Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене слаби им се бековите, а во модерниот фудбал се многу битни. Барса беше најдобра кога имаа два јаки бека (Алвеш и Алба), Баерн исто (Лам и Алаба) и сега Реал (Марсело и Карвахал)... Фабињо играше во Монако и десен бек ама подобар е на ДМ... Ако играат Фабињо и Кеита средина тогаш Милнер почесто би играл на бек, ама таму не е ефективен толку.
Ако дојде Факир, им требаат уште еден штопер и бек и веќе имаат тим за освојување, али средина и нападот им изгледа страшно:
Фабињо - Кеита
Салах - Факир - Мане
Фермињо
Неможиш да речиш слаби им се бековите после она шо го изиграа во нокаут фазата ЛШ.. Робертсон е најдобар лев бек од јануари наваму.. ТАА сеуште е млад ќе има утакмици и ко против Рашфорд и ко против Сане.. Но затоа Клајн им се враќа да ротират.. Немат потреба од бекови

Последна шанса ќе му е сезонава најверојатно или ќе го чекаат до крај на договор?
Последна му е ако не освои ПЛ или ЛШ.

18-годишниот Јани Атанасов е во Турција веќе и ќе потпишува за Бурса. Не знам што толку запнале со турските клубови кога таму слабо даваат шанса на млади играчи, али ајде ќе видиме може ќе му дадат повеќе шанса и ќе има подобра прва сезона од Елмас што имаше во Фенербахче.

Добро сеа ти го направи Наби Кеита како од Гројтер Фирт, втора Бундес да го земале
У што се кладиме оти освен фанови на Бундес екипи, другите му имаат максимум 7-8 утакмици изледано? :D

У што се кладиме оти освен фанови на Бундес екипи, другите му имаат максимум 7-8 утакмици изледано? :D

Не ми беше тоа мене муабетот дали ти, Петко и Трајко од Македонија сте го гледале 7 натпревари или помалку. Ти го нарече фудбал менаџер трансферот само затоа што ти, Петко и Трајко сте го гледале Лајпциг околу 7 пати сезонава, а може ни толку. Значи од Лајпциг е купен, тим што играше и ЛШ и ЛЕ и е германски тим. И сеа ти оти си го гледал само малку пати па да го наречеме фудбал менаџер трансфер? Хах, ако е така и Бејли ти сигруно го немаше гледано па воопшто кога беше во Виљареал, нити пак Линделоф во Бенфика, Ерера во Билбао, Фред исто од Шахтјор итн.[DOUBLEPOST=1528033408][/DOUBLEPOST]

Снема шпекулации за него, лани и зимово имаше за Арсенал. Сега ништо.

Не ми беше тоа мене муабетот дали ти, Петко и Трајко од Македонија сте го гледале 7 натпревари или помалку. Ти го нарече фудбал менаџер трансферот само затоа што ти, Петко и Трајко сте го гледале Лајпциг околу 7 пати сезонава, а може ни толку. Значи од Лајпциг е купен, тим што играше и ЛШ и ЛЕ и е германски тим. И сеа ти оти си го гледал само малку пати па да го наречеме фудбал менаџер трансфер? Хах, ако е така и Бејли ти сигруно го немаше гледано па воопшто кога беше во Виљареал, нити пак Линделоф во Бенфика, Ерера во Билбао, Фред исто од Шахтјор итн.[DOUBLEPOST=1528033408][/DOUBLEPOST]

Снема шпекулации за него, лани и зимово имаше за Арсенал. Сега ништо.
Случајно ми излезе ова на Твитер па да го споделам си реков инаку чим е спомнат Брандс, сигурно Евертон се заинтересирани :D

Не ми беше тоа мене муабетот дали ти, Петко и Трајко од Македонија сте го гледале 7 натпревари или помалку. Ти го нарече фудбал менаџер трансферот само затоа што ти Петко и Трајко сте го гледале Лајпциг околу 7 пати сезонава, а може ни толку. Значи од Лајпциг е купен, тим што играше и ЛШ и ЛЕ и е германски тим. И сеа ти оти си го гледал само малку пати па да го наречеме фудбал менаџер трансфер? Хах, ако е така и Бејли ти сигруно го немаше гледано па воопшто кога беше во Виљареал, нити пак Линделоф во Бенфика, Ерера во Билбао, Фред исто од Шахтјор итн.
Не ме сфати, сите муабети што се водат на форумов се базирани на потенцијалот кои го имаат играчиве на фудбал менаџер и како таму стануваат играчишта. Не секој талент станува врвен играч, сме имале мал милион примери. На хартија изгледа интересен тимот на Пул, но син го нарече најдобриот од кога гледаме фудбал, а во овој Ливерпул нема ниту едно играчиште како Џерард, Алонсо, Маскерано, Торес, итн.. кои играа заедно пред 10тина години. :)

Сосема истото важи и за Бејли, Линделоф, Фред итн, итн. Не знам која потреба да мешаш трансфери на Јунајтед и не гледам како се поврзани со муабетов. :D

Атлетико Мадрид стапиле во контакт со Баерн Минхен за Тиаго
Во случај Гризман да си замине, Атлетико ќе се обиде да го донесе Thauvin како негова замена.

Не ме сфати, сите муабети што се водат на форумов се базирани на потенцијалот кои го имаат играчиве на фудбал менаџер и како таму стануваат играчишта. Не секој талент станува врвен играч, сме имале мал милион примери. На хартија изгледа интересен тимот на Пул, но син го нарече најдобриот од кога гледаме фудбал, а во овој Ливерпул нема ниту едно играчиште како Џерард, Алонсо, Маскерано, Торес, итн.. кои играа заедно пред 10тина години. :)

Сосема истото важи и за Бејли, Линделоф, Фред итн, итн. Не знам која потреба да мешаш трансфери на Јунајтед и не гледам како се поврзани со муабетов. :D

Бреј ама лично го сфати примерот што ти го кажав со трансферите на Јунајтед. Со фан на Јунајтед зборам па ми текна за тие трансфери да ти набројам од клубови како Виљареал, Билбао, Шахтјор што играат редовно ЛЕ/ЛШ. Значи целта ми беше да ти кажам тие играчи од какви клубови се земени, клубови што играат во јака лига и европските лиги. А тоа ти што не сакаш и не ти е интересно да ги гледаш Виљареал, Лајпциг и Лион си е твоја работа и твој вкус на фудбал. :D Затоа и ти велам дека не може да ги наречеме фудбал менаџер траснфери само затоа што ти ги немаш гледано и не си сакал да ги гледаш тие тимови. Еве ако ти е полесно (за да не се навредиш пошо само Јунајтед траснфери сум ти спомнал :icon_lol:) и Дембеле од Дортмунд ќе ти го спомнам, Гундоган, Сала, Сане, Толисо итн. кои исто се гледано од типови како тебе по 6-7 пати на сезона а може и помалку. :D
Тоа со Syn е друга тема на муабет и можеше слободно да го цитираш и да му ги спомнеш Џерард, Алонсо, Маскерано и Торес. Али во секој случај многу подобро ќе изгледаат и помоќно бидејќи Ливерпул уште сега јако играат со играчи од средниот ред како Хендерсон, Милнер и Вајналдум па сега замени ги со Кеита, Фекир и Фабињо и можеш да си замислиш како брзо би се вклопиле во тој систем на Клоп и таа офанзивна игра на Ливерпул па од тука ја разбирам возбудата на Син зашто полесно е тие играчи да се вклопат и побрзо би се вклопиле во Ливерпул отколку во Јунајтед да речеме каде што тренер како Мурињо ни самиот не знае каков фудбал негува веќе и што нема да го искористи максимумот од тие играчи. Затоа велам секогаш е полесно за секој добар играч или играч со голем потенцијал во нова средина да се вклопи во уигран тим, тим кој што има тренер што знае што сака од играчите и кој што вадел максимум дури и од просечни играчи. Не дека Мурињо не вадел порано максимум од таквите играчи ама заврши неговото.
Таа тројка одлично и пасува во системот на Клоп и многу ќе го зајакне тимот така да и секој неутрален фан и љубител на фудбалot очекува уште повеќе од Ливерпул наредната сезона и ќе сака уште повеќе да ги гледа од новата сезона зашто се очекува страшен фудбал од нивна страна со тројката напред и таа средина. Исто како што бевме нетрпеливи и за Сити после трансферите летово да ги видиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom