Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
купив 500D со 18-55
за понатаму друг објектив

иначе е како нов со скоро 3000 окинувања, без никакви надворешни оштетувања,

Let3 дај предлог или по пп некоја книга за почетнички работи, во областа на DSLR или да барам во друга тема

купив 500D со 18-55
за понатаму друг објектив

иначе е како нов со скоро 3000 окинувања, без никакви надворешни оштетувања,

Let3 дај предлог или по пп некоја книга за почетнички работи, во областа на DSLR или да барам во друга тема
Со здравје да го работиш, инаку книги ПДФ има на амерички јазик се појќето некои се преобемни до ситници, некои се како енциклопедии, некои се за специфични теми во фотографијата (портрети, црно бела, архитектура...) можи најубо да свртиш прво од џулијано Биелиќ, како вовед во основи на апарат и фотографирање
http://www.pcelinjak.com/baza_podat..._-_Skola_fotografije_-_FOTO_APARAT_I_BLIC.pdf
http://www.pcelinjak.com/baza_podat...ola_fotografije_-_FOTOGRAFSKA_KOMPOZICIJA.pdf
http://www.pcelinjak.com/baza_podat...ijano_Belic_-_Skola_fotografije_-_SVJETLO.pdf

дечки кај мене опадна купување DSLR на старо со кеш.(економска криза јбг)
затоа ке си земам на ново на рати со картичка
буџетот ми е ~20000
во тој буџет ми е canon 1100D
го гледав и 600D али одскочува од цената многу 10000+, што предложувате

Да почекам т.е. се стиснам некако со пари или 1100Д е ДОБАР избор за почетници
1100 ти е препорачан за почетници од многу луѓе, ете и Ејсид погоре рече на Андрејрулз за споредба помеѓу никон и канон, радије би канон. Затоа што полесно се наоѓаат некои ствари и најбитното е дека канонот е лесен за баратање.
Сеа ако се стискаш за некој појак зависно од времето колку можеш да се стискаш и колку пари може да вадиш на страна.
Според мене ваков апарат ти е капитална инвестиција и ако вложуваш, вложуваш на нешто што би ти траело не помалку од 5 години. За разлика, има разлика нормално од 600D и 1100D ама и финансиската граница треба да се земе обзир. Ако навистина не можеш до толку да чекаш, зимај го 1100 D.
Воглавно помеѓу DSLR и point and shoot имаш реска граница во можности кои ги едниот ги може, додека другиот не. За вториов не би фрлил 15 000 за да имам само некој суперзум, коа првиот ми нуди опции буквално секоја фотографија да ми биде под прстите на моделирање. Со првиот може да вадиш и добри слики ама благодарејќи само на добрата автоматика и скромниот сензор. Додека ако вториов го завладееш, можеш да бидеш сам свој мајстор на фотографијата воопшто.

Глеам закаснив со мислењево пошо веќе си решил и си зел добар апарат. Со арно нек те служи.

Здраво дечки, сакам да земам DSLR прв за мене. Сега се мислам помеѓу Nikon D3200 и Nikon D3300 . Сакам ваше мислење... ;)

Здраво дечки, сакам да земам DSLR прв за мене. Сега се мислам помеѓу Nikon D3200 и Nikon D3300 . Сакам ваше мислење... ;)
Не знам која е разликата во цената и дали двата идат со ист објектив, ако разликата не е голема и имаат исти објективи (или се двата без објективи за слична цена, секако 3300 е подобар избор. Нема некои спектакуларни подобрувања во однос на 3200 али сепак е понов модел и е подобар од 3200

Не знам која е разликата во цената и дали двата идат со ист објектив, ако разликата не е голема и имаат исти објективи (или се двата без објективи за слична цена, секако 3300 е подобар избор. Нема некои спектакуларни подобрувања во однос на 3200 али сепак е понов модел и е подобар од 3200

И јас тоа го гледав и мислам дека 3300 е подобар, а и мислам по моите истражувања шо ги направив дека двата се далеку подобри од Канонот во нивни ранк !

Значи вака буџетот ми е околу 10 илјади денари со што можам да си дозволам Никон д60, Канон 40д и Канон 1000д, ај ве молам да ми помогнете кој да го одберам како подобар...

знам дека се постари модели но како на почетник би ми бркале работа...

најмногу би ми бил корисен за ноќна фотографија и за портрет фотографија

БИ ви бил благодарен.

Значи вака буџетот ми е околу 10 илјади денари со што можам да си дозволам Никон д60, Канон 400д и Канон 1000д, ај ве молам да ми помогнете кој да го одберам како подобар...

знам дека се постари модели но како на почетник би ми бркале работа...

најмногу би ми бил корисен за ноќна фотографија и за портрет фотографија

БИ ви бил благодарен.

Kanon 400D се извинувам... не 40д.

Anyone?

имај во предвид дека кит објективи 18-55 не се ич добри за ноќни слики
и буџетот е доста мал, и јас кога земав зголемував
еве ти предлог
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1315295 180evra
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1337392 120evra
nikon d80 + 50mm 1.8

или барај друго тело, али за ноќни слики и портрети тој е подобар објектив

п.с. или со канон варијанта со фиксна 50ка

Дали вреди za 18 000
Nikon D3100 Kit mit NIKKOR 18-55mm, NOV
Jaс го имам апаратчево. Сеа за сеа солидно ми се покажува а веќе го имам 4 месеци. Објективот не е нешто посебно не ми прај мене мерак. Али тој иде стандардт со апаратот. Јас го земав 24 000 на ново од Анхоч. Иначето објективот е вр или не ?

Jaс го имам апаратчево. Сеа за сеа солидно ми се покажува а веќе го имам 4 месеци. Објективот не е нешто посебно не ми прај мене мерак. Али тој иде стандардт со апаратот. Јас го земав 24 000 на ново од Анхоч. Иначето објективот е вр или не ?
eve slka
NikonD3100a.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom