Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Океј ај сега ќе играме на картата ултра агресив со.. вие фановите на јунајтед, бла бла бла мора сите играчи што играат за вас да се најдобри... бла бла бла... И сериозно од тоа што пишав ова го заклучи?! :D
Па ти кога можеше да заклучиш дека ја сум рекол дека Ди Марија не е врвен играч, зашто па и ја да не можам да заклучам тоа што сум заклучил? :D

Па ти кога можеше да заклучиш дека ја сум рекол дека Ди Марија не е врвен играч, зашто па и ја да не можам да заклучам тоа што сум заклучил? :D
Ај дел по дел. Дали мислиш дека за играч како Ди Мариа (кој е врвен играч според тебе) се доволни три врвни сезони за негови години? :D

Аха. Втор дел. Како може да сметаш играч за врвен кога нема доволен број изиграно топ сезони на врвно ниво? :D
Добро, се слагам дека малце се измешани тие `класа` и `просек` поими на форумов.
За некој светска класа играчи се Кристијано Роналдо и Меси.
За друг се и играчи од типот на да речеме Силва, Мата, Ди Марија, Бензема и сличен тип на играчи кои се врвни играчи ама далеку од нивото на Меси и Роналдо. Ама и многу понапред од Милнер, Насри, Казорла и сл. Ова на памет ги налупав играчиве, се надевам ми ја сфаќаш поентата.

Истото е и со просек играчи, на пример некој може да се смее ако кажеш дека Џеко, Стариџ, Жиру, и сл се просек играчи, значи има уште 20 играчи на нивно ниво. И овие се добри играчи но далеку од Руни, Ван Перси, Кун и сл.

Се надевам ја доловив поентата на овие класа, просек, под просек и слични категории на играчи.

Добро, се слагам дека малце се измешани тие `класа` и `просек` поими на форумов.
За некој светска класа играчи се Кристијано Роналдо и Меси.
За друг се и играчи од типот на да речеме Силва, Мата, Ди Марија, Бензема и сличен тип на играчи кои се врвни играчи ама далеку од нивото на Меси и Роналдо. Ама и многу понапред од Милнер, Насри, Казорла и сл. Ова на памет ги налупав играчиве, се надевам ми ја сфаќаш поентата.

Истото е и со просек играчи, на пример некој може да се смее ако кажеш дека Џеко, Стариџ, Жиру, и сл се просек играчи, значи има уште 20 играчи на нивно ниво. И овие се добри играчи но далеку од Руни, Ван Перси, Кун и сл.

Се надевам ја доловив поентата на овие класа, просек, под просек и слични категории на играчи.
Е на куроф (ова во твој стил, сори) :kuracc:
Не беше дискусијава за мешање класа на играчи од различни гледишта (мое и твое во случајов), туку само од твое гледиште. Во забуна си моментално дали да го дефинираш како класа или не. Ми викаш дека е класа ама има недоволно време играно на високо ниво за да биде класа. :unsure: :D
Иначе второво прашање беше да расчистиме за тоа што ме нападна зошто сум заклучил дека не го сметаш за класа. Тотално небитно за главниот муабет бтв.

Главното што требаше да го заклучиме е зошто сметаш дека три топ сезони се малце за играч кој што има 27 години? Со оглед на тоа што пред него се најзрелите години од кариерата зошто да се малце три за негова возраст (за споредба, Милито на триесет стана страв и трепет во Европа, до тогаш се шалташе по треторазредни екипи - е примеров со Милито може да биде недоразбирање во врска со измешани класи што ми објаснуваше сега. Различни индивидуи, имаме различни гледишта и мерки. Можеби за тебе не е класа како што го сметам јас :))?

Е на куроф (ова во твој стил, сори) :kuracc:
Не беше дискусијава за мешање класа на играчи од различни гледишта (мое и твое во случајов), туку само од твое гледиште. Во забуна си моментално дали да го дефинираш како класа или не. Ми викаш дека е класа ама има недоволно време играно на високо ниво за да биде класа. :unsure: :D
Иначе второво прашање беше да расчистиме за тоа што ме нападна зошто сум заклучил дека не го сметаш за класа. Тотално небитно за главниот муабет бтв.

Главното што требаше да го заклучиме е зошто сметаш дека три топ сезони се малце за играч кој што има 27 години? Со оглед на тоа што пред него се најзрелите години од кариерата зошто да се малце три за негова возраст (за споредба, Милито на триесет стана страв и трепет во Европа, до тогаш се шалташе по треторазредни екипи - е примеров со Милито може да биде недоразбирање во врска со измешани класи што ми објаснуваше сега. Различни индивидуи, имаме различни гледишта и мерки. Можеби за тебе не е класа како што го сметам јас :))?
Па брат ако речам дека не е класа ќе се најде некој што ќе помисли дека го рангирам со Милнер и ќе ми ебе матер. Значи има разлика од Милнер, Ди Марија и Роналдо. :)

Другото, зашто сметам дека 3-4 топ сезони се малце за 27 годишен играч. Зашто некои други играчи имаат изиграно многу поише топ сезони до 27 години. Не реков дека Ди Марија нема да го достигне тоа ниво и да изигра уште 5 сезони на врвно ниво и да се смета за играч кој остаил белег во спортов. Можеше тоа да го оствари во Манчестер, вака со трансфер во Франција се враќа на нивото од Бенфика. Тука негде горе доле.

За Милито сум се изјаснил неколку пати, иако го ценам и поштувам за тоа што го напраи кај нас, за мене не е светска класа играч и играч за кој ќе се збори после 5-10 години.

. Тоа што не се снајде во Челзи е друг муабет.

Од друга страна Ди Марија ти е играч со изиграни 3 сезони на врвно ниво.

Ди Марија газеше уште во Бенфика, им беше можда и прва виолина. Да бидеме реални. Е сеа да продужиме да бидеме реални, у португалска лига газеле и други не-класа играчи.

Откако дојде во Реал, он сите сезони ги изигра на врвно ниво. Имаше мали падови во формата од по месец-два во сезона, ама на крај секогаш беше меѓу тие што имале повпечатливи игри. И статистички секогаш беше со макс. 5-6 асистенции помалку од Озил, но и со многу поклучно дадени голови и клучни додавања. Последната сезона, не ја изигра на врвно, него на вонземско ниво, какво што имаа уште едвај 2-3 играчи во цел свет тогаш. Дури и на СП беше клучен дел од Аргентина.

Тоа што не се снајде во Јунајтед е друг муабет. :D

Ди Марија газеше уште во Бенфика, им беше можда и прва виолина. Да бидеме реални. Е сеа да продужиме да бидеме реални, у португалска лига газеле и други не-класа играчи.

Откако дојде во Реал, он сите сезони ги изигра на врвно ниво. Имаше мали падови во формата од по месец-два во сезона, ама на крај секогаш беше меѓу тие што имале повпечатливи игри. И статистички секогаш беше со макс. 5-6 асистенции помалку од Озил, но и со многу поклучно дадени голови и клучни додавања. Последната сезона, не ја изигра на врвно, него на вонземско ниво, какво што имаа уште едвај 2-3 играчи во цел свет тогаш. Дури и на СП беше клучен дел од Аргентина.

Тоа што не се снајде во Јунајтед е друг муабет. :D
Па добро у Бенфика и Тото Салвио и Нико Гаитан газат па не можат да си заработат трансфер у појака екипа. Исто и КЛарезма у Порто.

Иначе за Ди Марија убаво реков, 3-4 сезони на врвно ниво и тоа е тоа засега, а и така и ќе остане пошто француска лига и не е некој репер за тоа колку е јак некој играч. Против Бастија, Генгам, Стразбур и Тулуз секој може да изиграва Марадона таму.

Па добро у Бенфика и Тото Салвио и Нико Гаитан газат па не можат да си заработат трансфер у појака екипа. Исто и КЛарезма у Порто.

Иначе за Ди Марија убаво реков, 3-4 сезони на врвно ниво и тоа е тоа засега, а и така и ќе остане пошто француска лига и не е некој репер за тоа колку е јак некој играч. Против Бастија, Генгам, Стразбур и Тулуз секој може да изиграва Марадона таму.

Добро ондак, еве ќе го цениме по настапите во ЛШ, ако воопшто замине. :D

Јунајтед не губи ништо со продавањето на Ди Марија ама не сум ни сигурен дека ќе добие со Кавани. Зошто така? Затоа што Ди Марија е играч што неможе да се снајде во ПЛ фудбал, буквално со него жонглираа дефанзивци, и тој физикус неможе он да го среди затоа што е таква градба на фудбалер. Второ, склон е на повреди и скоро ништо да не изигра заради нив. Ова од играчки аспект зборам. Секако дека губат милиони затоа што треснаа луда сума за него, ама тоа е.
Од друга страна, не ми е јасно што се летаат по Кавани толку. Не е тој Кавани од Наполи и просечен во ПСЖ во сенка на Ибра а би требало да е обратно со оглед на годините. Исто така сумите што се спомнуваат се премногу за Кавани, еден од најисфорсираните играчи дефинитивно. Ама па и реално и нема други опции за напаѓачи.

Кавани го дигнаа други играчи во Наполи , меѓу нив и Пандев . Таму Кавани беше примадона и секоја шанса се работеше у прв ред за него . Во ПСЖ Ибра е цар а овој сам нема шанса да си избори позиција . Во Јунајтед единствено ако го отпишат Руни па овој да има изглед на успех . Плус многу важно , Кавани е јужноамериканец , што одма за ПЛ значи мачка у вреќа !

Мене од сите играчи што ги зеде Јунајтед највеќе ми се свиѓа Мемфис. Права атлета е, игра крило а физички е јак и спремен како тенк. Брзина, дриблинг све има ама многу зависи како Јунајтед ќе го искористи и развива. Според мене е можеби најталентиран млад играч на негови години во поглед на конституција и карактеристики на игра во ПЛ и едвај чекам да го видам како ќе се развива натака, ептен ме потсеќа на КР7.

Мене од сите играчи што ги зеде Јунајтед највеќе ми се свиѓа Мемфис. Права атлета е, игра крило а физички е јак и спремен како тенк. Брзина, дриблинг све има ама многу зависи како Јунајтед ќе го искористи и развива. Според мене е можеби најталентиран млад играч на негови години во поглед на конституција и карактеристики на игра во ПЛ и едвај чекам да го видам како ќе се развива натака, ептен ме потсеќа на КР7.

истото мислење го делиме за Мемфис.За негови години е права аждаја и нема проблем со притисокот што е врз него,ќе видиме како ќе се однесува кога ќе почне сезоната.Дека ќе се равива добро,во тоа сум сигурен,тој е таков тип на играч што не се задоволува со малку,сака многу,премногу.Нешто налик ко Кики.
Ван Гал одлично работи со млади играчи,башка и сонародници се,верувам дека за некоја година ќе биде новата носечка сила во Мен Ју,предобар играч е,има мозок и не е котле како да речеме Балотели,кој остана вечен талент.

Нема засега вистина за наш интерес кон Кавани...Ди Марија ако бега (што е многу веројатно) тоа ќе биде за сума нешто повиска од 60м фунти. Е сега како ќе ги инвестира ЛВГ тоа е друг муабет. Не сме сепак многу во загуба ако се има во предвид комерцијалната вредност на Ди Марија како играч (најпродавани дресови од ПЛ клубовите).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom