса, а со тоа и слаба лига.
Не за џабе Лапорта и Перез се најголеми иницијатори за Супер лигата...
Барса ќе има и уште еден проблем. Реал ќе има скоцкан млад тим, а Барса допрва ќе бара замена за Левандовски. Затоа реков Реал ќе доминира наредниот период.

Оваа со свадбите иде гратиЗ дрес или задолжително им ставате да купат дрес кога се женат на Спотифај камп. :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom