Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Ова со Де Лигт само кажува дека примарно, не планира да се задржува во Јуве.

Не дискутирам за некој играч. Ќе генерализирам крајно негативно за транфериве.
Го збогтисаа со 50/60/80 милиони транфери . Го помочаа фудбалот скроз. Барса е скроз друга,абе брате,станаа ебана копија на Реал ....
Клубови почнаа да банкротираат како Палермо,Болтон и даље ....

Иначе најново,Атлетико Мадрид се откажа од Елмас.Многу скап бил и не го ценеле .... 75% е сигурно веќе дека иде у Италија.[DOUBLEPOST=1561590282][/DOUBLEPOST]
50м за Ковачич........
Кај отишол го шутираат само :LOL:

Не дискутирам за некој играч. Ќе генерализирам крајно негативно за транфериве.
Го збогтисаа со 50/60/80 милиони транфери . Го помочаа фудбалот скроз. Барса е скроз друга,абе брате,станаа ебана копија на Реал ....
Клубови почнаа да банкротираат како Палермо,Болтон и даље ....

Иначе најново,Атлетико Мадрид се откажа од Елмас.Многу скап бил и не го ценеле .... 75% е сигурно веќе дека иде у Италија.[DOUBLEPOST=1561590282][/DOUBLEPOST]
Кај отишол го шутираат само :LOL:
Дека е скап не е скап со оглед на тоа какви суми се вртат, ама и реално Елмас не би фатил постава во Атлетико сега од ко го купија Љоренте, исполнета е средината.[DOUBLEPOST=1561591272][/DOUBLEPOST]Инаку само јас мислам дека тешка пара се пери преку овие трансферите и нивните агенти или ... Какви суми се спомнуваат упм, војна можиш да спонзорираш со таа пара.
Сега читам дека околу трансферот на Феликс Мендеш добро ќе ги наполни џебовите.

Ова со Де Лигт само кажува дека примарно, не планира да се задржува во Јуве.

Па која е поентата ондак да оди во Јуве ако не планира да се задржува? Еве го бара и Барса и ПСЖ зошто не си појде директно таму туку го бира Јувентус? Никој не гарантира, какво е станато времето и како се се врти околу парите, после една сезона секој може да си оди ама изгледа тешко им е на многу фанови да се помират со фактот дека Јувентус после сите пиздарии што му се издесија е рамо уз рамо со Барса, Реал, Баерн и ред други гиганти поради добрата работа на управата. Доволно е само да се спомене трансферот на Погба, thats it.

2-3 години дур да фати посаглам искуство. Ке игра со саглам играчи, а покрај тоа, ке има секоја година Лига во џеб, плус у завршницата од ЛШ ке е секоја година.

Па која е поентата ондак да оди во Јуве ако не планира да се задржува? Еве го бара и Барса и ПСЖ зошто не си појде директно таму туку го бира Јувентус? Никој не гарантира, какво е станато времето и како се се врти околу парите, после една сезона секој може да си оди ама изгледа тешко им е на многу фанови да се помират со фактот дека Јувентус после сите пиздарии што му се издесија е рамо уз рамо со Барса, Реал, Баерн и ред други гиганти поради добрата работа на управата. Доволно е само да се спомене трансферот на Погба, thats it.
Se izdigna kako Feniks i leta kon titula LŠ...
P.s. slednata e naša

Ниеден од заинтересираните (ПСЖ/Барса пред се') не би му дозволиле ни приближно толку ниска клаузула. Лесно може ова да се плати а сигурно нема од 150 да лета на 300 следна сезона него ќе биде нешто симболично, нешто што 5-6-7 клубови би можеле да го платат лесно (провизија за Мино) што е и поентата на дебелиот.
Истото го пишав и во фан клуб, џабе е некој да ја плати клаузулата ако играчот сака да остани. И Јуве секогаш му излегува во пресред на игачите што сакаат да си заминат така да нема никаков проблем во клаузулата.

Не ми се верува Јунајтед таква понуда да прифатат :icon_lol:

Ваква понуда може само Марота да смисли, и никој друг... на крај ќе им го земат Лукаку за 50 милиони исплатени на 3 рати, а знаејќи ги способностите на Вудвард за преговарање, ќе им ја ували и Ванда со Макси Лопез наместо Икарди.

Последно уредено:
Абе вакви договори и не се толку лоши доколку е задолжителен откупот. Клубовите секако не ја исплаќаат цела сума одеднаш, туку годишно по некој дел. Така да ова и нема толку да им смени на Јунајтед доколку сакаат да го продадат, и он сака да си оди (а Интер засега е единствена опција).

Абе вакви договори и не се толку лоши доколку е задолжителен откупот. Клубовите секако не ја исплаќаат цела сума одеднаш, туку годишно по некој дел. Така да ова и нема толку да им смени на Јунајтед доколку сакаат да го продадат, и он сака да си оди (а Интер засега е единствена опција).
Да ама што ако после 2 години Лукаку искини и би коштал ете 20м+?
Јас сум за ваков тип договор ама со повисок задолжителен износ.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Да ама што ако после 2 години Лукаку искини и би коштал ете 20м+?
Јас сум за ваков тип договор ама со повисок задолжителен износ.

Па исто ти се фаќа, што ако сега одма договорат перманентен трансфер од 70-80 милиони (нема шанси повеќе да земат), а за 2 години вреди 150?

Па исто ти се фаќа, што ако сега одма договорат перманентен трансфер од 70-80 милиони (нема шанси повеќе да земат), а за 2 години вреди 150?
Ти реков сум за, но со повисок задолжителен износ.

Разликата е тоа што прво им правиме услуга 2 години да се шлепа Интер и да прави тим со кешот кој би ни го дал нас сега, а нас тие пари би ни користеле во моментов да купуваме зошто имаме и ние потреба од играчи да пазариме па 60+ би ни значеле колку и да сме финансиски моќни. Ист износ на пари повеќе вреди денес. Со самото тоа што им правиме услуга, логички е таа услуга да си ја наплатиме со повисок задолжителен износ.

Од друга страна, трансфер цените се менуваат од лето на лето, така да за 2 лета цените може и да скокнат значително и да вреди тогаш и 100ка. Интер може и заработка да направи со купување за 60 и продавање за 100. Како Ајнтрахт со Јовиќ што направи летово.

Се надевам дека би се натегале добро и би го продале за солиден износ, нешто што Интер го заслужува за третманот што го добивме за Перишич.

Како што ни треба нас стопер, јас сум да им го бараме Скриниар за чиста трампа.

Разликата е тоа што прво им правиме услуга 2 години да се шлепа Интер и да прави тим со кешот кој би ни го дал нас сега, а нас тие пари би ни користеле во моментов да купуваме зошто имаме и ние потреба од играчи да пазариме па 60+ би ни значеле колку и да сме финансиски моќни. Ист износ на пари повеќе вреди денес. Со самото тоа што им правиме услуга, логички е таа услуга да си ја наплатиме со повисок задолжителен износ.

Од друга страна, трансфер цените се менуваат од лето на лето, така да за 2 лета цените може и да скокнат значително и да вреди тогаш и 100ка. Интер може и заработка да направи со купување за 60 и продавање за 100. Како Ајнтрахт со Јовиќ што направи летово.

Се надевам дека би се натегале добро и би го продале за солиден износ, нешто што Интер го заслужува за третманот што го добивме за Перишич.

Како што пишав, ретко кога трансфер цените се исплаќаат одма во целост, така да секако не би ги добиле одма тие пари.
А и не е Јунајтед баш во некоја силна позиција па да се натега премногу. Играчот сака да си оди, клубот е спремен да го пушти, само еден сериозен купувач.

Pa ako vi davaat 10+10+60 ondak istite pari so koi ste go kupile od everton, so toa sto ne vredi realno 80 lukaku tuku da receme 70 i ete 10 bona plus vi dale kako povisoka cena radi toa sto ke gi cekate da vi isplatat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom