Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
abe dzabe ke se raspravame sekoj e na svoja strana. na primer olimpusot ima optika koja kanon ili nikon so tie osnovni objektivi nikad nema da ja imaat ednostavno zatoa sto oly e firma za optika(mikroskopi....). zborime znaci za osnoven objektiv so go dobivas so aparatot ne za canon L serija:)

abe dzabe ke se raspravame sekoj e na svoja strana. na primer olimpusot ima optika koja kanon ili nikon so tie osnovni objektivi nikad nema da ja imaat ednostavno zatoa sto oly e firma za optika(mikroskopi....). zborime znaci za osnoven objektiv so go dobivas so aparatot ne za canon L serija:)

Доказ???? дај линк кај што пишува такво нешто, а не рекла казала муабети. Ако беше нешто оли подобар тогаш на секој спортски натпревар немаше да гледаш само бели објективи.

sea ja so ti rekov pogore citaj ubavo ako citas ne L serija!!!!! zboram za kit objektiv so doagja

Не се буни ајде јас имам олимпус веќе две години го користам не дека не сум задоволен ама не кузнеј што , и сигурно кога ќе земам DSLR нема да земам Olympus знам на девиант многу фотографи со E3 кој се жалат, и Olympus неможи никогаш да се мери со канон и никон како што рече Let 3 , земи никон или канон сликај и после земи Olympus и ќе видиш која е навистина разликата. :helou:

Можеби затоа најпродавани во светот на ДСЛР апаратите се моделите на Канон, па на Никон.

Можеби затоа најпродавани во светот на ДСЛР апаратите се моделите на Канон, па на Никон.

Нормално, ништо не е за џабе, колку си вреди толку ќе се продава

videte sekoj svojot konj si go fali realno ima mani i olyto a i kanonot i nikonot a ne se kako so gi praite deka se tolku ekstra jas zeamv oly zatoa sto koga kupuvav on za taa cena mi ponudi poise opcii so gi nemaa konkurentite kako toa sto e so tresenjeto na senzorot za prasinata i liveview iskreno jas zatoa go zemav. sum slikal i so nikon i so kanon mi se svigja kanonot ama neznam zosto nekako ne mi lezi vo raka ova e moe mislenje. inace za kvalitetot na kit objektivite kade sakate procitajte ke vidite deka tie objektivi sto odat vo komplet za oly nudat najdobra optika znaci zborime za taa klasa

си постојат тестови и си постојат профи фотографи.
Ретко, многу ретко во таа класа на фотографи ќе видиш нешто друго освен никон или канон.
Тоа кажува нешто.
Можеби ние не сме доволно запознаени или не бевме во прилика да менуваме апарати колку нив, али сигурно дека луѓе во светот кои користат исклучиво никон / канон како средство за работа знат што прават.

abe ok se toa ja ne vikam ne toa e vise profi ja zboram deka za istata cena togas na pazarot oly to vo taa klasa mi ponudi najmnogu toa mi e muabetot inace za pro e druga prikazna

а бе што може да понуди оли со тој сензор како зрно од грашок........

videte sekoj svojot konj si go fali realno ima mani i olyto a i kanonot i nikonot a ne se kako so gi praite deka se tolku ekstra jas zeamv oly zatoa sto koga kupuvav on za taa cena mi ponudi poise opcii so gi nemaa konkurentite kako toa sto e so tresenjeto na senzorot za prasinata i liveview iskreno jas zatoa go zemav. sum slikal i so nikon i so kanon mi se svigja kanonot ama neznam zosto nekako ne mi lezi vo raka ova e moe mislenje. inace za kvalitetot na kit objektivite kade sakate procitajte ke vidite deka tie objektivi sto odat vo komplet za oly nudat najdobra optika znaci zborime za taa klasa

Еве и јас имам Олимпус , и тогаш исто го зедов од таа причина , најдобри опции во таа класа, и јас да кажам искрено не го фалам многу, ама не се ни жалам премногу, колку толку добри фотки вади. Ама ако се зборува за добри DSLR олимпус не можи да се класифицира таму, зошто во таа класа има многу подобри. И тоа е тоа мислам нема што повеќе да се дискутира.

zavisi koi ti se baranjata mene mi e sosema dovolen mada slikata ne ja pravi samo senzorot treba i dobar algoritam ali ja ne vikam nikon i kanon ne ali si kazuvam mene mi e top olyvo za tie pari togas mozev da zeam samo d40 koja sto ja iam koristeno i voopsto ne mi se dopagja

дај прати некоја слика да видиме што квалитет си извадил... посебно ме интересира некоја фотка со исо800 или исо1600 да видам.

zavisi koi ti se baranjata mene mi e sosema dovolen mada slikata ne ja pravi samo senzorot treba i dobar algoritam ali ja ne vikam nikon i kanon ne ali si kazuvam mene mi e top olyvo za tie pari togas mozev da zeam samo d40 koja sto ja iam koristeno i voopsto ne mi se dopagja

Тоа е лично мислење. А пошто кај различни луѓе има различни мислења, измислија тестови на кои може да се измери квалитетот и моќта на апаратот. Од резолуција, верност на бои, шум......
(исто и за објективи)

Поради резултати на тие тестови Канонот (а и Никонот) е повеќе баран и продаван од олимпусот.

Алгоритам користат JPG слики.
За сликање од забава
Професионалци си сликаат (најповеќе) во RAW.
Без алгоритам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom