Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
И да го потпишат Де Лихт, мислам дека Јоро ке изигра добри 50-60% од утакмиците сезонава. Купен е да игра со Мартинез стартна, барем тоа е мојата проценка.
Сигурно е купен да биде стартер, поготово со сумата која е дадена за него.
Не ми се верува да се толку луди Јунајтед да дадат 70 милиони за играч кој ќе им биде за ротација.

И во Реал ќе играше, може не колку во Јунајтед меѓутоа ќе играше.
Зашто и на Реал очајно им фали централен бек, во моментов имаат само 4 од кои 3 се достапни Рудигер, Милитао и Хесус Ваљехо, а Алаба има проценка да се врати во 2025 година.

Ми се свиѓа реакцијава од страна на Јунајтед, си се држат до својата политика и не дозволија да испаничат и да ја мечуваат сумата.
Баш сакам да видам која им е алтернативата, се спомнуваше од Лацио оној Марио Хила/Гила/Жила како и да се чита, ама тој скрши нога.

Се надевам дека само нема да ја направат таа глупост да не купат CB и да се потпрат на Чуамени како замена.

Важи дека 18 годишен штопер од француска лига ќе е боље од Мегваер кој не е воопшто до толку лош играч колку што Јунајтед е канцер средина последните 10 години или од Брентвајт или како и да се вика кој е штопер со искуство во ПЛ. Јасно е дека овој е проценуван како талент, ама едно е пример Сити да го купи и да го остаат да се развива покрај Диаз, Вокер, Гвардиол и компанија, а друго е во Јунајтед да дојдеш за огромна сума на пари кај што ќе се очекува од него да биде лидер или еден од лидерите во одбрана. Не за џабе Реал се повлекле од трката, не е будала Перез да фрли толкава сума на пари за толку млад играч од лига каде секој трансфер е сомнителен.
Автоматски споено мислење:

Епа брат да пукнеш 60+ милиони и да не го играш е срамота јас мислам. А и не е дека има некој wow избор на штопери Јунајтед. Иначе пола на тие што им даде шанса Тен Хаг се или играчи за ротација во Јунајтед или играат во многу послаби клубови, ете со исклучок на Гарначо и Меино, мада овој вториот мене ми е сомнителен, изигра лани 2 добри утакмици и одма го направија Сколс, сеа за репка убаво го пратев ништо специјално не беше, мада ок многу е млад има време за него да се докажува.

Мене муабетот за овој Јоро ми е дека Јунајтед моментално е последен клуб што може лесно да развие млад играч, нарочито па штопер за кои знаеме дека пикот им е после 26-7 години у глобала. Гарант не е ни физички доволно развиен за ПЛ ниво, ќе му се падне Халанд да го чува ќе му се одмили и фудбал и се. Што знам, по мене оооогромен ризик за Јунајтед, али ќе видиме мош па и изненади.
За Мегваер се согласувам и сметам дека да го имаа Енглезите на пример во тимот, можеби и ќе беа шампиони на Европа...ама возот е веќе отиден таму. Нема шанса Мегваер да биде првотимец во Јунајтед (или друг голем клуб, со оглед на годините). Сепак мислам дека и самиот се има помирено со тоа, па би прифатил да има улога на резерва.

Брентвајт за оваа цена нема теоретска шанса да го земат. Пробаа веќе со две слични понуди, ама Евертон бара над 70м фунти. Овој е договорен за нешто над 50 (со се бонуси). А не е дека и Брентвајт ќе дојде и ќе биде некој си лидер на одбраната одма. Мада, мислам дека ќе се купи уште еден стопер, со оглед на тоа што заминаа Варан и Камбвала, а многу веројатно ќе замине и Линделоф.

Меину се сложувам дека не изгледаше импресивно за Англија, ама кога ќе видиш од 5-6 сто-милионски ѕвезди ниту еден ништо не покажа, па така и тој. Плус во Јунајтед добива многу повеќе топка, и мислам дека неговиот најголем квалитет во моментов е техниката и играта со топка во нозете. Знае да прими топка, да се загради, да издрибла на мал простор и да пушти пас напред. Сепак и тој е само 18-19 години и има уште мнооогу да напредува. Позиционирањето во дефанзива му е проблематично според мене, ги нема тие долги топки или пас меѓу линии кои отвараат шанса директно од средина и некогаш треба да се ослободува побрзо од топката. Ама секако има време и за тоа.

Сепак, Тен Хаг убаво им кажа на Линекер и Ширер после финале од ФА Купот кога полетани од добриот перформанс му кажаа "sky is the limit for this kid", а тој им одговори нешто во смисла "полека малку, прво самите си ги дигате до небо вашите фудбалери, а после кога ќе се создадат нереални очекувања од целиот хајп, ги убивате како играчи". Баш на место муабет и за Меину и ошто за било кој млад талент од Англија.

Не ми се верува да се толку луди Јунајтед да дадат 70 милиони за играч кој ќе им биде за ротација.

И во Реал ќе играше, може не колку во Јунајтед меѓутоа ќе играше.
Зашто и на Реал очајно им фали централен бек, во моментов имаат само 4 од кои 3 се достапни Рудигер, Милитао и Хесус Ваљехо, а Алаба има проценка да се врати во 2025 година.

Ми се свиѓа реакцијава од страна на Јунајтед, си се држат до својата политика и не дозволија да испаничат и да ја мечуваат сумата.
Баш сакам да видам која им е алтернативата, се спомнуваше од Лацио оној Марио Хила/Гила/Жила како и да се чита, ама тој скрши нога.

Се надевам дека само нема да ја направат таа глупост да не купат CB и да се потпрат на Чуамени како замена.
Се надевам нема да биде како претходниот француски талент што заигра за Јунајтед :)

Помалку е сумава, знаат новинариве англиски да си накачуваат.

42 милиони фунти, плус 10 во бонуси e сумата. Со оглед на тоа дека Евертон бараат 70 за Бретвајт, ова ке му дојде и како добар дил за еден од најталентираните играчи од Франција. Мислам дека тоа што Јунајтед имаат дупка на RCB доволно му има кажано дека ке игра кај нас. Би одмарал само од аспект да не го прегорат со утакмици така млад.

Важи дека 18 годишен штопер од француска лига ќе е боље од Мегваер кој не е воопшто до толку лош играч колку што Јунајтед е канцер средина последните 10 години или од Брентвајт или како и да се вика кој е штопер со искуство во ПЛ. Јасно е дека овој е проценуван како талент, ама едно е пример Сити да го купи и да го остаат да се развива покрај Диаз, Вокер, Гвардиол и компанија, а друго е во Јунајтед да дојдеш за огромна сума на пари кај што ќе се очекува од него да биде лидер или еден од лидерите во одбрана. Не за џабе Реал се повлекле од трката, не е будала Перез да фрли толкава сума на пари за толку млад играч од лига каде секој трансфер е сомнителен.
Автоматски споено мислење:

Епа брат да пукнеш 60+ милиони и да не го играш е срамота јас мислам. А и не е дека има некој wow избор на штопери Јунајтед. Иначе пола на тие што им даде шанса Тен Хаг се или играчи за ротација во Јунајтед или играат во многу послаби клубови, ете со исклучок на Гарначо и Меино, мада овој вториот мене ми е сомнителен, изигра лани 2 добри утакмици и одма го направија Сколс, сеа за репка убаво го пратев ништо специјално не беше, мада ок многу е млад има време за него да се докажува.

Мене муабетот за овој Јоро ми е дека Јунајтед моментално е последен клуб што може лесно да развие млад играч, нарочито па штопер за кои знаеме дека пикот им е после 26-7 години у глобала. Гарант не е ни физички доволно развиен за ПЛ ниво, ќе му се падне Халанд да го чува ќе му се одмили и фудбал и се. Што знам, по мене оооогромен ризик за Јунајтед, али ќе видиме мош па и изненади.
Сега збориш едно а пред 2 сезони што се пиша за црепот, да се завратиме од пред 2 сезони што се пишуваше за Мегваер?
Мегваер е корисен играч али за у тим на Мојс или на Шон Дајш ограничен играч е и прави прилично доста глупости. Не му одговара фудбалот што го играме и требаше одамна да си замине од клубот.
Иначе најверојатно Мегваер ќе остане во клубот, ќе видиме колку ќе игра пред 18 годишњакот.
Има можда подобри опции за тие пари али дали се ќе сакаат да дојдат во Јунајтед.

Која е разликата?
Дајч игра ниска чинија со високи топки и контра напади, ние преферираме да играме висока одбрана со задржување на топката.
Со Мегваер и Линделоф неможеш да играш висока одбрана пробавме лани али немаат шанси јадните.

Само ради презимево не би го земал... Јоро

Последен млад штопер со огромен потенцијал од Франција беше Вилиам Салиба. Мислам над 30 милиони го платија Арсенал.
Е сега се калеше по позајмици 2 години пред да добие шанса.
Ова детево право во оган ако го фрлат може да го изгорат.
Ама овој тим на Јунајтед е перфектен за млади таленти. Нема притисок за титули, конкуренција слаба, тренер кој им дава шанса.
Во веќе изградени тимови како Реал, Сити, па и Арсенал нема да може да фати место. Нив им треба финален продукт кој ќе направи разлика на терен во моментов. Или ќе мора да оди по позајмици, или терен да не помириса. Така да, исправна одлука.

Помалку е сумава, знаат новинариве англиски да си накачуваат.

42 милиони фунти, плус 10 во бонуси e сумата. Со оглед на тоа дека Евертон бараат 70 за Бретвајт, ова ке му дојде и како добар дил за еден од најталентираните играчи од Франција. Мислам дека тоа што Јунајтед имаат дупка на RCB доволно му има кажано дека ке игра кај нас. Би одмарал само од аспект да не го прегорат со утакмици така млад.
Се водев по твитот ти што го постираше, каде што пишува 70 милиони евра затоа така и напишав. Претходно се водев според твитот на Орнстејн.

Како и да е, јас мислам дека е супер избор ова за Јунајтед. Единствено лошо е што немаат централен дефанзивец со искуство од кој што ќе може Јоро да учи. Вака ќе го фрлат во оган и или ќе изгори или ќе се избруси во одличен играч.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom