Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Пак и ова се супер пари за Арсенал, извадија максимум за играч кој што е во последна година од договор. Матич е 6 години постар, и не е англичанец. Пишав затоа што вика дека срамна била, ко да нема фудбалери со 12 месечни кариери од 100+ милиони :D

Цената за секој просечен англичанец за тимовите од ПЛ почнува од 30 милиони. Цената за секој просечен играч од било каде, во моментов не е многу помала од тоа.
Не е ама ај. Канте за помалце го земавте. Не е битно. И сам знаеш дека е просечен. Што форсираш статистики?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Не е ама ај. Канте за помалце го земавте. Не е битно. И сам знаеш дека е просечен. Што форсираш статистики?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Канте имаше клаузула.
Не знам како не ти е јасно дека самото тоа што е англичанец прави цената да му скокне минимум 10 милиони :D
Јас би рекол дека идеална цена би била околу 20. Ама додај дека е англичанец, додај дека е во Арсенал и дека нема шанси туку така да пуштат играч во Челзи, и ете ти.

Јас си имам добро мислење за играчот, пишував уште кога се појавија првите шпекулации. Покажа одлични партии откако Венгер ја смени формацијата и гледам голем потенцијал во него како винг бек, посебно под Конте. Плус може да покрива повеќе позиции. Има 23 години.

@Uli Hoeneß
Ренато Санчез во Свонси?
Не ми е за верување, но ај да видам и ти што знаеш, што пишуваат Германците :D

Пак они за парите дискутираат мислиш на Челзи нешто му мења дали ќе го купи за 35 или за 135 милиони. Едноставно им е потребен таков играч и ќе дадат колку пари мислат дека е потребно за да го доведат. Чемберлејн ќе изгази во Челзи поготово тактиката и поставеност на тимот и Челзи ќе му одговара премногу. Одличен трансфер е ова за Челзи, без разлика колку го платиле и дали го претплатиле.

Наводно Коста во Атлетико за 45м, до јануари ќе играл како позајмен во Евертон.

Ox has missed 154 games in six seasons, that's FOUR full Premier League seasons.
Obviously he replaces Moses as wing back. As that's the only game time he will get at Chelsea. The position he doesn't want to play in

Нека продолжи со вакво темпо на изиграни утакмици и кај вас :kuracc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom