Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Купѕвам Panasonic Lumix DMC FZ28 do 8.000 den. :)
FZ28k_slant_fl_540x502.jpg

Prodavam PENTAX K100D Super so KIT objektiv PENTAX DA 18-55 f/3.5-5.6, cena 320 evra, i dodaten objektiv PENTAX DA 50-200mm 4-5.6 ED, cena 150 evra.

Cena za komplet 450 evra

Aparatot ima 10.500 okinuvanja, ima stabilizacija na senzorot (sto znaci ima stabilizacija so sekoj objektiv).

Za komplet odi gratis 4GB karticka i adapter za M42 navoj (svetlomerot mu raboti so site manuelni objektivi)

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Pentax/pentax_k100dsuper.asp

http://welovepentax.com/productimages/zoom_da_50-200.jpg

П Р О Д А Д Е Н О

Препорака за апарат околу 10000,11000 денари ?

Ај ќе ѕирнам во германос дали го има оти нивната понуда ме копка да земам нов апарат :D

Germanos НЕ ГО ПРЕПОРАЧУВАМ како место за купување на ваква опрема. Тие имаат продавници низ пола Европа и она што нема да им се продаде у Чешка, Словачка, Унгарија и после сезона на попусти, го носат во Македонија. Овој модел којзнае кога ќе го има во Германос. Го има во Генел и неговите реселери. Побарај значи во Генел или Пикс Плус.

Фото апаратот што го предлага Qwerty е сосема солиден модел на Сони со тач-скрин, и бидејќи е 4 (четири) години стар модел можеби може да се најде во Германос.

Во врска со Canon-от што го предложив јас можеш да побараш и А580 бидејќи е сличен, се разликуваат во многу малку работи, доколку стабилизацијата на сликата не ти е од пресудно значење (фотографирање без блиц при малку светлина)

И за крај да додадам еден модел од оваа година PowerShot A1100 IS, на овој линк има рецензија за овој и малку поскапиот А2100. Сега прочитав дека може цената да оди до 11.000 денари па ми текна и на овој модел :)

Germanos НЕ ГО ПРЕПОРАЧУВАМ како место за купување на ваква опрема. Тие имаат продавници низ пола Европа и она што нема да им се продаде у Чешка, Словачка, Унгарија и после сезона на попусти, го носат во Македонија. Овој модел којзнае кога ќе го има во Германос. Го има во Генел и неговите реселери. Побарај значи во Генел или Пикс Плус.

Фото апаратот што го предлага Qwerty е сосема солиден модел на Сони со тач-скрин, и бидејќи е 4 (четири) години стар модел можеби може да се најде во Германос.

Во врска со Canon-от што го предложив јас можеш да побараш и А580 бидејќи е сличен, се разликуваат во многу малку работи, доколку стабилизацијата на сликата не ти е од пресудно значење (фотографирање без блиц при малку светлина)

И за крај да додадам еден модел од оваа година PowerShot A1100 IS, на овој линк има рецензија за овој и малку поскапиот А2100. Сега прочитав дека може цената да оди до 11.000 денари па ми текна и на овој модел :)

Ме подзамисли со ова за германос :) ќе разгледам, не дека многу се разбирам со техникава ама сепак..Фала инаку, ќе се пофалам деновиве што сум земал.

Panasonic Fz50

Здраво ме интересира дали продава некој Панасоник FZ50 и која цена??? ПОЗДРАВ

Nikon L100...овој го земав, го има некој користено? Сликав вечерва со него задоволен сум ќе видиме понатаму :helou:

Nikon L100...овој го земав, го има некој користено? Сликав вечерва со него задоволен сум ќе видиме понатаму :helou:

Имат едно другарче таков апарат, добар е само што мана би му било што немат батерија со полнење туку тие стандардните. Ако е тој модел што го мислам.

Имат едно другарче таков апарат, добар е само што мана би му било што немат батерија со полнење туку тие стандардните. Ако е тој модел што го мислам.

Како нема батерија на полнење. Има адаптер, инаку за батерии си земаш алкални сосе полнач и ги полниш алкалните минимум 4 пати!

Како нема батерија на полнење. Има адаптер, инаку за батерии си земаш алкални сосе полнач и ги полниш алкалните минимум 4 пати!

:pos2::pos2:

Не мислев бре на такви батерии

Тоа не е маана, тоа е предност. За 1000 и нешто денари купуваш 4 батерии на полнење со се полнач и можеш да ги користиш за секој уред. И да ти се испразнат батериите и немаш полнач, можеш да си купиш алкални од продавница и ќе завршиши работа. Додека вградената батерија само на посебен полнач се полни, и ако ти се испрази а немаш полнач значи дека НЕМА ВЕЌЕ ФОТОГРАФИРАЊЕ.

Јас еднаш тргнав на пат а полначот ми остана во канцеларија. И на ризик јак, мила душа успеав да направам неколку фотографии додека на апаратот ми светкаше батерија при крај.

Tamron 28-200 mm oбјектив за Canon = 8.000 den. во екстра состојба. _ Се продава или менува за објектив од НИКОН - било кој само да започнува со 18мм.....

071 811 873

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom