Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
da be sekako, nad 100m evra ako im keshira nekoj toa voopsto ne e loso za niv, ako pametno gi iskoristat, toa i im e celta najverojatno, i za dembele taka vikaa gleam site istovo go umaraat, OK e, ama kolku zemaa za taa gejmerska prevara od igrac ? 50m ? od nigde nikade nad 100, papau, realno i 60-70 bea premnogu za nego u toj moment bez razlika kako se odvivaa cenite na transfer marketot.
Sekoj eban klub na planetava u takov moment bi sitnal takov igrac za taa ponudena suma. Koman bese isto hajpan, i igrase u juve i sve, za kolku otide u baern ? 30m evra i toa 2 godini prvo pozajmen bese za 7m, taka da ne deka pod difolt so takvi izjavi igracite se nedopirlivi, zboram za vakvite ko sancho, ne za nejmar, mbape, mesi i ostali veke oformeni superstarovi.

Bas dobro e ustvari sto se vlecat paralelite so dembele, so ogled kolku dobija za nego, isto ke bide i sea ako united se resat da dadat nad 100 bez zaebancii bonusi monusi rati i slicno.
Секој сериозен куб доколку веќе дал цена ама дал и рок, и кога изминал тој рок и излагаат и директори и тренер и играчи со изјави дека останува играчот, ќе си остане до крај на зборот. Дортмунд нема никаква потреба да го продава штом има уште три години од договорот и следно лето можат уште повеќе пари да земат затоа што ќе има поголема конкуренција. Во секој случај повеќе им се исплати да го зачуваат и да пробаат да се борат за титула со Баерн. Со кој ќе го заменат, со некое дете од 4-5 милиони? И другите пари во џеб.
Како што реков, ако сакаат да се некаков релевантен клуб, после сето ова не смеат да си го прегазат зборот и да го продадат, посебно па кога е очигледно дека играчот нема никаква намера да исфорсира трансфер и спремен е да остане уште една сезона. Ако се полакомат сепак по парите без да имаат посебна потреба, нема што веќе да се спомнуваат како клуб во било каква посериозна дискусија. Како ќе излезе тој пред фановите после вакви изјави доколку го продадат?

Џабе муабети, никој сега нема да им ја даде баранта сума.

Сега ќе видат кога и Вудвард ќе се приклучи во трката за CR7 :kuracc:

Ousmane Dembele has reacted to this post :D
Raka na srce, 150m Eur za Dembele bese dil na istorijata. Tuku nikako covek da vi pogodi. Ako go prodadat za ogromna suma ne vi cini a ete i ve demantiraa deka ne moze da zacuvat igrac ko lani prodolzi. Fakt e deka Dortmund sega odlicno izigra. Vo Angliskite mediumi pisuvale deka Sancho bil pod pritisok od klubot i bivsi igraci kako Hargreaves vikaat deka e samo bluff na Dortmund. Nikoj da spomne deka pri jasni uslovi Manchester ednostavno debelo ja utna rabotata.

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Ако после вакви изјави Дортмунд прифатат било каква понуда, дури и да е 200+ милиони, треба одма да се избришат како клуб.
Oti? 200m ako dadat oti da ne? Tuku ne gledam kako posle ovie izjavi bi go dale za baranite 120m Eur za toa si vi pravo.

Raka na srce, 150m Eur za Dembele bese dil na istorijata. Tuku nikako covek da vi pogodi. Ako go prodadat za ogromna suma ne vi cini a ete i ve demantiraa deka ne moze da zacuvat igrac ko lani prodolzi. Fakt e deka Dortmund sega odlicno izigra. Vo Angliskite mediumi pisuvale deka Sancho bil pod pritisok od klubot i bivsi igraci kako Hargreaves vikaat deka e samo bluff na Dortmund. Nikoj da spomne deka pri jasni uslovi Manchester ednostavno debelo ja utna rabotata.

Они заебаа што заебаа, сега е на Дортмунд да си го истера своето до крај. Иначе која е поентата.
Автоматски споено мислење:

Oti? 200m ako dadat oti da ne? Tuku ne gledam kako posle ovie izjavi bi go dale za baranite 120m Eur za toa si vi pravo.

Ти како фан лесно ќе си прифатиш ако после вакви мавања во гради сепак си лапнат пари и имаат лице да излезат пак јавно и да продаваат некоја нова приказна?

Они заебаа што заебаа, сега е на Дортмунд да си го истера своето до крај. Иначе која е поентата.
Автоматски споено мислење:

Ти како фан лесно ќе си прифатиш ако после вакви мавања во гради сепак си лапнат пари и имаат лице да излезат пак јавно и да продаваат некоја нова приказна?
Ako zemat 200m odma neka go dadat. 200 m.

Не знам до кога е преодниот рок во Бундеслига, но како што ќе се движи времето и крајот на преодниот рок толку повеќе ќе расте цената на Санчо. Дембеле беше паничен пазар на Барса по продажбата на Нејмар при крајот на преодниот рок тоа лето кога мораа да купуваат негова замена. Со оглед на тоа што се ближеше крајот на преодниот рок, мораа да му искешираат на Дортмунд колку што бара и покрај циркузите кои ги правеше Дембеле.

Сега е почеток на трансфер пазарот, а дали сака да направи Дортмунд и за Санчо сличен циркуз и да се влечиме до крај на преоден рок со цел да искешира повеќе искрено не знам, но нема да ме изненади таквата политика. Секако дека се во подобра позиција откако беше откриено дека лани од нигде никаде го продолжил договорот.

Како и да е, максимумот е 120м евра кој би се платил на неколку рати и можеби некој бонус. Но, 200м во друг универзум ќе добие Дортмунд. Кога би се прашувал јас, за секоја сума која е сериозно повиоска од 120м евра треба да се повлечеме и да бараме план Б.

Што утнале дебело?

Hans-Joachim Watzke on Jadon Sancho, to RTL: "We are Westphalians. To us, the word definite means definite. Jadon will play with us for the 2020/21 season. There's no room for interpretation."
Наредната година значи во Реал или Барса.

Man Utd will have to battle Barcelona and Real Madrid for Jadon Sancho’s signature next summer, according to the Mirror.

Некој ми прочитал постот? :rolleyes:

Не знам до кога е преодниот рок во Бундеслига, но како што ќе се движи времето и крајот на преодниот рок толку повеќе ќе расте цената на Санчо. Дембеле беше паничен пазар на Барса по продажбата на Нејмар при крајот на преодниот рок тоа лето кога мораа да купуваат негова замена. Со оглед на тоа што се ближеше крајот на преодниот рок, мораа да му искешираат на Дортмунд колку што бара и покрај циркузите кои ги правеше Дембеле.

Сега е почеток на трансфер пазарот, а дали сака да направи Дортмунд и за Санчо сличен циркуз и да се влечиме до крај на преоден рок со цел да искешира повеќе искрено не знам, но нема да ме изненади таквата политика. Секако дека се во подобра позиција откако беше откриено дека лани од нигде никаде го продолжил договорот.

Како и да е, максимумот е 120м евра кој би се платил на неколку рати и можеби некој бонус. Но, 200м во друг универзум ќе добие Дортмунд. Кога би се прашувал јас, за секоја сума која е сериозно повиоска од 120м евра треба да се повлечеме и да бараме план Б.
Јунајтед според мене заеба работа, Дортмунд ако го задржи Санчо и следнава сезона, ако Санчо изигра пак ваква или евентуално подобра сезона (со оглед на тоа што го имаат и Халанд у напад сеа којшто е предобар и многу млад, и Реина којшто е одличен талент) очекувам Санчо да си гази и следна сезона, веќе е уигран, има млади соиграчи којшто се желни да се докажат на сценава, едноставно Санчо треба да издоминира. Цената ќе му рипне над 150 милиони ко ништо. Па и 200 во таков случај ќе можат да му бараат. Збориме тука ако стане клучен играч и игра на ниво и во Бундес и во ЛШ. Многу е млад, огромен талент е, едноставно Дортмунд следната сезона ќе може да соголи некој тим за неговиот потпис, немаат причина зашто да попуштат се дур Санче не почне да врши притисок дека сака да си иде.
Јунајтед како што се во ситуација да немаат десно крило, требаше уште од старт да ги платат тие 120 милиони и да му ја даат таа 7ца и сеа да си тренира со тимот. Многу катастрофален пристап на пазарот имаат Јунајтед за жал. Сити со ќутенка си ги зема и Феран Торес, и Маерез за помалце од 100 милиони дур Јунајтед до максимум ги експонира играчите и самите несвесно им дигаат цена на некој начин... Сепак, може и ова да е некое влечкање на deadline day да го видиме потпишан Санчо. И

Најверојатно Иво Грбиќ, голманот на Локомотива Згреб би требало да премине во Атлетико Мадрид за 6 милиони евра.
Штета што ќе седи по клупи, но реално кој ќе одбие кога од факинг Локомотива ќе те побараат од Атлетико.

За хрватска лига е навистина одличен голман, но не сум бил свесен дека може да е до толку добар за да догура да биде замена на Облак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom