Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога Хамилтон доминираше со јак болид, муабетите беа дека тоа е заради болидот а не заради неговите возачки способности. Сега кога Макс го прави истото, добива пофалби.
Едноставно и двајцата се екстра класа на возачи, па колку и да не сакат да го прифатат тоа хејтерите на Луис.

Хамилтон има повеќе победи коа не стартувал прв од Алонсо вкупно.
Glupa sporedba.
Osven prvata polu sezona vo 2009 i eve sega, Hamilton sekogas imal race winning car. A i sezonava Mercedes na nekolku trki kako Ungarija i Silverstone pokazaa brzina ednakva na Ferrari i RB. Eve i vcera Russell im se drzese na Leclerc i Sainz bez problem. Najverojatno i podium ke zemese ako ne napravese greska koga bese na 1.5 sekundi od Sainz.
Bolidite na Alonso niz karierata mu se tragikomedija vo sporedba so na Lewis.

Inace edna od najinteresnite statistiki vo F1 spored mene e brojot na pol pozicii i pobedi. Normalno kolku poveke pobedi od pol pozicii tolku podobro :D

Ама вие фановите на Хамилтон онака АПЛА селективна меморија имате, ама ај...ме мрзи да барам низ темиве настрана колку пофалби добил Хамилтон и колку критики Макс

Усвари едно е шо ме мрзи, друго е што и тоа нема да сакате да го видите

Glupa sporedba.
Osven prvata polu sezona vo 2009 i eve sega, Hamilton sekogas imal race winning car. A i sezonava Mercedes na nekolku trki kako Ungarija i Silverstone pokazaa brzina ednakva na Ferrari i RB. Eve i vcera Russell im se drzese na Leclerc i Sainz bez problem. Najverojatno i podium ke zemese ako ne napravese greska koga bese na 1.5 sekundi od Sainz.
Bolidite na Alonso niz karierata mu se tragikomedija vo sporedba so na Lewis.

Inace edna od najinteresnite statistiki vo F1 spored mene e brojot na pol pozicii i pobedi. Normalno kolku poveke pobedi od pol pozicii tolku podobro :D
Глупа е де, исто ко што е глупа изјавата на Алонсо.

А најглупа споредба е као демек кога Хамилтон бил шампион бил благодарение на болидот и на сите им сметало, а сега кога Макс е истото како него порано тогаш тоа е океј. Фан база Лулу логика :icon_lol:
А забораваат дека Макс му зеде титула со послаб болид лани. Тука и завршува споредбата меѓу нив двајца.
Алонсо не го сака Хамилтон уште од прв ден. Типот е фаворизиран од британското лоби од сам старт. И не само Алонсо, освен Расел не верувам дека Луис има пријтел на гридот. Фетел го поддржаваше за некои политички срања и толку.
Хамилтон сам си створи хејтери повеќе од фанови и за тоа сам си е крив. А хејтот е најмалце затоа што победувал и бил шампион.

Удрете еден срч еден темиве Формула 1 - сезона 2020/2019/2018 освен ланската и слободно видете каков хејт добивал Макс. Макс лани собра 20 фанови од тука само и само ради тоа што на сите преку глава им беше веќе од Луис, годинава колку сме фанови на Макс, 4ца? Така да логиката не ви држи вода тука.
Башка не ми текнува дека Хамилтон од прв ден имаше хејт од фановите. Почињаш да добиваш хејт коа ја решаваш сезоната и веќе во 5та трка се знае шампионот. Кој да те сака? Поготово со сите педерски изјави у јавност и плачењата по тимско радио. Сум кажал 100 пати ќе кажам пак, Хамилтон како возач јас не сум го оспорувал сум го правел муабетов 100 пати со @AceCaleb, проблемот мене со него ми е карактерот што го има, вон и на стазата.

Првиот момент кога Макс ќе почне да се понаша ко Хамилтон еве јавно тука си кажувам дека ќе се откажам од него.

А најглупа споредба е као демек кога Хамилтон бил шампион бил благодарение на болидот и на сите им сметало, а сега кога Макс е истото како него порано тогаш тоа е океј. Фан база Лулу логика :icon_lol:
А забораваат дека Макс му зеде титула со послаб болид лани. Тука и завршува споредбата меѓу нив двајца.
Алонсо не го сака Хамилтон уште од прв ден. Типот е фаворизиран од британското лоби од сам старт. И не само Алонсо, освен Расел не верувам дека Луис има пријтел на гридот. Фетел го поддржаваше за некои политички срања и толку.
Хамилтон сам си створи хејтери повеќе од фанови и за тоа сам си е крив. А хејтот е најмалце затоа што победувал и бил шампион.
Лани Мерцедес лежерно си влезе во сезона, можеби очекувајќи дека пак ќе немат конкуренција како и изминатите сезони. Подобар болид имаше Мерцедес да, ама далеку од тоа дека беа суперирони како пример во 2020. Хамилтон загубил титула, кој може да му замери? После 7 освоени титули и срушени еден куп рекорди. Хамилтон кој имаше лани 36 години. Кога мораше да почне да победува, го доминираше на Верстапен во последните трки од изминатата сезона. Титулата ја загуби заради одлука на ФИА.
Муабетот е дека кога Луис доминираше со силен болид, не правеше грешки исто како што не прави грешки и Верстапен сега, муабетите беа дека се е заради болидот, и дека и аматери би освојувале титули во таа машина.
Според мене нема сомнеж дека Верстапен е број 1 возач во моментов, но двојните стандарди што ги поставувате не се реални.

кој фанови на Мерцедес, освен мкганер. Иначе мерцедес како екипа со оглед кој ги води е одбивна на секој што сака тркање. Не е ова стариот мекларен мерцедес на рон денис него некакво створење чудно што фура политика во спортот. За разлика од нив РБ и Ферари се тркачи у права смисла. И Мерцедес нема никогаш да биде како тие две екипи.

Титулата ја загуби заради одлука на ФИА.
Ова е се што е погрешно со фановите на Хамилтон. ФИА лани му ги освои сите бодови на Макс, затоа и он стана шампион. И пази најинтересната трка место да заврши регуларно, требало да ја завршат позади сејфти кар иако стазата беше исчистена. Мерцедес отидоа до тоа ниво да плачат кај стигнат па за да менуваат директори. Затоа сезонава на 2 пати дожд врнеше па директорите не сакаа ни да стартуваат ко на пример Монако. Дај опрајте се жити се.

Ова е се што е погрешно со фановите на Хамилтон. ФИА лани му ги освои сите бодови на Макс, затоа и он стана шампион. И пази најинтересната трка место да заврши регуларно, требало да ја завршат позади сејфти кар иако стазата беше исчистена. Мерцедес отидоа до тоа ниво да плачат кај стигнат па за да менуваат директори. Затоа сезонава на 2 пати дожд врнеше па директорите не сакаа ни да стартуваат ко на пример Монако. Дај опрајте се жити се.
Сакам да кажам до самиот крај беше прв, а како, и зошто не освоил секој си има негово мислење.

Лани Мерцедес лежерно си влезе во сезона, можеби очекувајќи дека пак ќе немат конкуренција како и изминатите сезони. Подобар болид имаше Мерцедес да, ама далеку од тоа дека беа суперирони како пример во 2020. Хамилтон загубил титула, кој може да му замери? После 7 освоени титули и срушени еден куп рекорди. Хамилтон кој имаше лани 36 години. Кога мораше да почне да победува, го доминираше на Верстапен во последните трки од изминатата сезона. Титулата ја загуби заради одлука на ФИА.
Муабетот е дека кога Луис доминираше со силен болид, не правеше грешки исто како што не прави грешки и Верстапен сега, муабетите беа дека се е заради болидот, и дека и аматери би освојувале титули во таа машина.
Според мене нема сомнеж дека Верстапен е број 1 возач во моментов, но двојните стандарди што ги поставувате не се реални.

друже со 1-2 секунда побрз болид секоја трка од прв ред да стартуваш никој не прави грешки и Јуки нема да прави.

лани беше прав тест кој прави грешки, иако побрзи мерцедес пак 5 јаки грешки направи Хамчо и сам ја изгуби титулата може да плачете до утре за чика Маси господин човек им објасни некој ствари на мерцедес.

нема никакви двојни стандари тоа кај вас може од 1 стаза што биле побрзи РБР направивте како да доминираат цела сезона, а на почеток имаа днфс и ферари беа побрзи

:icon_lol:
Ок
Дај ми одговор зошто Хамилтон сезонава е послаб возач од Расел?

:icon_lol:
Ок
Дај ми одговор зошто Хамилтон сезонава е послаб возач од Расел?
Беше послаб на почетокот, сега не знам баш. Беше послаб зошто плачеше дека болидот не му го бива и беше навикнат да има болид со кој може да победува.

Наводно ништо нема да биде од дилот Порше - РБ. Хорнер изјавил дека се насочени према РБ Powertrains. Хорнер, Њуи и Хелмут Марко не биле баш заинтересирани да им влага некој у работата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom